КИА ЛАНСИРА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА УСЛУГА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

Обратно

КИА Моторс лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа. Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички клиенти в зависимост от техните индивидуални предпочитания за зареждане.

 

В партньорство с Digital Charging Solutions (DCS), KiaCharge ще предложи на своите клиенти достъп до 160 000 зарядни станции в Европа, които ще са с AC и DC конектори.

 

Чрез инсталация на приложението KiaCharge потребителите ще имат осигурен достъп до зареждащите устройства от всички основни оператори посредством обща платформа. Благодарение на eRoaming клиентите ще имат възможност да зареждат своите автомобили в цяла Европа без да са необходими допълнителни договори с други доставчици.

 

Емилио Ерера, Главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: „Недостатъчната наличност на точки за зареждане е основателна причина за отказ от покупката на електромобил. Чрез въвеждането на цялостна и лесна за използване интегрирана услуга за зареждане на електромобили, КИА ще насърчи закупуването на електрически превозни средства.”

 

Предвид напредничавото развитие на технологиите, пробегът на BEV автомобили непрекъснато нараства. Например, 64 kWh КИА е-Ниро изминава 455 км с едно зареждане, комбинирайки кросоувър дизайн и практичност с дълъг пробег и нулево ниво на вредни емисии.

 

В близко бъдеще много от потребителите на ДВГ автомобили ще предпочетат покупката на електромобил. Според проучване направено от McKinsey търсенето на публични зарядни станции в следващите 10г. се очаква да се увеличи с 35%. 

 

KiaCharge – един акаунт за цяла Европа  

С KiaCharge автомобилната компания предлага на своите BEV и PHEV клиенти интегрирана услуга за зареждане на електромобили в Европа в партньорство с eRoaming. eRoaming предоставя възможност на водачите на електромобили да използват множество зарядни станции без да е необходимо сключването на договори с други доставчици.

 

Новата услуга от КИА ще осигури достъп до уеб платформа, която ще съдържа цялата необходима информация, включително детайли за продукта, тарифи, карта с локации на зарядните станции и управление на акаунта. В допълнение, KiaCharge може да се управлява от iOS и Android приложения, което позволява интелигентно планиране на маршрута с цел улесняване намирането на точки за зараждане. Потребителите ще могат лесно да открият най-близката зарядна станция и чрез инфотейнмънт системата на своя автомобил.

 

Потребителите на KiaCharge могат да се включат в DCS мрежата чрез радиочестотна идентификационна (RFID) карта или мобилно приложение. Те ще получават информация за цените на точките за зареждане в реално време и ще имат пълна прозрачност на цената на услугата за зареждане. Всички клиенти ще получават веднъж месечно фактура за използване на мрежата, вместо отделно таксуване при всяко едно зареждане.

 

KiaCharge ще бъде лансирана в 7 европейски държави през октомври тази година: Италия, Полша, Испания, Австрия, Франция, Германия и Швейцария. Услугата ще бъде активирана и за потребителите в Англия до края на 2020г. Компанията планира да предостави услугата на повече европейски държави в близко бъдеще.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
27 11

Carbuyer ИЗБРА ИЗЦЯЛО НОВИЯ KIA SORENTO ЗА ‘КОЛА НА ГОДИНАТА’

Новият КИА Sorento получи отличие от Carbuyer на десетите годишни награди Best Car Awards. Глобалният SUV флагман на КИА грабна призовете ‘Най-добър голям семеен автомобил’ и ‘Автомобил на годината’. Sorento е поредният номиниран модел на КИА след като през изминалите години престижните награди на Carbuyer бяха връчени за КИА e-Niro, Picanto и cee’d.
още
05 11

Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа...

Hyundai Motor Group стана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии.
още
07 10

KIA ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ STONIC GT LINE

Stonic GT Line извежда на преден план най-динамичните елементи в дизайна на марката, демонстрирайки по-вълнуваща стилистика във външността и интериора, както и изключителните характеристики на GT Line дизайна. Подобно на останалите модели в гамата на Stonic, версията GT Line предлага и богати възможности за индивидуално оформление с двуцветно външно лаково покритие и избор от опции за mild хибридно и нехибридно задвижване.
още
30 09

КИА ЛАНСИРА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА УСЛУГА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КИА Моторс лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа. Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички клиенти в зависимост от техните индивидуални предпочитания за зареждане.
още