КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ, СУБАРУ МОТОРС, Б.Л.ЛИЗИНГ И ЮРЪПКАР БЪЛГАРИЯ НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА НОВ

Обратно

Днес, 21 август 2012г., партньорските дружества КИА Моторс България АД, Субару Моторс ООД, Б.Л.Лизинг АД и Юръпкар България направиха символична първа копка на нов търговско-сервизен комплекс, съобразен с най-модерните стандарти в автомобилния бранш и изисквания за корпоративна идентичност. По традиция и за успех на новия обект в багера на строителя Аргогруп Екзакт ООД бе разбита бутилка шампанско, а отец Никанор от Гигински манастир "Св. Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян" отслужи тържествен водосвет. Модерният автоцентър ще бъде изграден на бул. „Цариградско шосе” в посока излизане от София, между кръстовището с ул.”Димитър Пешев” и моста над р. Искър (срещу Горублянско Ханче).

На разгърната площ от 9 300 м2 ще бъдат разположени компаниите-партньори:  КИА Моторс България (879 м2), Субару Моторс (645 м2), Юръпкар България (523 м2) и Б.Л.Лизинг (201 м2). Значително пространство от 6 650 м2 в новия бизнес център е отредено за автосервиз, обслужващ двата автомобилни бранда. Инвестицията включва и изграждане на локално пътно платно осигуряващо достъп до търговско-сервизния комплекс.

Сградата е решена на общо четири нива – сутерен и три надземни етажа. С проекта са предвидени изискващите се за него паркоместа – общо 120 като интересен е фактът, че 49 от тях са разположени на покривната част, обособена за паркинг с усилена настилка за движение на колите, съчетана с тревни площи. Сутеренната зона е предназначена за сервизни дейности включващи тенекеджийно и бояджийно отделение със зона за изчакване на автомобили и складове към тях, склад за авточасти и автомобилни гуми. На първия етаж са разположени автосервиз с приемно отделение, зона за изчакване на автомобили, авто-мивка със зона за прием и комуникация, пункт ГТП. Автосалоните на КИА и Субару с търговски офиси за обслужване на клиенти са на същото ниво. На втори и трети етаж са локализирани административните офиси на компаниите, както и заведения за хранене. В новия комплекс са предвидени 125 работни места, като при откриването на сградата ще бъде назначен и нов персонал.

КИА Моторс България АД, Субару Моторс ООД, Б.Л.Лизинг АД и Юръпкар България са партньорски компании, чиято основна дейност е покупко-продажбата, финансирането, отдаването на автомобили под наем, както и сервизирането на автомобили. Приоритетна цел е предлагането на комплексна услуга свързана с предоставянето, финансирането и обслужването на автопарка на клиенти за максимално улесняване на тяхната дейност.

На 7-ми април 2002г. КИА Моторс България (КМБ) стартира своята дейност на територията на страната като официален представител на южнокорейската автомобилна компания KIA Motors Corporation. С ентусиазиран екип от едва 10 човека КМБ амбициозно се насочва към изграждане на нов имидж на марката КИА на българския пазар. Обединен от идеята да създаде успешна компания, предлагаща качествени и модерни автомобили, екипът фокусира усилията си върху специалното отношение и първокласна услуга към всеки един клиент – всяко семейство и всеки малък бизнес.

10 години по-късно КМБ отчита продажбата на над 6 500 превозни средства с марка КИА в България и активни над 9 000 клиента. За посоченият период компанията реализира ръст от 150%. Към момента КМБ има 15 регионални представителства в страната в градовете: Пловдив, Пазарджик, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Добрич, Габрово, Казанлък, Хасково, Шумен и Сливен. Дилърите на компанията в страната разполагат със собствени автосалони и сервизни бази, както и квалифициран персонал, който има възможност да обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.

Последни новини
02 12

HYUNDAI MOTOR GROUP ПРЕДСТАВИ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНАТА ПЛАТФОРМА E-GMP

Hyundai Motor Group представи своята нова електрическа глобална модулна технологична платформа (E-GMP), създадена специално за използване в електрически превозни средства с акумулаторни батерии – BEV (Battery Electric Vehicle). Новата технологична разработка бе показана за първи път онлайн вчера по време на събитието „E-GMP Digital Discovery“. В бъдеще платформата ще се използва като технологична основа на следващото поколение BEV модели на компанията.
още
17 09

CUV ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ И ДВА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛА ЩЕ ДЕБЮТИРАТ НА...

По време на Автомобилен Салон София 2019 КИА ще представи новия кросувър XCeed. Моделът впечатлява с експресивен дизайн, стилен интериор, динамично и прецизно управление. Комбинацията от висок клас системи за сигурност, нови функции за свързаност и съвременни информационно-развлекателни системи характеризират XCeed като един от най-високотехнологичните модели в сегмента. Заедно с последното попълнение в гамата на марката, своята премиера ще осъществят 100% електромобили e-Niro и e-Soul.
още
01 07

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ И SHELL СЪС СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Една от най-важните характеристики за подобряване работата и живота на двигателя е качеството на маслото. В днешно време хората пътуват все повече, а навъртените километри на различна географска ширина и при различни условия на натоварване, неминуемо оказват влияние върху автомобила. Затова съвременните автомобили се нуждаят от масло, което е в крак с променящите се изисквания и е от важно значение за подобряване на експлоатационните характеристики и живота на двигателя. Ето защо КИА Моторс България избра Орбико България за доставчик на моторни масла Shell за следпродажбено обслужване.
още
08 05

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУЛИКА БЪЛГАРИЯ ЕЛЕКТРИФИЦИРА АВТОПАРКА СИ

Зеленото бъдеще започва от днес. С малки крачки и категорично намерение за промяна. А голямата промяна води до постигане на желаната от всички ни цел - да живеем по-здравословно в по-чиста среда! И България прави своите “малки”, но значими стъпки в тази посока. От днес представители на Народното събрание ще управляват икономични и щадящи околната среда превозни средства. Автомобилният парк на Парламента, в който до момента не е имало хибриди или електрически превозни средства, се допълва с 3 боря plug-in хибрида KIA Niro. Закупуването на електрифицирани автомобили, заедно с 2 зарядни станции тип KEBA KeContact, е част от политиката на Народното събрание за намаляване на общите емисии на парникови газове и за преминаване към ниско въглеродно бъдеще – отговорен подход към околната среда.
още