Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции

Обратно

Hyundai Motor Group стана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии. 

 

Мрежата IONITY отговаря на европейския CCS (Combined Charging System) стандарт за зареждане. Тъй като мрежата използва 100% възобновяема енергия, благодарение на IONITY, водачите на електрически превозни средства ще пътуват с нулево ниво на вредни емисии. Това е важна стъпка към успешното развитие на електрическата мобилност в Европа. 

 

„За KIA и Hyundai продуктът и клиентското задоволство са тясно свързани с удобството и реалните предимства. Инвестирайки в IONITY, ние се превръщаме в една от най-всеобхватните бързозарядни мрежи в Европа,” заяви Thomas Schemera, Изпълнителен вицепрезидент и управител продуктово планиране, Hyundai Motor Group. „Наш ангажимент е да предоставим цялостни решения на бъдещите потребители за да улесним и ускорим прехода към електрическата мобилност.”  

 

„Приветстваме партньорството ни с KIA и Hyundai, които притежават изключителен опит в сферата на електрическата мобилност,” каза Michael Hajesch, CEO на IONITY. „От днес нататък съвместно ще работим върху по-голяма информираност относно електрическата мобилност, както и популяризирането на иновации в тази област за да превърнем пътуването с електрически превозни средства в масово и все по-достъпно.”

 

Компанията IONITY изгражда и управлява мрежа от магистрални зареждащи станции в Европа, използвайки иновативни технологии с капацитет до 350 kW. По този начин водачите на настоящи и бъдещи поколения електрически превозни средства ползват предимството от максимална скорост на зареждане на техните автомобили по време на далечни пътувания. Всяка зарядна станция IONITY предлага възможност за зареждане на до 4 точки за заряд. Като ангажимент за устойчивост, всички зарядни устройства IONITY доставят 100% възобновяема енергия за беземисионно и въглеродно неутрално шофиране.

 

IONITY е основана през 2017г. и e cъвмecтнo дpyжecтвo, в ĸoeтo yчacтвaт BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group и Volkswagen Group с Audi и Porsche. Повече от 75 служители на IONITY работят за развитието на електрическата мобилност. Седалището на компанията е в Мюнхен с допълнителни офиси в Осло, Норвегия. IONITY е регистрирана като международна търговска марка. 

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
27 11

Carbuyer ИЗБРА ИЗЦЯЛО НОВИЯ KIA SORENTO ЗА ‘КОЛА НА ГОДИНАТА’

Новият КИА Sorento получи отличие от Carbuyer на десетите годишни награди Best Car Awards. Глобалният SUV флагман на КИА грабна призовете ‘Най-добър голям семеен автомобил’ и ‘Автомобил на годината’. Sorento е поредният номиниран модел на КИА след като през изминалите години престижните награди на Carbuyer бяха връчени за КИА e-Niro, Picanto и cee’d.
още
05 11

Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа...

Hyundai Motor Group стана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии.
още
07 10

KIA ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ STONIC GT LINE

Stonic GT Line извежда на преден план най-динамичните елементи в дизайна на марката, демонстрирайки по-вълнуваща стилистика във външността и интериора, както и изключителните характеристики на GT Line дизайна. Подобно на останалите модели в гамата на Stonic, версията GT Line предлага и богати възможности за индивидуално оформление с двуцветно външно лаково покритие и избор от опции за mild хибридно и нехибридно задвижване.
още
30 09

КИА ЛАНСИРА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА УСЛУГА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КИА Моторс лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа. Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички клиенти в зависимост от техните индивидуални предпочитания за зареждане.
още