Новият Kia Sorento

Изваян до съвършенство.

Новият Kia Sorento

Хармонично съчетание от традиция и модерност

picture
 • Прегресивен SUV дизайн

 • Интелигентна интериорна архитектура

 • 7 места и данъчен кредит

Дизайн

Дизайн

SUV стил от ново измерение

Вдъхновен от смелия поглед напред в бъдещето, прогресивният SUV дизайн демонстрира фин баланс между експресивност и изисканост.

Екстериор

Нов, прогресивен дизайн на задната част

Нов, прогресивен дизайн на задната част

Вертикалните светлини с диагонално оформени LED елементи придават солидно SUV излъчване на задната част, подчертано и от широкия предпазен панел на дъното. Завършващите щрихи на новия дизайн обхващат ниската броня с дръзко изваяни форми и изпускателни тръби.

Нова гама алуминиеви джанти

Нова гама алуминиеви джанти

Проявете повече смелост и направете своя избор измежду новите 18, 19 и 20" алуминиеви джанти. Всички те се открояват със своя солиден, високотехнологичен дизайн и допълват експресивната стилистика на Sorento.

Дръзки нови детайли в предната част

Дръзки нови детайли в предната част

Първокласните LED фарове се отличават със своя вертикално ориентиран дизайн и с дневни светлини, оформени като лента с новото поколение светлинна графика „звездна карта” на Kia. Екстериорът е допълнително подчертан от новите форми на предния капак и радиаторната решетка.

Впечатляваща предна броня и защитен панел на дъното

Впечатляваща предна броня и защитен панел на дъното

Дръзката, широка броня и защитният панел на дъното привличат вниманието и създават усещане за динамика в съчетание с новия дизайн на долната решетка и вертикалните отвори за въздух, разположени в една линия под фаровете.

Интериор

Изчистено арматурно табло

Изчистено арматурно табло

Изисканото арматурното табло с изчистени форми залага на тесни вентилационни отвори, преминаващи по цялата ширина на интериора, нова лента на индиректното осветление и оптимизирани прибори за настройка на климатичната инсталация. Това създава приповдигната атмосфера и вдъхновява водача, улеснявайки управлението на функциите.

Веган тапицерии

Веган тапицерии

Мисълта за общото бъдеще е отразена в стандартните за просторния интериор тапицерии на седалките от изкуствена веган кожа в приятно зелен цвят. Новата материя е стилна и приятна на допир алтернатива, която спестява обработката на кожи от животински произход и намалява въглеродния отпечатък.

Първокласни комфортни седалки

Първокласни комфортни седалки

Настанете се във вашия Sorento и се отдайте на безупречния комфорт на седалките, осигуряващи оптимална позиция и разпределение на натиска върху тялото. За настройките във височина и наклон на облегалката е достатъчно едно докосване на бутон, а водачът и неговит спътник отпред могат да се отпуснат с чувство на пълно спокойствие.

Авангардни технологии в интериора

Авангардни технологии в интериора

Повече наслада от всяко пътуване

Хармоничен интериор с интелигентни нови функции, осигуряващи пътуване с ново усещане за лекота. Вътрешно пространство със семеен уют и ориентирано към водача управление на функциите, със стил и настроение във всеки детайл.

Панорамен извит екран с двоен 12.3” дисплей

Панорамен извит екран с двоен 12.3” дисплей

Насладете се на завладяващото въздействие на арматурното табло с навигация с висока разделителна способност и всички най-нови технологии за комуникационна свързост. Лесно управление и ергономично разположение за максимално удобство.

Нова система за разпознаване на пръстови отпечатъци

Нова система за разпознаване на пръстови отпечатъци

Разположеният на централната конзола сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци улеснява бързото и сигурно свързване с вашия потребителски профил, стартирането на автомобила и включването на режима Valet.

Head-up дисплей

Head-up дисплей

Не откъсвайте поглед от пътя с новия, по-голям 10" цветен head-up дисплей, който прожектира най-важната за водача информация ясно и директно в непосредственото му зрително поле върху челното стъкло.

