Новини

picture

Новият Kia Sportage съчетава авангардни технологии и луксозен дизайн в първокласно вътрешно пространство


Новият Kia Sportage се отличава със своя съвременен и ориентиран към водача интериор, проектиран за европейските потребители на марката – специално внимание, което се отделя за първи път в 28-годишната история на модела. Вътрешното пространство на градския SUV модел съчетава усъвуршенствани технологични решения, луксозни функции, първокласни материали и модерен стил, които гарантират максимално удобство, завладяващо удоволствие и пълна свързаност за всички на борда при всяко пътуване.

Интериорът на изцяло новия Sportage е създаден с цел да гарантира бърз и лесен достъп до всички прибори и функции за управление на автомобила. Sportage посреща своите гости с красиво изваян интегриран екран, включващ два 12,3” дисплея с висока разделителна способност, чието широкоекранно излъчване създава почти кинематографично изживяване. Екранът с показанията на контролните прибори използва най-новите технологични решения при дисплеите с течни кристали, за да осигури картина с прецизна и ясна графика. В центъра на арматурното табло е разположен високотехнологичен сензорен екран, който отговаря на всички изисквания за комуникационна свързаност, функционалност и ергономичност.

Новият Sportage предлага пълна свързаност с възможност за безжичен достъп и ОТА (over-the-air) актуализация с най-новите версии на софтуера и навигационните карти, а смартфон приложението Kia Connect дава възможност за дистанционна връзка между собственика и автомобила. Водачът може да синхронизира своя календар, да планира пътуванията с онлайн навигация и да получи достъп до основни функции като пътнотранспортна информация и предупреждения в реално време, актуална информация за местоположението на бензиностанциите в близост до маршрута и актуална прогноза за времето. Едно леко докосване на панела за дистанционно наблюдение (Remote Monitoring) на смартфон приложението Kia Connect е достатъчно, за да напомни на водача дали вратите са заключени, дали прозорците са затворени и къде точно е паркирал автомобила си.

Интуитивно управление

Целият потребителски интерфейс на арматурното табло е създаден с мисълта за максимално лесен достъп и интуитивно управление на функциите. Изцяло интегрираните прибори за управление на информационно-развлекателната система и климатичната инсталация гарантират безпрепятствен достъп на водача и пътника на предната седалка до настройките на тези основни системи, без необходимост от сложни структури с множество менюта. Електронно управлеваната ръчна спирачка е част от стандартното оборудване на всички модели и е удобно разположена до волана, с което освобождава допълнително пространство в зоната на централната конзола.

При проектирането на интериора е обърнато специално внимание върху осигуряването на пространство и свобода за спокойно и приятно изживяване на водача и пътниците при всяко пътуване. При някои от версиите на новия модел ергономичната централна конзола включва и удобния за използване електронен прибор за смяна на предавките (shift-by-wire), а панелът за смартфон предлага високоскоростно безжично зареждане с мощност 15 Вт. Тризоновата климатична инсталация осигурява възможност за индивидуални настройки на температурата и допълнителен комфорт на пътниците на първия и втори ред седалки. Интериорът на новия Kia Sportage предлага и изобилие от допълнителни комфортни функции – от бързозарядни USB устройства и многофункционални закачалки на гърбовете на облегалките, до сгъваемата в съотношение 40:20:40 задна седалка, която улеснява значително товаренето и превоза на обемисти предмети.

Освен на пътуване с изключителен комфорт, водачът и неговите спътници ще могат да се насладят и на завладяващия сетивата съраунд звук на първокласната озвучителна система от водещата марка Harman Kardon.

Внимателно подбрани материали

Поради изключителната популярност на Sportage в Европа, дизайнерите на Kia са проучили подробно вкусовете на европейските клиенти на марката преди да подберат внимателно цветовете, материалите и десените за тапицериите на седалките и облицовките. Избрани са само най-висококачествените материали с приятно усещане при докосване, изключителна издръжливост на износване и неподправено излъчване за лукс и висока класа. Индиректното вътрешно осветление на свой ред добавя настроение и създава приветлива атмосфера за всички на борда.

Фино изработните детайли на вентилационните отвори с наподобяващо алуминий покритие и характерният декоративен панел, който преминава по цялата ширина на арматурното табло и прелива в облицовките на вратите, допринасят за луксозното излъчване на интериора на новия Sportage. Вътрешното оборудване при версията     GT-line подчертава допълнително спортната и динамична природа на новия SUV. За тапицериите на седалките са използвани премиум велур и кожа, а черната облицовка на тавана и тапицираните с велур елементи подчертават допълнително характерното GT-line излъчване. Спортният и ергономичен волан със скосена долна част в съчетание със стилната емблема GT-line подобрява реакциите на управлението и гарантира на водача още по-интензивно и завладяващо изживяване при шофиране.

 

Интелигентно вътрешно пространство

Пропорциите на вътрешното пространство при новия Sportage са специално съобразени с вкусовете на европейските клиенти на марката и предлагат оптимална комбинация от практичност, функционалност и гъвкавост. Компактното междуосие от 2 680 мм, ширината от 1 865 мм, дължината от 4 515 мм и височината от 1 645 мм осигуряват на най-новия SUV модел на Kia изобилие от пространство и функционалност за всички пътници и техния багаж.

Новият Sportage осигурява на водача и неговия спътник на предната седалка просторна атмосфера и възможност да се чувстват наистина комфортно, докато пътниците на втория ред се радват на 996 мм пространство за краката благодарение на конструкцията на предните седалки със спортни, тънки облегалки. Обемът на багажника от 591 л (VDA) може да достигне до 1780 л след сгъване на задните седалки*.

Наред с моделите с конвенционални ДВГ, новият Sportage ще се предлага и с mild хибриден (MHEV), хибриден (HEV) и plug-in хибриден (PHEV) вариант на задвижване за безкомпромисна по отношение на екологията мобилност. Компановката на моделите HEV и PHEV е внимателно преосмислена, за да сведе до минимум негативното въздействие на допълнителните компоненти на задвижването върху обемите на пътническото и багажното пространство. При HEV варианта акумулаторната батерия е разположена под втория ред седалки, благодарение на което пространството за краката и обема на багажното отделение са сравними с тези при версиите с ДВГ на Sportage. При Sportage PHEV акумулаторната батерия с високо напрежение е поместена в подовата секция на каросерията на SUV модела, което осигурява оптимално балансирано разпределение на теглото и запазва предимствата на практичното, удобно и гъвкаво вътрешно пространство.

Новият Kia Sportage, който се произвежда в Европа, ще бъде пуснат в продажба през втората половина на месец декември 2021г.

Kia Motors Corporation (www.kia.com) е глобален мобилен бранд, чиято основна цел е създаването на устойчиви решения за мобилност за потребители, общности и общества по целия свят. Основана през 1944г. Kia предоставя решения за мобилност повече от 75г. С 52 000 служители по света, дистрибуторска мрежа в над 190 държави и производствени бази в 6 страни, днес компанията произвежда над 3 милиона автомобила годишно. Kia оглавява популяризирането на електрифицирани превозни средства и развива все по-широк набор от мобилни услуги, насърчавайки милиони хора по света да използват най-добрите начини за придвижване. Новият бранд слоган на Kia - ‘Movement that inspires’, олицетворява целта на компанията да вдъхновява потребителите чрез нови продукти и услуги, и всяко преживяване с марката.