Изцяло електрическият Kia EV9

Отваря свят на нови възможности

Изцяло електрическият Kia EV9

Създаден за нови хоризонти

picture
 • 7 места и данъчен кредит

 • 800 V технология за свръхбързо зареждане

 • Максимален пробег - до 563 км (WLTP)

Стъпка напред към устойчива мобилност

Стъпка напред към устойчива мобилност
Дизайн

Дизайн

Самоуверено излъчване

В новия Kia EV9 ще откриете най-доброто от двата свята. Впечатляващ офроуд модел със силно присъствие и пъргав електромобил, идеален за градските улици. Вдъхновен от природата и модерния стил на живот, EV9 привлича вниманието със своите смели геометрични линии и футуристично излъчване. Ярките характеристики в дизайна допълват неговия самоуверен характер - от предната решетка до задния капак, на пътя и извън него.

Екстериор

Открояващи се предни светлини

Открояващи се предни светлини

Фаровете Cube LED със Z-образни дневни светлини внасят авангардна нотка в оформлението на впечатляващата предна част на Kia EV9 GT-line.

Забележителни дигитални странични огледала

Забележителни дигитални странични огледала

Дигиталните странични огледала с изчистени, остри линии предлагат по-добра видимост при всякакви метеорологични условия и дават насоки за асистенция на водача при маневри на заден ход и смяна на пътната лента.

Емблематични задни LED светлини

Емблематични задни LED светлини

Всеки елемент излъчва послание. Изчистените форми на задния капак включват скрити чистачки и открояваща се светлинна графика със звездна карта.

Внушителни 21

Внушителни 21" алуминиеви джанти GT-line

Геометричният дизайн на 21" алуминиеви джанти и декоративни тасове на колелата с привличащо погледите оформление са сред запомнящите се детайли на EV9.

Двоен панорамен люк

Двоен панорамен люк

Можете винаги да се насладите на околните гледки заедно с вашите спътници, благодарение на двата люка на покрива, разположени за прекрасно панорамно изживяване.

Интериор

Троен панорамен дисплей

Троен панорамен дисплей

Най-важното е точно там, където очаквате. Арматурно табло с издължени, леки и минималистични форми,12.3" блок на контролните прибори, 5.3" централен дисплей и 12.3" сензорен екран на инфотейнмънт системата.

Гъвкави въртящи се седалки

Гъвкави въртящи се седалки

Въртящите се седалки на втория ред ви дават свободата да общувате и да се движите както решите – да променяте, да взаимодействате, да се свързвате и комуникирате помежду си.

Премиум релаксиращи седалки

Премиум релаксиращи седалки

Настанете се удобно и се насладете на няколко минути релакс, докато зареждате своя EV9. Седалките Relaxation Seat се предлагат за първи и втори ред, и осигуряват пълен комфорт за вас и вашите спътници.

Волан със светеща емблема Kia*

Волан със светеща емблема Kia*

LED елементите на волана осветяват емблемата на Kia по време на път, добавяйки още една стилна нотка към елегантния интериор на EV9 GT-line. *Предлага се само при версия GT-line.

Пространство и удобство за всички

Пространство и удобство за всички

Първият по рода си електрически модел на Kia с три реда седалки предлага обширно пространство за пътниците на борда - с еднакво високо ниво на комфорт на всички седалки - от първия до третия ред. А в просторния багажник можете да вземете със себе си всичко, от което имате нужда.

Удобен „Frunk” багажник отпред

Удобен „Frunk” багажник отпред

Допълнителното пространство e точно там, където имате нужда от него – благодарение на удобния електрически механизъм за отваряне на предния капак, получавате достъп до просторното второ багажно отделение под него.

Зареждане и автономен пробег

Зареждане и автономен пробег

Лесно и бързо зареждане

Вашето удобство е първостепенен приоритет в Kia EV9. Това означава лесно и свръхбързо зареждане, и възможност енергията за изминаване на до 249 км да бъде възстановена само за 15 мин. у дома или на обществена зарядна станция. Високоволтовата акумулаторна батерия с голям капацитет ви осигурява продължителен автономен пробег и свободата да се впуснете толкова надалеч, колкото позволява вашето въображение.