Безжични актуализации ОТА (Over the Air)

Безжични актуализации ОТА (Over the Air)

Актуализацията на софтуера на вашия Sorento е лесна и достъпна по всяко време благодарение на безжичната функция ОТА (Over the Air). Абонаментът включва шест цикъла за навигационните карти и софтуера, а в бъдеще можете да закупите и допълнителни, които лесно да изтеглите онлайн.

Функционалност и комфорт

Функционалност и комфорт

Създай си комфорт

Седем места и безкрайни възможности. Изобилието от пространство за пътници и багаж е също толкова гъвкаво, колкото и начинът ви на живот. Осигурете си достатъчно място за всяка задача в ежедневието и всяко приключение през уикенда. Висококачествените материали и перфектната ергономия ще превърнат всеки момент в емоционално преживяване.

 • Пространство и удобство за всички

  Пространство и удобство за всички

  Интериорът ви очаква с още повече пространство, комфорт, стил и вдъхновение. Разделените и сгъваеми в отношение 60:40 на втория и 50:50 на третия ред седалки предлагат удобно място за настаняване на всички пътници и любимите им вещи.

  Багажното пространство е създадено с възможност за множество различни конфигурации, лесен достъп и простор за безкрайни приключения. Пътническите места могат лесно да бъдат трансформирани и да осигурят повече от достатъчно пространство за багаж и за всичко онова, което харесвате и от което имате нужда при всяко семейно пътешествие.

 • Интелигентен асистент за дистанционно паркиране (Remote Smart Parking Assist)

  Интелигентен асистент за дистанционно паркиране (Remote Smart Parking Assist)

  Насладете се на лекотата, с която се освобождавате от маневрите за влизане и излизане от тесните места за паркиране. Функцията за дистанционно паркиране ви помага, докато вие управлявате Sorento само с докосване на вашия смарт ключ.

 • Интелигентен механизъм на капака на багажника

  Интелигентен механизъм на капака на багажника

  Когато носите смарт ключа на Sorento във вашия джоб или чанта, системата го разпознава при приближаване до задната част на автомобила и отваря автоматично капака. Това удобство ви осигурява винаги лесен достъп до багажника, особено когато ръцете ви са заети.

 • Панорамен стъклен покрив

  Панорамен стъклен покрив

  Просторният интериор на Sorento изглежда още по-впечатляващ с широкия плъзгащ се люк, който използва цялата ширина на покрива, добавяйки първокласно усещане и приятна атмосфера.

Сигурност и безопасност

Сигурност и безопасност

Интуитивни функции за безопасност

Новите системи поставят по-високи стандарти по отношение на безопасността и асистенцията на водача. Сред авангардните технологии за безопасност са асистентите за предотвратяване на произшествия, които откриват потенциалните рискове от сблъсък преди да възникнат предпоставките за тях, функциите за асистенция на магистрала, които се грижат за вашата безопасност при движение с висока скорост и асистентите за паркиране, които улесняват трудните маневри.

Асистент на магистрала

Интелигентен круз контрол с навигационни данни NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control)

Тази технология спомага за поддържането на безопасна скорост съобразно пътните условия при движение по скоростни пътища или магистрали. Скоростта се намалява автоматично преди навлизане в зони с ограничения за безопасност, завои или изходи/включвания в скоростни пътища и магистрали. След преминаване на тези участъци, системата възобновява скоростта до предварително зададените нива.

Highway Driving Assist 2.0 (HDA2)

HDA2 поддържа зададената от водача скорост или я съобразява с ограниченията на скоростта, разпознати от навигационната система. Системата се грижи и за контрола на управлението, ускорението и забавянето на автомобила в лентата за движение, поддържайки безопасна дистанция от движещите се пред него превозни средства. HDA2 включва и функцията за асистенция при смяна на лентата (Lane Change Assist), която предприема автоматично необходимите маневри при подаване на съответния мигач, улеснявайки водача.

Lane Following Assist

LFA подпомага водача при следването на хоризонталната пътна маркировка на лентата за движение и/или съобразяването с другите превозни средства по пътя и асистира управлението така, че Sorento да поддържа безопасно движение в избраната лента.

