Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции

Обратно

Hyundai Motor Group стана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии. 

 

Мрежата IONITY отговаря на европейския CCS (Combined Charging System) стандарт за зареждане. Тъй като мрежата използва 100% възобновяема енергия, благодарение на IONITY, водачите на електрически превозни средства ще пътуват с нулево ниво на вредни емисии. Това е важна стъпка към успешното развитие на електрическата мобилност в Европа. 

 

„За KIA и Hyundai продуктът и клиентското задоволство са тясно свързани с удобството и реалните предимства. Инвестирайки в IONITY, ние се превръщаме в една от най-всеобхватните бързозарядни мрежи в Европа,” заяви Thomas Schemera, Изпълнителен вицепрезидент и управител продуктово планиране, Hyundai Motor Group. „Наш ангажимент е да предоставим цялостни решения на бъдещите потребители за да улесним и ускорим прехода към електрическата мобилност.”  

 

„Приветстваме партньорството ни с KIA и Hyundai, които притежават изключителен опит в сферата на електрическата мобилност,” каза Michael Hajesch, CEO на IONITY. „От днес нататък съвместно ще работим върху по-голяма информираност относно електрическата мобилност, както и популяризирането на иновации в тази област за да превърнем пътуването с електрически превозни средства в масово и все по-достъпно.”

 

Компанията IONITY изгражда и управлява мрежа от магистрални зареждащи станции в Европа, използвайки иновативни технологии с капацитет до 350 kW. По този начин водачите на настоящи и бъдещи поколения електрически превозни средства ползват предимството от максимална скорост на зареждане на техните автомобили по време на далечни пътувания. Всяка зарядна станция IONITY предлага възможност за зареждане на до 4 точки за заряд. Като ангажимент за устойчивост, всички зарядни устройства IONITY доставят 100% възобновяема енергия за беземисионно и въглеродно неутрално шофиране.

 

IONITY е основана през 2017г. и e cъвмecтнo дpyжecтвo, в ĸoeтo yчacтвaт BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group и Volkswagen Group с Audi и Porsche. Повече от 75 служители на IONITY работят за развитието на електрическата мобилност. Седалището на компанията е в Мюнхен с допълнителни офиси в Осло, Норвегия. IONITY е регистрирана като международна търговска марка. 

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
15 01

‘ДВИЖЕНИЕ, КОЕТО ВДЪХНОВЯВА’ – КИА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА БЪДЕЩА СТРАТЕГИЯ

Днес по време на онлайн събитие (https://youtu.be/U67RlX9ibfo) Kia представи детайли за бъдещото развитие на марката. С нов бранд слоган ‘Движение, което вдъхновява’ (Movement that inspires) компанията разкри подробности около новата си стратегия, която включва производството на алтернативни превозни средства, с които ще гарантира устойчиви решения за мобилност на потребителите в цял свят.
още
12 01

ЕЛЕКТРИЧЕСКО ТАКСИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ В АВТОПАРКА НА...

Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развитието си и желанието за по-качествена услуга и живот в София. От днес в града може да бъде видян поредният 100% електрически автомобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям капацитет - 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане.
още
06 01

КИА ПРЕДСТАВИ СВОЯТЯ НОВА БРАНД ИДЕНТИЧНОСТ ЗА ДА ОЗНАМЕНУВА...

Днес Kia представи своето ново корпоративно лого и бранд слоган, които демонстрират съществена трансформация и нова стратегическа цел на автомобилния производител. Промяната на емблематичното лого е обвързана с амбицията на Kia да заеме лидерска позиция в бъдещата мобилност чрез модернизация на всички аспекти, свързани с дейността на компанията.
още
10 12

С ИНВЕСТИЦИЯ ОТ 70 МИЛИОНА ЕВРО КИА УВЕЛИЧИ ЕВРОПЕЙСКОТО...

КИА Моторс Европа осъществи редица подобрения в европейския завод на марката за производство на автомобили и двигатели в Жилина, Словакия. Нововъведенията са на стойност 70 млн. евро, които КИА инвестира тази година за производство на изцяло новите ‘Smartstream' и хибридни двигатели.
още