Новини

picture

Kia Hypercharge добавя още една 150 kW бърза зарядна станция на територията на Топлоцентрала в София


Kia Hypercharge инсталира поредната бързо зарядна станция в арт сърцето на София – Топлоцентрала. Всички собственици на елелктромобили ще имат свободен денонощен достъп до най-мощната зарядна станция в идеалния център на София. Новата зарядна точка е с мощност от 150 kW и 2 CCS конектора, което дава възможност за зареждане на 2 електромобила едновременно. Нещо повече, всички приятели на екологичната мобилност могат да се възползват от най-ниската цена за зареждане в страната -  0.47 лв за кВ, като процесът се осъществява през мобилното приложение https://kia.hypercharge.bg/app-download.

Наличието на зарядна инфраструктура улеснява и ускорява подмяната на бензиновите и дизелови автомобили с електрически, които благоприятстват подобряване качеството на въздуха в града. Освен за чистототата на въздуха, съвместният проект между Kia Hypercharge и Топлоцентрала, ще допринесе за намаляване на шумовото натоварване в града.

Kia Hypercharge е иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства. Kia Hypercharge е част от международното обединение за електрическа мобилност Hubject с повече от 10 милиона потребители в Европа. В мрежата на Hubject са включени над 1 000 оператора, като техният брой се увеличава всяка година и към момента клиентите разполагат с достъп до над 400 000 зарядни станции на територията на Стария континент. Всички станции свързани към платформата предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление, управление на мощността и автоматично таксуване.

С отношение към околната среда и стремеж за предоставяне на удобно и екологично пътуване Kia Hypercharge непрекъснато подобрява междуградската електромобилност с инсталирането на зарядни станции с мощност от 22 до 400 kW на територията на страната. Компанията е официален представител на австрийската марка KEBA и италианския производител на бързо зарядни станции Hypercharger – alpitronic. Към момента общият брой станции в мрежата на Kia Hypercharge e 45.