КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ‘РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ’

Обратно

КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone.  

 

Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.

 

От 2017г. КИА предлага на определени пазари мобилни приложения с добавена реалност. Kia, Google и Megazone се фокусират върху разпознаването на символи, което прави приложението съвместимо с всички нови модели. В резултат на партньорството между КИА, Google Cloud и Megazone приложението за Ръководство на потребителя може да бъде по-лесно адаптирано за десетки глобални пазари на автомобилния бранд.

 

Прилагайки уникалната платформа на Google, функцията Symbol Scanner позволява точното идентифициране на символите в автомобила. Например, ако потребителят сканира със смартфон символа ‘cruise control’ на волана, платформата ще разпознае изображението чрез комуникация със сървъра. Непосредствено след това смартфонът показва видео с детайлна информация относно системата ‘cruise control’.

 

В допълнение, приложението за Ръководство на потребителя служи и като дигитално ръководство с функция търсене: предоставя индекс на символите, предупредителен индикатор, илюстриран списък на всички символи в автомобила и тълкуване на предупредителните светлини на инструменталния панел.

 

КИА Моторс ще лансира поетапно приложението за Ръководство на потребителя през втората половина на 2020г., когато се очаква и дебютът на няколко нови модели КИА на международните пазари.

 

„Приложението за Ръководство на потребителя ще бъде вълнуващо изживяване за нашите потребители,” каза Eui-sung Kim, Вицепрезидент и Ръководител международна дилърска мрежа, КИА Моторс. „Собствениците на автомобили КИА ще могат да повишат своята безопасност и комфорт, ползвайки приложението, което предоставя интуитивна информация за различните функции в автомобила и нашите най-нови технологии.”

 

Мобилното приложение за Ръководството на потребителя на КИА спечели голямата награда в категория Интелигентни приложения по време на пролетната конференция Korea Intelligent Information System Society. КИА Моторс планира разработването на допълнителни услуги, които включват иновативни интелигентни технологии в партньорство с Google Cloud.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
16 09

KIA MOTORS УСКОРЯВА ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА БИЗНЕСА СИ С ЦЕЛ ДА СЕ...

Днес KIA Motors Corporation разкри подробности около своята глобална бизнес стратегия в сферата на електрическите превозни средства EV (Еlectric Vehicles), демонстрирайки ранни скици на няколко от бъдещите задвижвани изцяло с акумулаторни батерии електромобили BEV (Battery Electric Vehicles) на марката. Подробностите относно бъдещата продуктова стратегия на KIA в EV сферата бяха обявени лично от президента и главен изпълнителен директор на KIA Хо Сун Сонг по време на специално събитие в завода на марката в Хуасун, Южна Корея.
още
27 08

ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ, МОЩНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНИЯ KIA...

Днес КИА представи усъвършенствания Stinger. Динамичният спортен фастбек е получил редица промени за да подсили своя gran turismo характер.
още
26 08

МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV

Днес КИА Моторс представи новия Sorento плъгин хибрид – една версия на глобалния SUV флагман на КИА с ултра ниски вредни емисии. Новият модел съчетава изключителна практичност с ниски експлоатационни разходи и висока мощност.
още
22 07

НОВИЯТ РЕЖИМ TERRAIN MODE ПРАВИ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ KIA SORENTO ОЩЕ...

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим „Terrain Mode“ от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г.
още