Продължете напред. Направете повече.
Продължете напред. Направете повече.

С функцията за свръхбързо зареждане можете да заредите достатъчно за изминаване на 249 км само за 15 мин. и да възстановите заряда на батерията от 10% до 80% за 24 мин. Новият акумулаторен блок с високо напрежение и капацитет 99.8 kWh съхранява повече енергия и позволява изминаване на продължителен пробег до 563 км.

Интелигентна технология за зареждане

EV9 издига енергийната ефективност на ново, по-високо ниво. С помощта на функцията V2L (Vehicle-to-Load) можете да зареждате различни външни устройства като лаптопи и къмпинг оборудване с максимална мощност от 3.68 KW. А в бъдеще функцията за зареждане V2G (Vehicle-to-Grid) ще ви позволи да подавате електроенергия от автомобила обратно в електропреносната мрежа.

 • Зареждане на обществени зарядни станции

  Зареждане на обществени зарядни станции

  Заредете вашия EV9 бързо и ефективно чрез мобилното приложение Kia Hypercharge (https://kia.hypercharge.bg/app-download). Всички локации от мрежата на Kia Hypercharge ще откриете тук: https://kia.bg/bg/green-driving/kia-hypercharge.

 • Зареждане в домашни условия

  Зареждане в домашни условия

  Стенната зарядна станция ви позволява да зареждате EV9 икономично и безопасно. Този тип станции се свързват директно към домашната електрическа мрежа.

Устойчивост

Устойчивост

Материали от ново измерение

Като поредна стъпка към постигане на по-отговорна към околната среда мобилност, EV9 превръща екологично устойчивите материали в основен приоритет. В интериора са използвани различни материали с рециклиран и растителен произход, които спомагат за защитата на природата и за намаляване на вредното въздействие върху околната среда. Всичко това внася изключителен комфорт и стил в елегантния интериор.

 • Седалки с тапицерии „Unleather“

  Седалки с тапицерии „Unleather“

  Стилната и приятна на докосване веган кожа заменя традиционните кожени тапицерии на седалките, като намалява употребата на животински продукти и понижава въглеродния отпечатък.

 • Рециклирани риболовни мрежи

  Рециклирани риболовни мрежи

  Подовите постелки на новия Kia EV9 са изработени от извадени от океана и интелигентно преработени за вторична употреба риболовни мрежи.

 • Рециклирани PET бутилки

  Рециклирани PET бутилки

  Като част от нашия ангажимент към отговорна мобилност, тъканите на облицовките и тапицериите на седалките в EV9 са изработени от рециклирани пластмасови бутилки и вълнени влакна.

Интелигентна устойчивост

Представяме ви „Unleather“ – иновативен подход за използване на рециклирани и биоматериали като алтернатива на традиционната кожа.

Сигурност

Сигурност

Интуитивни системи за сигурност

Истинското спокойствие идва с увереността, че някой се е погрижил за вашата безопасност и защита на вашите спътници. Новият Kia EV9 използва високотехнологични, интуитивни функции за безопасност, за да направи автономното движение с една стъпка по-близко и да спомогне за безопасността на пътниците и всички около автомобила по време на движение и паркиране.

Системи за асистенция на магистрала

Highway Driving Assist с Hands-On Detection

Системата за асистенция при движение по магистрала HDA2 (Highway Driving Assist) с функция за разпознаване на ръце на волана HoD (Hands-On Detection) поддържа автоматично зададената скорост и я адаптира към ограниченията, като същевременно поддържа безопасна дистанция с движещите се отпред превозни средства. Усъвършенстваните сензори регистрират докосването на волана и коригират съответно скоростта.

