Carbuyer ИЗБРА ИЗЦЯЛО НОВИЯ KIA SORENTO ЗА ‘КОЛА НА ГОДИНАТА’

Обратно

Новият КИА Sorento получи отличие от Carbuyer на десетите годишни награди Best Car Awards. Глобалният SUV флагман на КИА грабна призовете ‘Най-добър голям семеен автомобил’ и ‘Автомобил на годината’. Sorento е поредният номиниран модел на КИА след като през изминалите години престижните награди на Carbuyer бяха връчени за КИА e-Niro, Picanto и cee’d. 

 

Автомобилните награди на Carbuyer се излъчиха онлайн вчера в уеб страницата и YouTube канала на Carbuyer, който се гордее с над 500 000 последователи. Наградите обхващат 19 различни категории, с избран победител във всяка една от тях. Тази година редакционният екип на Carbuyer единодушно избра четвърто поколение KIA Sorento за ‘Автомобил на годината’.

 

Paul Philpott, Президент и СЕО на Kia Motors (UK) Limited коментира: ‘Наградата е изключително признание за Sorento и гордост за нашия екип и всички търговски представителства на КИА в Англия. Този автомобил олицетворява пътя, който марката извървя след стъпването си на британския пазар преди 30г., предлагайки висококачествени автомобили с модерен дизайн и иновативни технологии. Призът за модела е висока, но заслужена оценка.’

 

Richard Ingram, редактор на Carbuyer.co.uk, заяви: ‘KIA Sorento е многофункционален SUV, който по нищо не отстъпва на автомобили от премиум марки, предоставяйки лукс и високи технологии. Конкуренцията в този сегмент е ожесточена, но нито един друг модел не успя на надмине фантастичните характеристики на Sorento. Поздравления, КИА, за заслужената награда!’

 

Новият SUV модел на КИА се предлага с хибридно задвижване – за първи път при Sorento – като потребителите могат да избират между версии хибрид и плъгин хибрид, както версия с дизелов двигател. В зависимост от спецификацията Sorento е оборудван с новоразработения режим Terrain Mode, който осигурява на водачите подобрено сцепление, стабилност и контрол на поведението при движение в кал, сняг и пясък, предлагайки нови настройки за всеки от тези видове повърхности. В оборудването на Sorento e включена и модернизирана технология Blind-Spot View Monitor (BVM) за елиминиране на мъртвите зони, която е като ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.  

Последни новини
15 01

‘ДВИЖЕНИЕ, КОЕТО ВДЪХНОВЯВА’ – КИА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА БЪДЕЩА СТРАТЕГИЯ

Днес по време на онлайн събитие (https://youtu.be/U67RlX9ibfo) Kia представи детайли за бъдещото развитие на марката. С нов бранд слоган ‘Движение, което вдъхновява’ (Movement that inspires) компанията разкри подробности около новата си стратегия, която включва производството на алтернативни превозни средства, с които ще гарантира устойчиви решения за мобилност на потребителите в цял свят.
още
12 01

ЕЛЕКТРИЧЕСКО ТАКСИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ В АВТОПАРКА НА...

Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развитието си и желанието за по-качествена услуга и живот в София. От днес в града може да бъде видян поредният 100% електрически автомобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям капацитет - 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане.
още
06 01

КИА ПРЕДСТАВИ СВОЯТЯ НОВА БРАНД ИДЕНТИЧНОСТ ЗА ДА ОЗНАМЕНУВА...

Днес Kia представи своето ново корпоративно лого и бранд слоган, които демонстрират съществена трансформация и нова стратегическа цел на автомобилния производител. Промяната на емблематичното лого е обвързана с амбицията на Kia да заеме лидерска позиция в бъдещата мобилност чрез модернизация на всички аспекти, свързани с дейността на компанията.
още
10 12

С ИНВЕСТИЦИЯ ОТ 70 МИЛИОНА ЕВРО КИА УВЕЛИЧИ ЕВРОПЕЙСКОТО...

КИА Моторс Европа осъществи редица подобрения в европейския завод на марката за производство на автомобили и двигатели в Жилина, Словакия. Нововъведенията са на стойност 70 млн. евро, които КИА инвестира тази година за производство на изцяло новите ‘Smartstream' и хибридни двигатели.
още