Новини

picture

Kia разшири сътрудничеството си с Australian Open до 2028г.


Kia удължи договора си с Australian Open до 2028г. Партньорството на автомобилния бранд с Тенис Австралия датира от 2002г.  По време на АО (Australian Open) 2023 Kia ще демонстрира своята ангажираност към устойчивата мобилност и ще вдъхнови феновете на тениса чрез основната мисия на бранда – ‘Movement inspires ideas’.

На официална церемония по повод старта на спортното събитие Kia предостави 130 автомобила, между които Carnival, Sorento, Sportage и изцяло електрическия кросоувър EV6. Превозните средства с марка Kia ще осигурят комфортен и безопасен транспорт на състезатели, официални гости, организационни екипи, фенове на тениса и ВИП гости в Мелбърн за периода 16 – 29 януари.

„Откритото първенство на Австралия 2023г. бележи специален момент в дългогодишните отношения на Kia с турнира, тъй като днес с радост обявяваме подновяване на партньорството ни с още пет години,” заяви Артур Мартинс, Ръководител Глобален бранд и Удовлетворение на клиентите.

„Събитието ни предоставя изключително подходяща платформа за демонстрация на корпоративната визия на Kia да се превърне в доставчик на решения за устойчива мобилност,” добави г-н Мартинс.

Посетителите на АО23 ще имат възможност да се насладят на актуалната моделна гама на Kia и да научат повече за ангажимента на компанията да заеме лидерска позиция в областта на устойчивата мобилност. На специално обособено за целта място Kia ще покаже топ модела EV6 GT – най-мощният сериен автомобил в историята на марката.

В зала Kia Arena с капацитет 5000 места, която миналата година бе определена за четвърта по големина в Мелбърн Парк, феновете ще имат възможност буквално да тръгнат по стъпките на своя фаворит, като част от интерактивната игра ‘Make your move’. Следейки внимателно участието на Рафаел Надал на голям екран, посетителите ще могат да изпробват уменията си, като копират играта на испанската тенис звезда. Движенията им ще генерират електричество чрез специална постелка, която по-късно ще бъде използвана за захранване на моделите Kia EV6 в автопарка на АО23.

„Дългогодишното партньорство между Kia и Australian Open е едно от най-успешните в света на спорта и е от ключово значение за развитието на тенис турнира. За нас е огромна чест, че Kia удължи ролята си на основен споноср на Australian Open до 2028г.,” коментира Крейг Тайли, Изпълнителен директор на Тенис Австралия. 

„Вълнуващо е да се запознаем с последните технически иновации, които нашите приятели от Kia ще представят по време на АО23. С любопитство и интерес ще проследим изненадите, които са подготвили и за феновете на тазгодишното събитие,” допълни той.

В допълнение към всички дигитални активации, Kia ще бъде домакин на 20 деца от фондация Rafa Nadal. Това посещение ще остави незабравими спомени от изживявания, които компанията е подготвила специално за тях, включително разнообразни културни активности в Мелбърн.  

Kia (www.kia.com) е глобална марка за мобилност с визия за създаване на решения за устойчива мобилност за индивидуални, групови и обществени потребители по целия свят. Основана през 1944 г., компанията Kia предоставя решения за мобилност повече от 75 години. Със своите 52 000 служители по целия свят, присъствие на повече от 190 пазара и производствени съоръжения в 6 държави, днес компанията реализира приблизително 3 млн. автомобила годишно. Kia е лидер в популяризирането на електрифицирани и акумулаторни електрически превозни средства и разработва гама от услуги за мобилност, насърчавайки милиони хора по света да се възползват от най-добрите начини и технологии за мобилност. Официалното мото на марката – „Движение, което вдъхновява“ („Movement that inspires”) отразява ангажимента на Kia да вдъхновява потребителите чрез своите продукти и услуги.