7 години гаранция

picture

Уверени сме, че ще се наслаждавате на Вашия автомобил КИА през целия период на управлението му. Всички модели с марка КИА са проектирани и конструирани по най-високите стандарти за безопасност, така че да Ви гарантират увереност, спокойствие и сигурност.

С ланисрането на модела сийд през 2007г., ние въведохме водещата в автомобилната индустрия 7-годишна гаранция. И защото вярваме в качеството на нашите автомобили, през 2010г. предоставихме безпрецедентната гаранция на цялата моделна гама. Така че всяка нова КИА, регистрирана след 1-ви януари 2010г., се предлага със 7г. гаранция или 150 000 км.

picture

Гаранционен срок

Ограничената гаранция за нов автомобил е разделена на различни периоди. За целите на всички гаранции (с изключение на тези за резервни части или аксесоари, монтирани след датата на първото предаване), гаранционният срок започва от датата на първото предаване. Всяка оставаща част от гаранцията се прехвърля изцяло на следващите собственици.

Гаранционно покритие
* 7 гoдини / 150 000 км
Базисно гаранционно покритие

Освен ако не е указано друго, което да ограничи гаранцията, всички компоненти на Вашия нов автомобил, произведен от КИА, включително Електрически автомобил (EV) и система Хибрид (HEV) са с гаранционно покритие от 84 месеца/150 000 км от датата на първото предаване.

picture

Покритие при Електрически автомобил (EV)

Електромотор, акумулатор с високо напрежение, електрически пакет за управление на мощността (EPCU), вградено зарядно устройство (OBC).

Покритие при система Хибрид/Плъгин Хибирд (HEV/PHEV)

Акумулатор с високо напрежение, пакет за управление на мощността за Хибрид, тягов двигател и вградено устройство (само за PHEV).Изключения

Следните компоненти имат гаранционни срокове, различни от тези при базисна гаранция:

Акумулатор (12V)/MHEV акумулатор (48V)

Оригиналният акумулатор и MHEV акумулатор са с пълна гаранция за първите 24 месеца от датата на първото предаване, независимо от пробега.

Гаранция за капацитет на акумулаторния пакет с високо напрежение при Електрически автомобил и Плъгин Хибрид (EV/PHEV)

Гаранционното покритие за капацитет на високо волтовата (литиево-йонна полимерна) батерия е 84 месеца и/или 150 000 км, от датата на първото предаване, според това което настъпи по-рано, за загуба на мощност под 70% от оригиналния капацитет на батерията. Тази гаранция покрива необходимия ремонт, за да се възстанови капацитета на батерията . Ако е възможно компонентите на високо волтовата батерия ще бъдат ремонтирани или заменени, и батерията ще бъде монтирана в автомобила. В случай че е необходимо, високо волтовата батерия ще бъде заменена или с нанова, или с възстановена литиево-йонна полимерна батерия.

Гаранция за капацитет на акумулаторния пакет с високо напрежение при Хибрид (HEV) и ниско напрежение при MHEV (48V) батерия

Намаляването на капацитета се основава на информацията от бордовата диагностична система (появата на диагностичен код за проблем – DTC).

Охлаждаща течност на климатична инсталация

Охлаждащата течност на климатика е с гаранция за първите 24 месеца от датата на първото предаване, независимо от пробега. След изтичане на 24 месечния срок зареденото количество охлаждащо вещество е с гаранция само когато е сменено в рамките на гаранционния ремонт.

Аудио система

Оригиналната аудио система и всички свързани с нея части (включително видео системи) имат гаранция 36 месеца от датата на първото предаване и/или 100 000 км, според събитието, което настъпи първо.

Ключови предимства
  1. Автомобилите с марка Киа са конструирани според най-високите производствени стандарти в автомобилната индустрия. Това изключително качество дава увереност на компанията да предложи най-дългата гаранция за нови автомобили в Европа.
  2. Киа е единственият автомобилен производител в Европа, който предлага 7г. гаранция за цялата моделна гама.
  3. Гаранцията се прехвърля на всеки следващ собственик. Това означава, че автомобил Киа, закупен преди 3г., притежава гаранция по-дълга от повечето конкуренти нови модели на пазара.
  4. Благодарение на 7г. гаранция разходите за поддръжка на Вашия автомобил ще бъдат по-ниски, а цената при вторична продажба – по-висока.