Lane Following Assist 2

Сигурното поддържане на лентата за движение сега е по-лесно от всякога благодарение на системата LFA (Lane Following Assist) 2. Тя използва данни от фронталната видеокамера за разпознаване очертанията на пътните ленти и спомага за поддържане на автомобила в избраната лента. Ако се нуждаете от помощ за коригиране на позицията, системата ви помага с насочване на управлението.

Highway Driving Pilot

Усъвършенстваната нова система HDP (Highway Driving Pilot) се приближава с още една стъпка до автономното движение. Използвайки данни от 15 сензора, включително две LiDAR устройства, високотехнологичната система следи и регистрира обекти в пълния 360° диапазон в зоната около автомобила. При установяване на евентуални рискови фактори, HDP е в състояние да реагира в рамките на хилядни от секундата.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist

Системата BCA (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) ви освобождава от притеснения за опасности в 'слепите' зони от вашето полезрение. Тя подава своевременни предупредителни сигнали, когато установи наличието на превозни средства в тези области или приближаване на автомобили в съседните ленти. При възникване на риск от сблъсък, системата подава интелигентен спирачен импулс и ви помага да се върнете безопасно в избраната пътна лента.

Forward Collision-Avoidance Assist 2.0

Асистентът за избягване на сблъсък пред автомобила 2.0 ви осигурява допълнително спокойствие и ви помага да избегнете потенциални сблъсъци с пешеходци, велосипедисти и други автомобили на пътя. Ако не натискате спирачките достатъчно силно, за да избегнете сблъсък, вашият EV9 ще направи това автоматично.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist

Маневрите за излизане от паркоместа или улици с ограничена видимост вече са още по-лесни със системата за асистенция за избягване на сблъсък при напречен трафик отзад. При установяване на препятствие тя подава предупредителен сигнал, с който ви уведомява за наличието на автомобили или пешеходци, преминаващи зад вашия автомобил. Ако възникне непосредствен риск от сблъсък, системата автоматично спира автомобила.

Multi-Collision Brake

Спирачната функция за предотвратяване на последователни сблъсъци MCB (Multi-Collision Brake) осигурява допълнителна защита и безопасност в случай на евентуална катастрофа. Често след първоначалния удар възникват условия за неконтролирано движение и многократни вторични удари, които системата ефективно предотвратява и по този начин спомага за значително намаляване на допълнителните рискове.

Системи за асистенция при паркиране

Parking Collision-Avoidance Assist - Forward/Side/Reverse

Паркирането и излизането от мястото за паркиране вече няма да създава затруднения благодарение на функцията за асистенция PСАА (Parking Collision-Avoidance Assist - Forward/Side/Reverse), която намалява рисковете от евентуални сблъсъци отстрани, отпред или отзад, като ви предупреждава за наличието на пешеходци или предмети в опасна близост до автомобила.

RSPA2 (Remote Smart Parking Assist 2)

Повече никога няма да се притеснявате за маневрите при паркиране в тесни места и извън тях. Функцията RSPA2 (Remote Smart Parking Assist 2) за дистанционно паркиране ще извърши автоматично маневрите и дори ще се справи с диагоналното паркиране.

Parking Collision-Avoidance Assist - Forward/Side/Reverse

Паркирането и излизането от мястото за паркиране вече няма да създава затруднения благодарение на функцията за асистенция PСАА (Parking Collision-Avoidance Assist - Forward/Side/Reverse), която намалява рисковете от евентуални сблъсъци отстрани, отпред или отзад, като ви предупреждава за наличието на пешеходци или предмети в опасна близост до автомобила.

RSPA2 (Remote Smart Parking Assist 2)

Повече никога няма да се притеснявате за маневрите при паркиране в тесни места и извън тях. Функцията RSPA2 (Remote Smart Parking Assist 2) за дистанционно паркиране ще извърши автоматично маневрите и дори ще се справи с диагоналното паркиране.

