МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV

Обратно

Днес КИА Моторс представи новия Sorento плъгин хибрид – една версия на глобалния SUV флагман на КИА с ултра ниски вредни емисии. Новият модел съчетава изключителна практичност с ниски експлоатационни разходи и висока мощност.

 

Sorento плъгин хибрид е втората електрифицирана версия в моделната гама на Sorento. Новият вариант комбинира мощен турбо бензинов двигател с батерия с голям капацитет и мощен електродвигател, което дава възможност на водачите да изминават кратки разстояния изцяло на ток, с нулево ниво на вредни емисии.

 

Sorento плъгин хибрид е базиран на ново поколение SUV платформа на KИА, която гарантира функционалност и обширно вътрешно пространство.

 

Пабло Мартинес Масип, директор продуктово планиране и ценова политика в КИА Моторс Европа, заяви: ‘Sorento плъгин хибрид допълва гамата на четвърто поколение от SUV флагмана на КИА и е една от двете електрифицирани версии, които автомобилният бранд ще предложи на европейските потребители. Моделът се задвижва от турбо хибриден двигател, който значително увеличава производителността, като същевременно намалява разхода на гориво и вредните емисии. Плъгин хибридните модели набират все по-голяма популярност в Европа, а новият Sorentо ще бъде един от най-просторните, практични и функционални електрифицирани модели, които се предлагат на автомобилния пазар.’

 

Sorento плъгин хибрид е не само моделът с най-ниските емисии в гамата на Sorento, но и най-мощният. В неговото ‘турбо-хибридно’ сърце е разположен 1.6л T-GDi двигател, който генерира до 180 к.с. и въртящ момент от 265 Nm. Двигателят е окомплектован с 13.8 kWh литиево-йонна полимерна батерия и мощен електрически мотор, който произвежда 66.9 kW, и въртящ момент от 304 Nm. Комбинираната максимална мощност от 265 к.с. и въртящ момент от 350 Nm предоставят ниско ниво на вредни емисии и висока ефективност на новия електрифициран задвижващ агрегат.

 

Мощността се разпределя между 4-те колела посредством 6-степенна автоматична трансмисия, която позволява пълната мощност на двигателя и мотора да се прехвърля равномерно с минимална загуба на енергия. Това осигурява мигновенна реакция при ускорение на всяка предавака и директен достъп до мощността на батерията при движение с висока скорост. 

 

Поредицата иновации в задвижването на новия Sorento плъгин хибрид го правят най-модерния PHEV на КИА. Новият модел е оборудван с първата за марката независима система за водно охлаждане на батерията, която поддържа температурата на батерията в оптимални граници и води до подобрена ефективност на високо-волтовия акумулаторен пакет.

 

Sorento плъгин хибрид предлага обширно вътрешно пространство за 5 или 7 пътника в зависимост от избраната модификация. Моделът притежава и един от най-обемните багажни отделения в своя клас – до 809 л (за 7-местната версия) или 898 л (за 5-местната версия).

 

Визуално Sorento плъгин хибрид запазва модерния екстериорен облик на другите модификации в моделната гама, с инкорпорирани ‘eco plug-in’ лога и порт за зареждане. По отношение на интериора, моделът е със сходна на останалите версии конструкция, с изключение на рестилизирания 12,3” изцяло дигитален инструментален панел с нови, ясно очертани графики и визуализации. Водачите могат да следят в реално време състоянието на заряда на батерията, както и потока на електрическа и бензинова мощност на задвижващия агрегат. Съвременната мултимедийна система с 10,25" сензорен екран е с нова функционалност, която позволява на водача бърз достъп до локацията на зарядните станции по запланувания маршрут.

 

Подобно на останалите модели в SUV гамата, Sorento плъгин хибрид предлага редици технологии, които увеличават степента на безопасност, свързаност и информационно-развлекателни системи.

 

Иновативната телематична система UVO Connect предоставя полезна информация на водача при шофиране. UVO Connect включва Live система на КИА, чрез която водачът получава достъп до информация за трафика, прогнозата за времето, POIs, както и подробности относно паркирането на посочен адрес – включително такса за платен паркинг, местоположение и свободни места, в допълнение и най-близката зарядна станция. Вторият елемент от диагностичните данни на UVO Connect позволява на водача да изпраща дистанционно към автомобила инструкции за маршрута преди пътуването, да проверява местоположението на автомобила и да има достъп до данни и диагностична информация.

