Новини

picture

Kia EV6 триумфира на награди Red Dot 2022


Само 2 седмици след като спечели престижната титла ‘Автомобил на годината’ в Европа, носителят на редица награди Kia EV6 грабна поредния приз – 2022 Red Dot. 50-членното експертно жури на реномирания международен конкурс за дизайн връчи наградата ‘Red Dot: Best of the Best’ на Kia EV6 за неговия футуристичен екстериорен дизайн. Изцяло електрическият кросоувър зае челна позиция и в категория ‘Innovative Products’.

EV6 е първият от следващо поколение BEV модели, който е разработен на база новата дизайнерска философия на Kia, която символизира променящия се фокус на компанията към електрификация. Революционният кросоувър е и първият BEV модел, създаден в съответствие с новата философия „Opposites United” („Единство на противоположностите”) в дизайна на марката, който се отличава с ориентиран към бъдещето стил в оформлението на електромобилите с множество характерни високотехнологични елементи. EV6 е конструиран на основата на новата глобална модулна платформа за електромобили E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Благодарение на E-GMP 100% електромобил предлага един от най-просторните интериори в своя клас, пробег от 528 км и 800 V технология за високоскоростно зареждане, която позволява възстановяване капацитета на батерията от 10 до 80% само за 18 минути.

Karim Habib, Ръководител на дизайнерския център на Kia, коментира: ‘EV6 поставя началото на дългосрочния ангажимент на Kia към изграждането на устойчива мобилност. Нашият стремеж бе да разчупим шаблона на автомобилния дизайн като демонстрираме ориентирана към бъдещето стилистика с характерни високотехнологични детайли. Двете Red Dot награди са доказателство за усърдната работа на нашите екипи и мотивация за нас да продължим по пътя към бъдещето на екологично отговорната мобилност за всички.’

EV6 е част от впечатляващото представяне на Kia на международните награди Red Dot. От 2009г., когато за първи път бе избран победител в конкурса Soul, към настоящия момент общо 27 модела с марка Kia са горди носители на награди Red Dot. EV6 е и шестият модел на корейския бранд, който добавя към престижната колекция и Red Dot ‘Best of the Best’.

След лансирането му през изминала 2021г. Kia EV6 се радва на изключително позитивни отзиви от потребители и журналисти. Освен престижните титли ‘Автомобил на годината 2022’ в Европа и Red Dot, електрическият кросоувър спечели ‘Автомобил на годината 2022г’ в Германия, категория Премиум, ‘Автомобил на годината 2022’ в Ирландия, топ наградата на английското издание What Car? – ‘Автомобил на годината 2022’, ‘Кросоувър на годината’ в TopGear.com и първата награда ‘Най-добрите автомобили на годината’ 2021/22.

Наградите Red Dot

Една от най-известните и почитани награди за дизайн в световен мащаб - Red Dot се организира от Design Zentrum Nordrhein-Westfalen и датира от 1955г. Наградите се превърнаха в едни от най-престижните световни отличия за дизайн. В 50-членното международно жури участват независими експерти по дизайн, професори по дизайн и журналисти. Наградите Red Dot са разделени в 3 категории: Продуктов дизайн, Бранд и комуникационен дизайн и Концептуален дизайн, като критериите за оценяване включват функционалност, ергономичност, качество и екологична съвместимост.

# # #  

За Kia Europe 

Kia Europe е европейското поделение за продажба, маркетинг и сервизно обслужване на Kia Corporation. С дейността си фирмата със седалище във Франкфурт, Германия покрива 39 пазара на територията на цяла Европа и страните в региона на Кавказ.