Свързаност

Свързаност

Вашият център за връзка

Перфектното пътуване включва увереността, че разполагате с всичко необходимо точно където и когато имате нужда от него. В EV9 ще откриете функции, които ви улесняват максимално и правят живота зад волана точно толкова лек и свързан, колкото налага натовареното ежедневие. Големи екрани с ясни показания за всички основни функции. Озвучителна система, която ще ви потопи в прекрасни мелодии по ваш избор. И достатъчно възможности за зареждане на мобилни устройства, за да са доволни всички на борда.

Фунция за свързаност

Kia Digital Key

Kia Digital Key

Можете да направите вашите пътувания още по-комфортни с помощта на дигиталния ключ Kia Digital Key, който осигурява възможност за достъп и стартиране на автомобила чрез личния смартфон. Ключът може да се съхранява във вашия дигитален портфейл (digital wallet) и да се споделя с избрани от вас потребители за лесен достъп до автомобила.

Троен панорамен дисплей

Троен панорамен дисплей

Поддържайте непрекъсна връзка със света и своите приятели с помощта на тройния панорамен дисплей. Ярките екрани с четливи показания са достатъчно големи, за да осигурят отлична видимост на всички основни функции за вас и вашите спътници, предоставяйки високотехнологична графика, която ясно предоставя необходимата информация.

Meridian Premium Sound System

Meridian Premium Sound System

Насладете се на първокласната озвучителна система Meridian, която осигурява прецизна, кристално чиста аудио атмосфера независимо от източника и произведението – от любимия ви плейлист и радиопредаване до избрания от вас подкаст. Функцията Intelli Q коригира силата и качеството на звука в съответствие с промените на скоростта, гарантирайки винаги перфектен звук.

USB-C портове за зареждане

USB-C портове за зареждане

В EV9 свързаността за всички на борда е приоритет и затова интериорът изобилства от зарядни портове. Ще откриете удобни възможности за бързо зареждане с USB-C, разположени навсякъде от първия до третия ред седалки.

Панел за безжично зареждане на смартфон

Панел за безжично зареждане на смартфон

Заредете удобно своя смартфон на панела за безжично зареждане по време на път. Гумената подложка ще предотврати нежеланото му плъзгане извън полезрението ви, а вентилаторът за охлаждане намалява загряването при зареждане.

Kia Connect

Kia Connect

Приложението Kia Connect ви дава възможност да свържете с лекота вашия смартфон с EV9 и да се възползвате от всички допълнителни удобства. Различните услуги по време на път ви осигуряват данни за пътнотранспортната обстановка в реално време и метеорологичните условия, показват местоположението на най-близките зарядни станции и паркинги, и предоставят много друга полезна информация. Извън автомобила можете също да разчитате на редица удобства и функции като дистанционното управление на акумулаторната батерия и климатизацията на автомобила, Last Mile навигация и много други.

Стрийминг на музика

Стрийминг на музика

Насладете се на цялото многообразие от любима музика, без да се налага да свързвате телефона си. Тази удобна и интуитивна аудиофункция ще ви предостави връзка с вашите музикални стрийминг приложения с безплатен мобилен пренос на данни, който се поема изцяло от Kia през първите 3 години. При премиерата на модела на разположение ще бъде Amazon Music, а на по-късен етап ще последват и други доставчици на съдържание.

Платформа

Платформа

Технология, която те движи напред

EV9 е създаден с идеята да ви отведе по-далеч във всяко отношение. Можете да очаквате по-продължителни пътувания, по-обширно вътрешно пространство и перфектно балансирано удоволствие от шофирането. Дългото междуосие и плоската архитектура на платформата E-GMP (Electric Global Modular Platform) са в основата на просторния интериор с комфорт на луксозен салон за всички. Революционната за автомобилната индустрия E-GMP платформа има основен принос и за динамичното поведение на пътя и впечатляващия автономен пробег със стабилно и тихо движение при високи скорости.

