Новини

picture

Премиера на Kia EV9 – революционен електромобил с прогресивен дизайн и автентичен SUV характер


Kia Corporation представи първите официални изображения на екстериорния и интериорен дизайн на Kia EV9 – първият електрически SUV флагман на марката с три реда седалки, който хармонично съчетава смелия стил и изтънчена елегантност във външния дизайн и оформлението на интериора. Kia EV9 е значима стъпка напред по пътя към трансформиране на компанията в доставчик на решения за екологично устойчива мобилност.

Смелото и уверено присъствие на EV9 е вдъхновено от философията „Единство на противоположностите” („Opposites United“) в дизайна на Kia, която оползотворява творческия потенциал, породен от контраста между различните качества на естествената природа и модерния живот, за да ги обедини в единно и хармонично цяло.

„Kia EV9 прави революционна стъпка с цел да промени стандартите по отношение на дизайна, свързаността, функционалността и отговорността към околната среда“, отбеляза изпълнителният вицепрезидент и ръководител на Глобалния дизайнерски център на Kia Карим Хабиб. „Kia EV9 е продукт, който предоставя на клиентите изключително високо качество и нова електрозадвижвана алтернатива, осигуряваща свежа различна гледна точка към сектора на семейните SUV автомобили. Това е нов тип автомобил, който осигурява непосредствено преживяване и отличен комфорт не само за водача, но и за всички пътници чрез новаторски подход в оползотворяването на пространството, технологиите и дизайна."

Екстериор – нови насоки за дизайна на бъдещите електрически SUV модели

Водени от философията „Единство на противоположностите” („Opposites United“) в дизайна на марката, стилистите на Kia се стараят да създават автомобили с нетрадиционна форма и привлекателна външност. Особено впечатление в тази насока прави влиянието на основния принцип ‘Bold for Nature’, който вдъхновява съчетаването на елементи от природата и материалния свят, и играе ключова роля при формирането на външния дизайн. Резултатът е автомобил, чиято стабилност и уверените възможности за движение във всякакви условия хармонично се преплита с ведрото спокойствие на високотехнологичния електромобил.

Предната част на EV9 прави впечатление с яснотата на семплите линии и изчистените повърхнини на каросерията, които излъчват в еднаква степен увереност и спокойствие. Подчертана от предната решетка с дигитални светлинни мотиви и впечатляващи вертикални фарове, емблематичната за EV9 „Digital Tiger Face“демонстрира футуристично излъчване. Характерна особеност на Digital Tiger Face са и двете групи от малки кубични светлини, разположени в каросерията непосредствено до фаровете. Новите LED дневни светлини „Star Map“ на създават напълно нов светлинен ефект със своя високотехнологичен анимиран светлинен формат, който ще откроява Digital Tiger Face и при бъдещите електрически модели на Kia.

Страничният силует на EV9 привлича вниманието със своите многоъгълни повърхнини, които обединяват хармонично силната и неоспорима SUV идентичност с изключителната аеродинамична ефективност. Триъгълната структура в обема на калниците и силно подчертаните геометрични форми на техните арки преливат в основната част от каросерията и така обединяват множеството елементи в сплотената, хомогенна структура. Изравнените с основната повърхност дръжки на вратите и скосената линия на покрива създават усещане за плавно и ефективно движение.

В задната част правят впечатление семплите и изчистени линии на капака на багажника, допълнени елегантно от задните светлини, които са в унисон с оформлението на предните фарове и допълнително подчертават мощната и уверена осанка на новия EV9.

Интериор – нови форми на пространство, комфорт и изживяване за всички в автомобила

Залегналият в основата на философията „Единство на противоположностите” в дизайна на Kia принцип „Технология за живота“ гарантира, че компанията ще се стреми да създава и внедрява единствено технологии и новости, които създават положителна среда за интуитивно взаимодействие между човека и машината и разкриват нови възможности и форми за мобилност. Тези принципни постановки са изиграли ключова роля в процеса на създаване на интериора на EV9. На тяхна основа дизайнерите на Kia са дали първостепенен приоритет на пространството, комфорта и технологиите за всички пътници, преосмисляйки възможностите, които би могъл да им предложи един семеен SUV модел.

Дългото междуосие, ниската средна линия на силуета и компактната, изцяло плоска архитектура на електрическото задвижване на EV9 са ярко отражение на предимствата, които предлага използването на електрическата глобална модулна конструктивна платформа на Kia (E-GMP) и отлична предпоставка за постигането на обширно пространство за всички пътници. Преди да предложат конфигурациите с шест и седем места, специалистите на Kia са се запознали с конкретни мнения и отзиви от многобройни семейни потребители и са ги заложили в основата на разположението и функциите на седалките. По този начин новият EV9 е в състояние да осигури отлично пространство, комфорт и преживяване за всички пътници в купето без обичайната концентрация предимно върху водача.

Пътниците на първия и втория ред седалки могат да отпуснат облегалките на своите кресла в по-удобна позиция за почивка, когато EV9 се зарежда. Седалките на втория ред могат лесно да се завъртят на 180 градуса и така да осигурят възможност на пътниците за пряк контакт и съвместни занимания със седящите на третия ред, които също имат на разположение поставки за напитки и места за зареждане на мобилни устройства.

Като цяло просторното, светло и ефирно вътрешно пространство на новия EV9 се отличава с елегантно опростен, оборудван с първокласни материали и изключително удобен за използване дизайн. Окритото, плаващо в пространството панорамно арматурно табло се простира от волана до центъра на купето. За представянето на цифровото съдържание се грижат два 12,3-инчови сензорни екрана и един 5-инчов сегментен дисплей, които осигуряват лек и удобен контрол на всички функции в автомобила.

Централната конзола предлага достатъчно възможности за съхранение на вещи. Капаците на централната конзола са оформени специално по начин, който да допринесе за цялостната елегантност и финес на вътрешното пространство.

Широкоформатният екран с висока разделителна способност поддържа аудио-визуалените, навигационни и телематични (AVNT) функции в EV9, предлага богато съдържание и завладяващо мултимедийно изживяване. Благодарение на него, водачът и пътниците имат възможност за по-добра връзка и взаимодействие с глобалната мрежа и дигиталната вселена. Панелът със „скрити” сензорни бутони под екрана осигурява удобен достъп до функцията старт/стоп, управлението на AVNT функциите и контрола на отоплението, вентилацията и климатизацията (HVAC).

Предстояща световна премиера - Kia EV9 е на път да промени начина, по който пътуваме

Kia EV9 ще отбележи официално своята световна премиера в края на месец март. По време на събитието Kia ще оповести цялата продуктова информация и ще стартира глобална кампания със слогана „За да променим начина, по който пътуваме.“

# # #

Kia (www.kia.com) е глобална марка за мобилност с визия за създаване на решения за устойчива мобилност за индивидуални, групови и обществени потребители по целия свят. Основана през 1944 г., компанията Kia предоставя решения за мобилност повече от 75 години. Със своите 52 000 служители по целия свят, присъствие на повече от 190 пазара и производствени съоръжения в 6 държави, днес компанията реализира приблизително 3 млн. автомобила годишно. Kia е лидер в популяризирането на електрифицирани и акумулаторни електрически превозни средства и разработва гама от услуги за мобилност, насърчавайки милиони хора по света да се възползват от най-добрите начини и технологии за мобилност. Официалното мото на марката – „Движение, което вдъхновява“ („Movement that inspires”) отразява ангажимента на Kia да вдъхновява потребителите чрез своите продукти и услуги.