КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ‘РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ’

Обратно

КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone.  

 

Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.

 

От 2017г. КИА предлага на определени пазари мобилни приложения с добавена реалност. Kia, Google и Megazone се фокусират върху разпознаването на символи, което прави приложението съвместимо с всички нови модели. В резултат на партньорството между КИА, Google Cloud и Megazone приложението за Ръководство на потребителя може да бъде по-лесно адаптирано за десетки глобални пазари на автомобилния бранд.

 

Прилагайки уникалната платформа на Google, функцията Symbol Scanner позволява точното идентифициране на символите в автомобила. Например, ако потребителят сканира със смартфон символа ‘cruise control’ на волана, платформата ще разпознае изображението чрез комуникация със сървъра. Непосредствено след това смартфонът показва видео с детайлна информация относно системата ‘cruise control’.

 

В допълнение, приложението за Ръководство на потребителя служи и като дигитално ръководство с функция търсене: предоставя индекс на символите, предупредителен индикатор, илюстриран списък на всички символи в автомобила и тълкуване на предупредителните светлини на инструменталния панел.

 

КИА Моторс ще лансира поетапно приложението за Ръководство на потребителя през втората половина на 2020г., когато се очаква и дебютът на няколко нови модели КИА на международните пазари.

 

„Приложението за Ръководство на потребителя ще бъде вълнуващо изживяване за нашите потребители,” каза Eui-sung Kim, Вицепрезидент и Ръководител международна дилърска мрежа, КИА Моторс. „Собствениците на автомобили КИА ще могат да повишат своята безопасност и комфорт, ползвайки приложението, което предоставя интуитивна информация за различните функции в автомобила и нашите най-нови технологии.”

 

Мобилното приложение за Ръководството на потребителя на КИА спечели голямата награда в категория Интелигентни приложения по време на пролетната конференция Korea Intelligent Information System Society. КИА Моторс планира разработването на допълнителни услуги, които включват иновативни интелигентни технологии в партньорство с Google Cloud.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
29 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.
още
18 06

КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ...

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone. Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.
още
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още
07 05

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА...

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.
още