Революционна конструктивна платформа

Електрическа глобална модулна платформа (E-GMP)
Електрическа глобална модулна платформа (E-GMP)

Дългото междуосие и архитектурата с плоско разположение на компонентите на задвижването при електрическата глобална модулна платформа E-GMP (Electric Global Modular Platform) ви осигуряват повече пространство, подобрена цялостна динамика и по-продължителен автономен пробег. Впечатляващите характеристики на управлението и спирачната ефективност, ниското ниво на шума в купето дори при високи скорости и малкият диаметър на завой също допринасят за удоволствието от шофирането.

 • Акумулаторни клетки от четвърто поколение

  Акумулаторни клетки от четвърто поколение

  Акумулаторните клетки от четвърто поколение ви осигуряват свободата да стигнете толкова далеч, колкото пожелаете. Превъзходният автономен пробег на електричество се постига благодарение на високотехнологичната акумулаторна батерия с капацитет 99.8 kWh, която се използва както във вариантите със задвижване на задните колела (RWD), така и при версиите с двойно предаване (AWD).

 • Повече простор и свобода

  Повече простор и свобода

  Благодарение на дългата и плоска архитектура на платформата E-GMP, новият EV9 предлага достатъчно простор, така че всеки на борда да се настани удобно, да се отпусне и да изпита удоволствие от пътуването. Трите реда комфортни седалки, сред които и допълнително предлаганите въртящи се седалки или седалки за релакс на втори ред, осигуряват оптимални възможности за отдих, свързаност и удобно пътуване.

 • По-добра динамика. Още повече удоволствие

  По-добра динамика. Още повече удоволствие

  Подгответе се за гладко, перфектно балансирано управление, изключителна тишина и стабилност на пътя. Гумите са оптимизирани с цел намаляване на шума и вибрациите и подобряват поведението на пътя по начин, който прави вътрешната атмосфера много по-тиха и спокойна от тази при моделите с двигатели с вътрешно горене – винаги и независимо от скоростта на движение. А благодарение на плоската архитектура на платформата E-GMP имате възможност да се възползвате от комфорт и практичност на автомобил с три реда седалки и да се насладите на динамика, която впечатлява с всеки изминат километър.

Двигатели и оборудване

Двигатели и оборудване

Направете своя перфектен избор

EV9 се предлага в два варианта на електрическата система на задвижване и две нива на оборудване, така че имате пълната свобода да изберете вариант, който отговаря точно на вашите желания и подхожда на вашия лайфстайл.

360° Изглед

Цветове екстериор

Snow White Pearl

Джанти

Цветове екстериор

Ocean Blue Glossy

Джанти

21_alloy_wheel

Допълнителна информация

Изображения

Изображенията на неподвижни и движещи се автомобили са използвани единствено с илюстративна цел. Възможно е да има разлики между реалния продукт и използваните изображения. Моля, свържете се с представителството на Киа България, за да получите най-актуалната информация.

 Максимална скорост на зареждане

Постигането на максималната скорост на зареждане на EV9 е възможно при използване на зарядни станции за електромобили с напрежение 800V и мощност от поне 240 kW. Продължителността на автономния пробег, който може да се добави при зареждане в продължение на 15 мин., зависи от различни фактори, сред които актуалното ниво на заряд на акумулаторната батерия, нейната температура и вида на използваното зарядно устройство. Тя се определя и зависи от индивидуалния стил на шофиране и от разхода на електроенергия.

 Пробег

Продължителността на автономния пробег е определена съгласно приетата в ЕС стандартизирана измервателна процедура (WLTP). Влияние върху реално постижимия автономен пробег могат да имат както индивидуалният стил на шофиране, така и редица други фактори като скорост на движение, външна температура, релеф на маршрута и използване на допълнителни електрически консуматори под формата на различни вградени мобилни системи и устройства в автомобила.

 7 години гаранция
Гаранцията на Kia включва период от 7 години от момента на първоначалната регистрация или пробег от 150 000 км - което от двете настъпи първо. Отклонения, например за акумулаторната батерия, лаковото покритие и оборудването, се допускат съобразно валидните гаранционни условия. Повече информация за гаранцията на Kia можете да намерите в интернет на адрес [www.Kia.com].

Информация за поддръжка може да видите тук.