 

Sorento плъгин хибрид предлага набор от високотехнологични асистиращи системи (Advanced Driver Assistance Systems на КИА), които оказват съдействие на водача в различни ситуации на пътя, за да ограничат риска от катастрофа.

 

Пакетът за сигурност “ADAS” включва системата за автономно спиране (Forward Collision-Avoidance Assist) с функция за разпознаване на пешеходци, колоездачи и други превозни средства. Системата също така сигнализира за наличието на трафик при завиване в задръстванията. Sorento плъгин хибрид предлага и камера за контрол на мъртвата зона (Blind-spot View Monitor), камера за наблюдение на 360o около автомобила (Surround View Monitor) и система за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона (Blind-spot Collision-avoid Assist), интелигентен асистент за ограничение на скоростта (Intelligent Speed Limit Assist), интелигентен автопилот с функция за тръгване и спиране (Smart Cruise Control с Intelligent Stop & Go), система за следене на пътната лента (Lane Following Assist), подпомогнати и от система за предупреждение при загуба на внимание и сънливост от страна на водача (Driver Attention Warning) и асистент за шофиране по магистрала (Highway Driving Assist). Sorento плъгин хибрид предлага още камера за движение на заден ход (Rear View Monitor) с асистент за избягване на сблъсък при паркиране на заден ход (PCA) и асистент за предупреждение за пресичащи отзад автомобили (RCCA).

 

Sorento плъгин хибрид ще се произвежда в завода на марката в Хвасунг, Корея. Продажбите в Европа ще започнат от началото на 2021г. Всеки модел ще се предлага с безпрецедентната за КИА гаранция от 7г. или 150 000 км.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
14 07

KIA ПРЕДСТАВЯ УСЪВЪРШЕНСТВАНАТА ГАМА CEED

Моделната фамилия Ceed, която заема позицията на бестселър в гамата на Kia, получи редица ярки и съвременни допълнения за моделната година 2021, сред които множество динамични и атлетични акценти в дизайна. Версиите хечбек, спортният комби вариант и динамичният shooting brake ще впечатлят почитателите на марката с усъвършенствана предната част, актуализация на детайлите в задната част, джанти с обновен дизайн и освежена цветова палитра на външните лакови покрития и интериора. Новите модели ще бъдат в продажба от началото на четвъртото тримесечие на годината, а популярният XCeed - спортната алтернатива на традиционните SUV модели, ще бъде обновен през следващата година. В отговор на последните тенденции в изискванията на клиентите и развитието на автоиндустрията, моделната гама ще включва и нови силови агрегати и трансмисии.
още
08 06

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ SPORTAGE ДЕМОНСТРИРА НОВИ СТАНДАРТИ СЪС СВОЯ...

Kia Corporation представи първите официални снимки на зашеметяващия изцяло нов Sportage – модерен SUV, вдъхновяващ клиентите на марката с прецизното изпълнение на вътрешното пространство и екстериорния дизайн. За първи път в 28-годишната история на модела през месец септември Kia Europe ще представи специално предназначена за европейските пазари версия на Sportage.
още
31 05

КИА ПОКАЗА ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ИЗЦЯЛО НОВИЯ SPORTAGE

Киа представи изображения на изцяло новия Sportage – пето поколение на най-популярния SUV модел на марката. С планиран дебют в Корея през юли тази година, новият Sportage е разработен с внимание към всеки детайл, така че да зададе нови стандарти за качество и дизайн в своя сегмент – усъвършенстван екстериорен и интериорен дизайн, модерни технологии за свързаност и високоефективни двигатели. През септември, за първи път в 28г. история на модела, Киа Европа ще лансира европейска версия на бестселъра.
още
26 05

KIA EUROPE И UBER ОБЯВЯВАТ ПАРТНЬОРСТВО В ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ

Kia Europe и Uber обявиха началото на ключово партньорство в електрическата мобилност, което ще ускори въвеждането на авангардни електрически автомобили с нулеви емисии, захранвани с акумулаторни батерии (BEV) в Европа.
още