Асистенти за предотвратяване на произшествия

Forward Collision-Avoidance Assist 2.0

Системата FCA2 ви дава допълнителна сигурност и подпомага водача в предотвратяването на потенциални сблъсъци с пешеходци, велосипедисти и други превозни средства на пътя. Ако той не задейства спирачната система достатъчно бързо, за да избегне потенциалния удар, Sorento ще го направи автоматично вместо него.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist

Маневрите на заден ход за излизане от паркоместа или улици с ограничена видимост вече са още по-лесни и безопасни благодарение на системата за асистенция за избягване на сблъсък при напречен трафик отзад. При установяване на напречно приближаващи превозни средства тя подава предупредителен сигнал за наличието на автомобили или пешеходци, преминаващи зад вашия автомобил. Ако възникне непосредствен риск от сблъсък, системата автоматично спира автомобила.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist

Край на безпокойството за скрити в „слепите” зони опасности. BCA подава предупредителни сигнали при приближаващи превозни средства, които предприемат изпреварване или остават скрити от погледа на водача в съседната лента. Ако системата установи непосредствен риск от сблъсък, тя предприема интелигентна намеса чрез спирачната система, подпомагайки водача в избягването на произшествие и връщайки автомобила обратно в лентата за движение.

Multi-Collision Brake

Спирачната функция за предотвратяване на последователни сблъсъци MCB осигурява на вас и вашите пътници допълнителна защита и безопасност в случай на евентуална катастрофа. Тя предотвратява неконтролираното движение на автомобила и така спомага за намаляване на опасността от многократни вторични удари след първоначалния.

Safe Exit Assist

Системата SEA подава предупредителен сигнал при опит на пътник да слезе в момент, в който в съседнатата лента приближава превозно средство. Тя държи заключени електронните брави за детска безопасност и предотвратява отварянето на вратите при непосредствен риск от сблъсък.

Асистент паркиране

Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning

Системата PDW предупреждава водача за рисковете от евентуални сблъсъци с близки обекти при движение с ниска скорост и маневри за паркиране. Освен отпред и отзад, системата вече разполага и със сензори за препятствия отстрани на автомобила, покривайки 360° безопасен периметър.

Remote Smart Parking Assist

Насладете се на лекотата, с която се освобождавате от маневрите за влизане и излизане от тесните места за паркиране. Функцията за дистанционно паркиране вече върши тежката работа вместо вас, докато вие управлявате Sorento по права линия само с докосване на вашия смарт ключ.

Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning

Системата PDW предупреждава водача за рисковете от евентуални сблъсъци с близки обекти при движение с ниска скорост и маневри за паркиране. Освен отпред и отзад, системата вече разполага и със сензори за препятствия отстрани на автомобила, покривайки 360° безопасен периметър.

Remote Smart Parking Assist

Насладете се на лекотата, с която се освобождавате от маневрите за влизане и излизане от тесните места за паркиране. Функцията за дистанционно паркиране вече върши тежката работа вместо вас, докато вие управлявате Sorento по права линия само с докосване на вашия смарт ключ.

Cвързаност

Cвързаност

Вашият център за връзка

Част от перфектното пътуване е увереността, че можете да разполагате с всичко необходимо в точното време и място. Запознайте се с функциите, които ще направят пътуването също толкова леко и свързано, колкото изисква динамичното ежедневие - с големи екрани, завладяващо озвучаване и богати възможности за зареждане на мобилни устройства на борда. За да са доволни всички.

Функции за свързаност

Двоен панорамен дисплей

Двоен панорамен дисплей

Поддържайте непрекъсната връзка със света и своите близки с помощта на двойния панорамен дисплей. Ярките екрани с четливи показания са достатъчно големи, за да осигурят отлична видимост на всички основни функции за вас и вашите спътници, предоставяйки забележителна високотехнологична графика.

Digital Key 2.0

Digital Key 2.0

Можете да направите вашите пътувания още по-комфортни с помощта на дигиталния ключ Kia Digital Key, който осигурява възможност за достъп и стартиране на Sorento чрез личния смартфон. Ключът може да се съхранява във вашия дигитален портфейл (digital wallet) и да се споделя с избрани от вас потребители за лесен достъп до автомобила.

