За компанията

picture

Kia Corporation

Kia Corporation

е основана през месец май 1944 гoдина и днес е най-старият корейски производител на моторни превозни средства. Скромното начало, поставено с производство на велосипеди и мотоциклети, е последвано от бурно развитие, в което Kia се разраства като част от динамичната, глобална групировка Hyundai-Kia Automotive Group, за да се превърне в петия по големина автомобилен производител в света.

Днес Kia произвежда над 1,4 милиона превозни средства годишно в 14 производствени и монтажни мощности на територията на осем държави. Продажбата и обслужванто на тези автомобили се осъществява чрез мрежа от повече от 3 000 дистрибутори и дилъри, покриваща пазарите в 172 държави. Корпорацията има повече от 40 000 служители и годишни приходи в размер на над 17 милиарда щатски долара.

В „родната” Южна Корея, дейността на Kia включва експлоатацията на три големи завода за производство и монтаж на автомобили - мощностите в Хуасунг, Сохари и Куангджу , към които се прибавя и първокласния в световен мащаб изследователски и развоен център в Намянг, в който работят 8000 инженери и техници, както и специализиран център за научноизследователска и развойна дейност в областта на екологията. Специалистите в Eco-Technology Research Institute в близост до Сеул работят върху разработката на перспективни превозни средства с водородни горивни клетки, както и върху развитието на високоефективни съвременни технологии и процеси за рециклиране на излезлите от употреба автомобили. Kia изразходва 6% от годишните си приходи за научноизследователска и развойна дейност и разполага с още изследователски центрове в САЩ, Япония и Германия.

Kia Europe

Kia Europe (KME) е европейското подразделение на Kia Corporation (KMC) със седалище в Сеул, Южна Корея, което осъществява дейност в областта на продажбите, маркетинга и услугите. Служителите разполагат със специално изградена модерна централа в сърцето на град Франкфурт на Майн в Германия, персоналът на KME се управлява ефективно и се отличава със своята висока мотивация. Структурата на компанията насърчава съществения принос на всеки служител в дейността на KME, а динамичната мултикултурната среда включва повече от 26 различни националности.

Под покрива на европейската централа на Kia се намира и дизайнерският център на Kia, който има основен принос за превръщането на Kia в силно желана марка в Европа, създавайки продукти с ярко изразен стилистичен характер.

Продуктовата гама на Kia в Европа се разширява последователно и от покриване на едва 35% от пазарните сегменти през 2003 година, днес достига над 80% пазарно присъствие. Това разширяване на свой ред даде възможност за ежегоден ръст на европейските продажби на Kia в периода от 2008г. насам, като през 2015г.  обемът на продажбите в Западна и Източна Европа достигна 385 000 автомобила.

Най-модерната европейска производствена мощност на Kia в Жилина, Словакия, бе проектирано и изградено с иннвестиция в размер на 1,6 милиарда евро и в момента покрива почти 54% от европейското търсене на богатата продуктова гама на Kia. От поточните линии на Kia в Жилина слиза европейското производство на най-продавания кросоувър SUV Sportage, компактния MPV Venga и фамилията от модели cee’d (включващ cee’d хечбек с пет врати, pro_cee’d с три врати и комби версията cee’d Sportswagon).

Първият cee’d слиза от поточната линия в Жилина в края на 2006г., а днес капацитетът на производственото съоръжение вече достига над 300 000 автомобила годишно. През 2015г. Kia с гордост отбеляза производството на едномилионния cee’d в Жилина, а през същата година заводът счупи още един годишен рекорд, произвеждайки над 100 000 автомобила от модела Kia Sportage.

Киа България 

Киа България е изключителен представител на глобалния мобилен бранд Kia Corporation, чиято основна цел е създаването на устойчиви решения за мобилност за потребители, общности и общества по целия свят. Киа България продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от Kia Corporation, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили Kia. Киа България разполага с 16 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Плевен, Добрич, Габрово, Казанлък, Враца, Хасково, Сандански и Сливен. Дилърите на компанията имат собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал, който обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.

Открийте повече за Kia

  • picture

    Философия на компанията

    Изграждане на ново бъдеще и реализиране на мечтите на човечеството чрез креативно мислене и справяне с предизвикателствата.

  • picture

    История на KIa

    70 години прогрес и иновации