Новини

picture

Kia продължава да вдъхновява почитателите на спорта по целия свят след успеха на Световното първенство по футбол 2022™ в Катар


Kia ще продължи да вдъхновява почитателите на спорта по целия свят след успешното приключване на участието на марката на Световното първенство по футбол 2022™.

В духа своето основно послание „Вдъхновението е във всички нас“, специално разработено за Световното първенство, Kia обедини футболните фенове от десетки нации по целия свят и сега ще насочи вниманието си към предоставяне на подкрепа на други глобални региони и значими събития.

По време на FIFA World Cup 2022™ бяха ангажирани общо 297 автомобила и 70 автобуса от марката Kia, които се погрижиха за максимално безопасното и удобно придвижване на играчи, съдии, ръководство и персонал на първенството. В допънение за целите на международното събитие бяха предоставени и 80 електрифицирани модела Kia (30 броя EV6 GT-Line, 30 броя Sorento Plug-in Hybrid и 20 броя Niro Plug-in Hybrid). 

EV6 GT-Line бе първият изцяло електрически автомобил на Kia, използван някога на Световно първенство по футбол. Ролята му придоби допълнителна значимост с отразяването на ангажимента на марката към екологична устойчивост в глобален мащаб и по-специално на дейността на Kia в Близкия изток, където екологичните превозни средства в момента са по-малко популярни. 

За да отбележат събитието, Kia и FIFA продуцираха документалния филм „Пътят към вдъхновението“, който вече е на разположение на зрителите на OTT платформата „FIFA+“ на FIFA. Във филма участват легендарните играчи Микаел Силвестр (Франция) и Найджъл де Йонг (Холандия), които помагат на международния спортен журналист и водещ Адам Хънт да се запознае с Катар зад волана на EV6 GT-Line.

На щанда на Kia „Ground of Inspiration“ в Катар беше показан и концептуалният модел Kia EV9, който привлече вниманието на хиляди фенове на футбола. Въпреки че преди това прототипът вече бе отбелязал своята световна премиера на автомобилния салон в Лос Анджелис през 2021г. и автомобилното изложение в Бусан през 2022г., появата му на Световното футболно първенство бе открит дебют на бъдещия флагман на Kia.

Към концептуалния EV9 се присъединиха и емблематични модели на Kia в т.нар. „Brand Activation Area” зони, сред които EV6 GT - най-мощният сериен автомобил в историята на Kia с 576 к.с. на стадион Ал Байт и Sportage на международния стадион Халифа.

Изложените автомобили с марка Kia впечатлиха не само милионите фенове, които присъстваха на турнира, но и специалните 250 гости от 39 нации, които бяха избрани от Kia и получиха шанса да гледат мачовете в Катар чрез програмата „Пътят към вдъхновението“ („Road to Inspiration”). Сред гостите бяха дилъри, бизнес партньори, настоящи и бъдещи клиенти, както и творци на съдържание в различни медийни сфери. Покани получиха  и 64 талантливи млади футболисти от 17 държави, които излязоха на терените на  Световното първенство и изживяха неповторими моменти в ролята на официални носители на топката на Kia (Kia Official Match Ball Carriers).

След успешното завършване на програмата от активности в рамките на Световното първенство по футбол 2022™, Kia гледа напред към участието си в бъдещи забележителни спортни събития и местата на тяхното провеждане, привличащи глобален интерес с подобни мащаби. Марката ще представи ново, вдъхновяващо и изпълнено с творческа енергия съдържание на Откритото тенис първенство на Австралия  през месец януари 2023 г.

Kia (www.kia.com) е глобална марка за мобилност с визия за създаване на решения за устойчива мобилност за индивидуални, групови и обществени потребители по целия свят. Основана през 1944 г., компанията Kia предоставя решения за мобилност повече от 75 години. Със своите 52 000 служители по целия свят, присъствие на повече от 190 пазара и производствени съоръжения в 6 държави, днес компанията реализира приблизително 3 млн. автомобила годишно. Kia е лидер в популяризирането на електрифицирани и акумулаторни електрически превозни средства и разработва гама от услуги за мобилност, насърчавайки милиони хора по света да се възползват от най-добрите начини и технологии за мобилност. Официалното мото на марката – „Движение, което вдъхновява“ („Movement that inspires”) отразява ангажимента на Kia да вдъхновява потребителите чрез своите продукти и услуги.