Bose premium sound system

Bose premium sound system

Насладете се на съвършено качество на звука на системата с 12 озвучителни тела, която осигурява прецизна, кристално чиста аудио атмосфера независимо от източника и произведението – от любимия ви плейлист и радиопредаване до избрания от вас подкаст. Технологията за обработка на сигнала SurroundStage поставя всеки слушател в центъра на музиката без значение от мястото му в салона.

USB-C портове за зареждане

USB-C портове за зареждане

В Sorento свързаността за всички на борда е основен приоритет и затова интериорът изобилства със зарядни портове. Ще откриете удобни възможности за бързо зареждане с USB-C, разположени навсякъде от първия до третия ред седалки.

Панел за безжично зареждане на смартфон

Панел за безжично зареждане на смартфон

Възможността за поддържане на връзка с всичко важно за вас е нещо, което се подразбира в Sorento. Можете да зареждате удобно своя смартфон на панела за безжично зареждане по време на път. Гумената подложка ще предотврати нежеланото му плъзгане извън полезрението ви, а вентилаторът за охлаждане намалява загряването при зареждане.

Kia Connect

Kia Connect

Приложението Kia Connect ви дава възможност да свържете с лекота вашия смартфон със Sorento и да се възползвате от всички допълнителни удобства, спокойствие и практичност, което то предлага. Различните услуги по време на път ви осигуряват актуална информация и данни за пътнотранспортната обстановка в реално време, показват местоположението на най-близките зарядни станции и паркинги, дават метеорологична прогноза и много друга полезна информация. Извън автомобила можете също да разчитате на редица удобства и функции като дистанционното управление на акумулаторната батерия и климатизацията на автомобила, Last Mile навигация и много други.

Стрийминг на музика

Стрийминг на музика

Изпитайте удоволствието от цялото многообразие от любима музика, без да се налага да свързвате телефона си. С Kia Connect тази удобна и интуитивна аудиофункция ще ви предостави връзка с вашите музикални стрийминг приложения с безплатен мобилен пренос на данни през първите три години. При премиерата на модела на разположение ще бъде Amazon Music, а на по-късен етап ще последват и други доставчици на съдържание.

Двигатели и оборудване

Двигатели и оборудване

Открийте перфектната комбинация

Новият Kia Sorento се предлага с гама от дизелови двигатели, хибридни и plug-in хибридни задвижвания, които ви осигуряват възможността да направите най-добрия за вас и вашия стил на живот избор.

360° Изглед

Цветове екстериор

Clear White

Джанти

19 alloy wheel RGB

Цветове екстериор

Clear White

Джанти

New Sorento 17 alloy wheel HEV

Цветове екстериор

Джанти

New Sorento 17 alloy wheel HEV

Пътувайте и зареждайте навсякъде

 • Обществени зарядни станции

  Обществени зарядни станции

  Kia Hypercharge ви предлага надеждна, широко достъпна и лесна за използване услуга за зареждане, независимо от вашия маршрут и крайна цел. Услугата позволява да се възползвате и от богата гама полезни функции и удобства в приложението Kia Hypercharge (https://kia.hypercharge.bg/app-download). Всички локации от мрежата на Kia Hypercharge ще откриете тук: https://kia.bg/bg/green-driving/kia-hypercharge.

 • Зареждане в домашни условия

  Зареждане в домашни условия

  Инсталирането на зарядна станция за електрически превозни средства в домашни условия е чудесен начин да се насладите на пълните възможности и удобства на вашия електромобил или plug-in хибрид Kia. По този начин можете да зареждате своя автомобил винаги, когато сте у дома и така да постигнете значителна икономия на средства и време.

Highlights

Допълнителна информация

Всички технически данни и технически спецификации са прогнозни и подлежат на по-нататъшно развитие и хомологация. Всички стойности подлежат на промяна без предизвестие.

