Новини

picture

Киа триумфира в конкурса ‘Златен волан’


Новият Kia Niro EV триумфира по време на престижния немски автомобилен конкурс – ‘Златен волан 2022’. Изцяло електрическият кросоувър, лансиран на пазара по-рано тази година, грабна приза ‘Златен волан 2022’ в силно оспорваната категория ‘Компактен SUV’. Второто място бе отредено за Kia Sportage Plug-in Hybrid, а бронзът бе предоставен на Volkswagen Taigo. Двойната победа за Kia е доказателство за силното присъствие на марката в един от най-популярните автомобилни сегменти в Европа. 

Уважаваното жури на ‘Златен волан 2022’ отличи и още един електрически модел от гамата на Kia – EV6 GT, като го класира на второ място в категория ‘Среден и луксозен клас автомобили’ след Nio ET7 и преди Mercedes-Benz EQE.

Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid и EV6 GT се конкурираха с 47 нови автомобила в общо 7 категории, чийто номинации бяха издигнати от редакционните екипи на немските издания ‘AUTO BILD’ и ‘BILD am SONNTAG’. Читателите на списанията селектираха по три финалиста във всяка категория преди 21-членното експертно жури да изпробва качествата на всеки автомобил във финалния кръг от състезанието на писта DEKRA Lausitzring.

Jason Jeong, президент на Kia Europe, коментира: ‘Kia продължава да разширява гамата от електрифицирани автомобили с нови модели, които съчетават ефективност, впечатляващ пробег и стилен дизайн. Наградите ‘Златен волан’ тази година утвърждават позициите на марката като лидер в областта на електрификацията. Горди сме от факта, че представителното жури избра три от най-новите модели на Kia за финалисти в престижния конкурс, което демонстрира нашия безкомпромисен ангажимент към устойчивата мобилност.’

През март електрическият кросоувър Kia EV6 бе отличен с награда 2022 Red Dot.         50-членното експертно жури на реномирания международен конкурс за дизайн връчи наградата ‘Red Dot: Best of the Best’ на Kia EV6 за неговия футуристичен екстериорен дизайн. EV6 зае челна позиция и в категория ‘Innovative Products’. Нещо повече, EV6 спечели престижната титла ‘Автомобил на годината’ в Европа, ‘Автомобил на годината 2022г’ в Германия, категория Премиум, ‘Автомобил на годината 2022’ в Ирландия, топ наградата на английското издание What Car? – ‘Автомобил на годината 2022’, ‘Кросоувър на годината’ в TopGear.com и първата награда ‘Най-добрите автомобили на годината’ 2021/22.

Kia продължава да развива своята електрифицирана гама, което включва представянето на 14 BEV модела до 2027г., включително малки и компактни изцяло електрически автомобили. До 2030г. Kia планира реализацията на 4 млн. автомобила годишно, от които 1.2 млн. ще бъдат BEV.

Наскоро публикуваните от Асоциацията на европейските производители (ACEA) резултати подчертават нарастващото търсене на гамата автомобили Kia. Пазарният дял на Kia в Европа за първите 9 месеца на 2022г. се увеличи от 4.2% до 5.1% спрямо същия период на предходната година. От януари до септември на европейските пазари са регистрирани 425 882 автомобила с марка Kia, с което компанията отчита ръст от 9.8% в сравнение със същия период на 2021г.

 

За Kia Europe 

Kia Europe е европейското подразделение за продажба, маркетинг и сервизно обслужване на Kia Corporation – глобален мобилен бранд, който създава иновативни решения за устойчива мобилност за потребители, общности и обществата по целия свят. В качеството си на доставчик на решения за устойчива мобилност, Kia е водеща в популяризирането на електрифицирани превозни средства и развива все по-широк набор от мобилни услуги, насърчавайки милиони хора по света да използват най-добрите начини за придвижване.