Новини

picture

Kia Hypercharge добавя още една 150 kW бърза зарядна станция на магазин Travel Free Кулата, посока Гърция


Мрежата на Kia Hypercharge се увеличава с още една бързо зарядна станция. Пътуващите към Гърция ще имат възможност да заредят своите електромобили на метри от границата ни с южната съседка. Новата зарядна точка, разположена на територията на магазин Travel FREE Кулата, Е79 Магистрала 2868, е с мощност от 150 kW и 2 CCS конектора, което дава възможност за зареждане на 2 електромобила едновременно. Локацията е на разположение денонощно, а зареждането се осъществява през мобилното приложение - https://kia.hypercharge.bg/app-download. 

Граничните магазини Travel Free работят по най-високи стандарти и предлагат световноизвестни марки в различни категории. Докато зареждат своите превозни средства на обособените парко места, собствениците на електромобили могат да закупят стоки на изгодни цени, да се възползват от иновативни програми като предстоящата обновена клубна карта Travel FREE, да се насладят на кът за отдих в комплекса и детска площадка за най-малките посетители. 

Kia Hypercharge е иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства. Kia Hypercharge е част от международното обединение за електрическа мобилност Hubject с повече от 10 милиона потребители в Европа. В мрежата на Hubject са включени над 1 000 оператора, като техният брой се увеличава всяка година и към момента клиентите разполагат с достъп до над 400 000 зарядни станции на територията на Стария континент. Всички станции свързани към платформата предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление, управление на мощността и автоматично таксуване. 

Kia Hypercharge непрекъснато подобрява междуградската електромобилност с инсталация на зарядни станции с мощност от 22 до 300 kW на територията на страната. Компанията е официален представител на австрийската марка KEBA и италианския производител на бързо зарядни станции Hypercharger – alpitronic. Към момента общият брой станции в мрежата на Kia Hypercharge e 44.