С ИНВЕСТИЦИЯ ОТ 70 МИЛИОНА ЕВРО КИА УВЕЛИЧИ ЕВРОПЕЙСКОТО ПРОИЗВОДСТВО НА НОВИ БЕНЗИНОВИ И ХИБРИДНИ ДВИГАТЕЛИ

Обратно

КИА Моторс Европа осъществи редица подобрения в европейския завод на марката за производство на автомобили и двигатели в Жилина, Словакия. Нововъведенията са на стойност 70 млн. евро, които КИА инвестира тази година за производство на изцяло новите ‘Smartstream' и хибридни двигатели.

 

Вложените в завода средства улесняват адаптирането на една от четирите монтажни линии от производството на дизелови към бензинови автомобили. КИА ще започне конструирането на високоефективни хибридни бензинови двигатели с малък капацитет на 3 производствени линии, като четвъртата е предназначена за най-новия 1.6л ‘Smartstream’ дизелов двигател. Това е крачка напред към хибридизация и електрификация в отговор на нарастващата пазарна тенденция в Европа.

 

Инвестицията позволява и производството на най-новите ‘Smartstream’ двигатели на КИА, базирани на 1.5л ‘Kappa’ и 1.6-litre ‘Gamma’ T-GDi мотори. Новите 4-цилиндрови бензинови двигатели са част от стратегията на компанията за хибридизация и редуциране нивото на вредни емисии в Европа. И двата нови двигателя са конструирани така, че да интегрират 48V mild-hybrid система на КИА ‘EcoDynamics+’. В допълнение, Gamma’ 1.6л T-GDi е проектиран за съвместимост с хибридни технологии, които компанията възнамерява да разработва в бъдеще.

 

„Инвестициите в европейската производствена база на марката ще ни помогнат да отговорим адекватно на новите изисквания на европейските потребители.,” коментира Емилио Ерера, Главен оперативен директор на КИА Моторс Европа. „Наясно сме с нарасналото търсене на автомобили с електрифицирани бензинови двигатели. Вложените средства в производството на нови задвижващи механизми ни дава възможност да предоставим богат избор от електрифицирани автомобили на по-широк кръг европейски потребители.”

 

„Към момента повече от ¼ от моделите, които КИА реализира в Европа са електрифицирани, като тенденцията е в близките години търсенето значително да се увеличи,” добави Ерера. „Новите ни двигатели позволяват още по-голяма ефективност и по-бърз преход към ‘ерата на електрификация’ благодарение на лесното им интегриране в хибридни системи. Горди сме, че имаме възможността да произвеждаме всички тези нови технологии тук в Европа, за европейските потребители.”

 

След осъществената от КИА инвестиция словашкия завод на марката се превръща в световен лидер в производството на HEV двигатели. Поточната линия за новия 1.5л T-GDi двигател работи успоредно с усъвършенстваната производствена линия за 1.6-litre T-GDi мотор. В Жилина също така се конструира и 1.6л ‘Smartstream’ дизелов двигател и 48V mild-hybrid система на КИА ‘EcoDynamics+’, вече налична за моделите от семейство Ceed и КИА Sportage.

 

Новите двигатели са разработени и конструирани в международния R&D център на КИА в Намянг, Корея. Екипите отговорни за разработката на новите мотори са усъвършенствали реакцията на двигателя, ефективността на горене и въртящия момент в широк диапазон от най-използваните обороти на двигателя. Специално внимание е отделено и за интегрирането на хибридната задвижваща технология в двата двигателя.

 

Новият 1.5л T-GDi двигател замества настоящия 1.4л T-GDi и ще бъде наличен за бъдещи серийни модели на КИА. Генериращ 160 к.с. новият ‘Kappa’ двигател е не само 14% по-мощен от своя 140 к.с. предшественик, но е и със 7% по-ефективен. 

 

Новият ‘Gamma’ двигател е конструиран на база съществуващия 1.6л T-GDi. Това включва последните ‘Smartstream’ технологии на КИА за намаляване разхода на гориво до 8% в сравнение с предходния мотор. Междувременно мощността е увеличена от 177 к.с. до 180 к.с., като въртящият момент запазва стойността от 265 Nm.

 

И двата нови двигателя се отличават с иновативната ‘Smartstream’ технология на КИА, предназначена за намаляване нивото на вредните емисии и усъвършенстване на пътното поведение. Модернизацията включва CVVD технология и система за рециркулация на отработените газове с ниско налягане (LP-EGR) за подобряване на горивната ефективност и редуциране нивото на вредни емисии.

 

Преди края на настоящата година КИА ще представи подробности за пускане на новите двигатели, включително mild-hybrid, хибрид и плъгин хибридни версии.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.  

Последни новини
15 01

‘ДВИЖЕНИЕ, КОЕТО ВДЪХНОВЯВА’ – КИА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА БЪДЕЩА СТРАТЕГИЯ

Днес по време на онлайн събитие (https://youtu.be/U67RlX9ibfo) Kia представи детайли за бъдещото развитие на марката. С нов бранд слоган ‘Движение, което вдъхновява’ (Movement that inspires) компанията разкри подробности около новата си стратегия, която включва производството на алтернативни превозни средства, с които ще гарантира устойчиви решения за мобилност на потребителите в цял свят.
още
12 01

ЕЛЕКТРИЧЕСКО ТАКСИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ В АВТОПАРКА НА...

Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развитието си и желанието за по-качествена услуга и живот в София. От днес в града може да бъде видян поредният 100% електрически автомобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям капацитет - 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане.
още
06 01

КИА ПРЕДСТАВИ СВОЯТЯ НОВА БРАНД ИДЕНТИЧНОСТ ЗА ДА ОЗНАМЕНУВА...

Днес Kia представи своето ново корпоративно лого и бранд слоган, които демонстрират съществена трансформация и нова стратегическа цел на автомобилния производител. Промяната на емблематичното лого е обвързана с амбицията на Kia да заеме лидерска позиция в бъдещата мобилност чрез модернизация на всички аспекти, свързани с дейността на компанията.
още
10 12

С ИНВЕСТИЦИЯ ОТ 70 МИЛИОНА ЕВРО КИА УВЕЛИЧИ ЕВРОПЕЙСКОТО...

КИА Моторс Европа осъществи редица подобрения в европейския завод на марката за производство на автомобили и двигатели в Жилина, Словакия. Нововъведенията са на стойност 70 млн. евро, които КИА инвестира тази година за производство на изцяло новите ‘Smartstream' и хибридни двигатели.
още