(1) Kia Connect Remote Services

Услугите предлагат информация и управление на определени функции на вашия автомобил Kia чрез вашия смартфон. Те се предлагат безплатно за период от 7г., считано от деня на продажбата на автомобила на първия му собственик (т.е. от момента на влизане в сила на първоначалното споразумение за покупка) и е възможно през този период да претърпи промени без предизвестие. Подробности за условията и използването на услугите можете да получите от вашето сматфон приложение Kia Connect. За използването на услугите е необходим смартфон с операционна система iOS или Android, както и договор с мобилен оператор и тарифен план с възможност за пренос на данни, свързан с допълнителни разходи.

(2) Android Auto™ и Apple CarPlay™

Kia Sorento е съвместим с Apple CarPlay™ и Android Auto™. Android Auto™ е създаден за работа с мобилни устройства с операционна Android с версия 5.0 (Lollipop) или по-нова. Apple CarPlay™ се предлага за iPhone 5 или по-нови модели. И двете системи разполагат с функция за гласово управление, което позволява на водача да ползва различни системи и удобства без да сваля ръце от волана и без да отделя поглед от пътя през цялото време. Apple CarPlay™ е търговска марка на Apple Inc. Android Auto™ и други марки са търговски марки на Google Inc.

(3) Wireless Phone Charger

Възможно е безжично зареждане на мобилни устройства, съвместими с технологията Qi или с използване на Qi aдаптер.

(4) Kia Connect On-Board Services

Услугите се предлагат безплатно за период от 7г., считано от деня на продажбата на автомобила на първия му собственик (т.е. от момента на влизане в сила на първоначалното споразумение за покупка) и е възможно през този период да претърпи промени без предизвестие. Подробности за условията и използването на услугите можете да получите на екрана на мултимедийната система в автомобила. Гамата от предлаганите услуги Kia Connect On-Board Services може да се различава в отделните държави.

(5) Kia Connect Live Services чрез смартфон тетъринг

В определени държави и модели без вграден телематичен модул, за активирането на услугите Kia Connect Live Services е необходим смартфон с включен тарифен план за мобилен пренос на данни.

(6) Системи за асистенция на водача АDAS

Усъвършенстваните системи за асистенция на водача ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) са електронни устройства и софтуерни продукти, които не освобождават водача от отговорността за безопасно управление на автомобила през цялото време. Водачът е длъжен да съобразява поведението си зад волана със собствените си възможности и умения, със законовите изисквания, с цялостните пътни условия и с транспортната обстановка. Усъвършенстваните системи за асистенция на водача не са създадени с цел осигуряване на автономно движение на автомобила. За допълнителна информация, моля, обърнете се към ръководството за експлоатация.

(7) Forward Collision-Avoidance Assist

Системата за предотвратяване на удар отпред FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) е система за подпомагане на водача и не го освобождава от отговорността за безопасно управление на автомобила през цялото време. Водачът е длъжен да съобразява поведението си зад волана със собствените си възможности и умения, със законовите изисквания, с цялостните пътни условия и с транспортната обстановка. FCA не е създадена с цел осигуряване на автономно движение на автомобила. За допълнителна информация, моля, обърнете се към ръководството за експлоатация.

(8) 7-годишна гаранция

Гаранцията на Kia е валидна за период от 7 години от първоначалната регистрация или в рамките на пробег от 150 000 километра - което от двете условия настъпи първо. Гаранцията важи във всички държави членки на ЕС (както и в Норвегия, Швейцария, Исландия и Гибралтар). Възможните отклонения от валидните гаранционни условия, напр. за акумулаторни батерии, лакови покрития и различно оборудване, са предмет на конкретни местни правила и условия. Повече информация за гаранционните условия на Kia можете да намерите в интернет на адрес [www.Kia.com].

(9) Софтуерни актуализации OTA

При новите автомобили с дата на продажба след месец май 2021 година, Kia предлага по две безплатни актуализации на картовата информация в навигационната система и на софтуера на вградената мултимедийна система. Актуализациите се извършват безжично по така наречения метод „по въздуха“ или OTA („over-the-air”). След като бъдат използвани двете безплатни OTA актуализации, собствениците могат да получават безплатни актуализации на картовата информация в навигационната система и на софтуера на вградената мултимедийна система само (i) от следната страница в интернет - https://update.kia.com/EU/E1/Main или (ii) в търговските представителства и сервизни центрове на Kia.

Информация за поддръжка може да видите тук.