Новини

picture

Лидерът на таксиметрови услуги в София - Yellow! започва уверено 2024г.


За поредна година Yellow! е най-големият превозвач в София по брой издадени лицензи според данни на СО. От началото на годината, най-известната фирма за таксиметрови услуги достигна 1 646 броя активни лицензи, изпреварвайки основния си конкурент с повече от 500 броя. Вторият превозвач е с регистрирани 1104 лицензи, а третият с 810. 

Това е поредно доказателство за безспорното качество на услугите от Yellow! за клиентите в София, търсещи нови, добре оборудвани и чисти автомобили, управлявани от обучени и внимателни шофьори. Дигиталните услуги предлагани от Yellow!, най-вече приложението за повикване и плащане, определят компанията като най-предпочитаната от шофьорите, които търсят работа в модерна и коректна среда.  

‘Радваме се, чe нашите партньори от Yellow! за поредна година се утвърдиха като пазарен лидер на таксиметровите услуги в София. Считаме, че хомогенният им автопарк от леки автомобили Kia спомага за по-добрата разпознаваемост на бранда. Въпреки съществуващите през последните 3г. забавяния в доставките на автомобили,  ние успяхме да изпълним поставените цели, да сервизираме автомобилите и да снабдяваме с авточасти най-големия таксиметров автопарк в София. Вярваме, че новата поръчка за електрически превозни средства ще допринесе за по-добра и по-чиста градска среда, както и ще повиши нивото на клиентското преживяване в новите Kia Niro EV.’, заяви г-н Колчагов, търговски директор, Киа България.

‘След успешната за нас 2023г., в която стартирахме обслужаването на Летище София и разширихме автопарка с новите електрическа автомобили Kia Niro EV, уверено навлизаме в новата 2024г. с категорично предимство на пазара на таксиметрови услуги. Планираме представянето на още много нови автомобили за нашите служители и клиенти, както и безброй други изненади.’, споделя г-н Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow!.

Партньорството между Киа България и Yellow! датира от 2004г., когато е доставен първият автомобил Kia Rio. Към настоящия момент автопаркът на Yellow! включва над 2 400 модела с марка Kia.  Преди няколко години стартира пилотният проект на компанията с Kia е-Soul, който продължава да оперира като първото редовно електрическо такси в София. Новата стъпка напред към електрическата мобилност бе увеличаването на автопарка с още 30 електромобила Kia e-Niro, като в дългосрочен план компанията се ангажира да премине изцяло на автомобили с електрическо задвижване от Киа България.  

# # #

Киа България е изключителен представител на глобалния мобилен бранд Kia Corporation, чиято основна цел е създаването на устойчиви решения за мобилност за потребители, общности и общества по целия свят. Киа България продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от Kia Corporation, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили Kia. Киа България разполага с 14 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Плевен, Габрово, Казанлък, Хасково, Сандански и Сливен. Дилърите на компанията имат собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал, който обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.