Kia EV6 – интериорът предлага цялостнo и интуитивнo преживяване, вдъхновяващо всяко пътуване

Обратно

Изцяло новият Kia EV6 представя гама от усъвършенствани технологии, предназначени да вдъхновят водача и да осигурят цялостно потребителско преживяване на борда на новия модел. Интуитивните и лесно достъпни системи за комуникационна свързаност, информация и разширена реалност допълват преживяването за водача, като намаляват предпоставките за разсейване и подобряват сетивните възприятия.

 

EV6 използва технологичната основа на модулната платформа E-GMP, която позволява постигане на плосък под на купето и водещи в класа интериорни размери. Пътническото пространство създава усещане за простор и предлага приятно отпускащо и напълно лишено от стрес преживяване за всички пътници. Двата извити 12,3-инчови широкоформатни екрана с висока разделителна способност буквално се извиват около водача, осигурявайки му лесен достъп до най-важната информация за автомобила. Непосредствено пред него е  разположен блокът на контролните прибори, който позволява индивидуални настройки на показанията на екрана като информация за скоростта на движение, оставащият автономен пробег и състоянието на заряд на акумулаторната батерия. Непосредствено до него е централният дисплей, който съчетава информацията от навигационната и информационно-развлекателна система, както и структурата от менюта за управление на различни функции в автомобила. Тези екрани са свързани в плавно извит, панорамен информационен панел, информацията върху който е еднакво въздействаща и лесна за възприемане при всякакви условия на шофиране. Прозрачното покритие на панела е от „химически подсилено стъкло“, което осигурява по-добра видимост и здравина.

 

Функциите за повишаване на комфорта като достъпът без ключ със сензорни бутони на вратите, програмируемите профили за водача, седалките с релаксиращи функции и ергономичният дизайн създават атмосфера, която поставя водача на първо място. От „потопените” в каросерията автоматични дръжки на вратите, които излизат при докосване, през интуитивните, чувствителни на допир панели за управление на различните функции до дисплея с разширена реалност, всяко пътуване в EV6 е насочено към подобряване на взаимодействието човек-машина и насърчаване на усещането на задоволство и благополучие.

 

“Искаме нашите продукти да доставят интуитивно и естествено преживяване, което да направи ежедневието на нашите клиенти по-добро. Целта ни е да създадем физически образ на нашата марка и да го проектираме в оригинални, изпълнени с творческа енергия и вълнуващи електрически превозни средства. Идеите на нашите дизайнери и основните цели на марката са все по-тясно свързани, а нашите клиенти са в центъра на дейността ни и влияят върху всяко наше решение“, заяви президентът на Kia Europe Джейсън Йонг.

 

Авангардните технологии в новия модел спомагат за осъществяването на хармонична и органична връзка между водача и EV6 чрез усъвършенствания head-up дисплей (HUD) с технология за разширена реалност – още една възможност, която досега обикновено се предлагаше само при луксозните автомобили. Отличната комуникация между GPS, вградената видеокамера и HUD системата прожектира упътванията на навигационната система по избрания маршрут и дава възможност на водача да съсредоточи погледа си върху пътната обстановка през цялото време. Нead-up дисплеят с функция за разширена реалност и двата екрана на арматурното табло предоставят цялата необходима на водача информация, за да осигурят приятно и вдъхновяващо шофиране, без да се налага използването на други прибори и функции и без отклюняване на вниманието от пътя.

 

Специалните шумоизолиращи панели и използваните в пода материали, подкалниците, вратите, капака на багажника и гумите намаляват нивата на шум от контакта с пътя и насрещния въздушен поток при движение, създавайки тиха и спокойна атмосфера за всички пътници в купето. Акустично изолираните челно стъкло и стъкла на страничните прозорци допълнително подобряват комфорта на вътрешното пространство, осигурявайки на EV6 акустични показатели, сравними с тези на луксозните модели от по-високите автомобилни класове.

 

Kia ще обнови изцяло своята гама с представянето на 20 нови електрически модела до 2026г.

 

# # #

 

Kia Europe е европейското поделение за продажби, маркетинг и услуги на Kia Corporation. Главният офис на Kia Europe е във Франкфурт, Германия, а поделението отговаря за дейността на марката на 39 пазари в Европа и Кавказкия регион.

Последни новини
08 06

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ SPORTAGE ДЕМОНСТРИРА НОВИ СТАНДАРТИ СЪС СВОЯ...

Kia Corporation представи първите официални снимки на зашеметяващия изцяло нов Sportage – модерен SUV, вдъхновяващ клиентите на марката с прецизното изпълнение на вътрешното пространство и екстериорния дизайн. За първи път в 28-годишната история на модела през месец септември Kia Europe ще представи специално предназначена за европейските пазари версия на Sportage.
още
31 05

КИА ПОКАЗА ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ИЗЦЯЛО НОВИЯ SPORTAGE

Киа представи изображения на изцяло новия Sportage – пето поколение на най-популярния SUV модел на марката. С планиран дебют в Корея през юли тази година, новият Sportage е разработен с внимание към всеки детайл, така че да зададе нови стандарти за качество и дизайн в своя сегмент – усъвършенстван екстериорен и интериорен дизайн, модерни технологии за свързаност и високоефективни двигатели. През септември, за първи път в 28г. история на модела, Киа Европа ще лансира европейска версия на бестселъра.
още
26 05

KIA EUROPE И UBER ОБЯВЯВАТ ПАРТНЬОРСТВО В ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ

Kia Europe и Uber обявиха началото на ключово партньорство в електрическата мобилност, което ще ускори въвеждането на авангардни електрически автомобили с нулеви емисии, захранвани с акумулаторни батерии (BEV) в Европа.
още
12 05

Kia EV6 – интериорът предлага цялостнo и интуитивнo преживяване,...

Изцяло новият Kia EV6 представя гама от усъвършенствани технологии, предназначени да вдъхновят водача и да осигурят цялостно потребителско преживяване на борда на новия модел. Интуитивните и лесно достъпни системи за комуникационна свързаност, информация и разширена реалност допълват преживяването за водача, като намаляват предпоставките за разсейване и подобряват сетивните възприятия.
още