КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

Обратно

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.

 

В началото на годината КИА Моторс представи своята стратегия ‘Plan S’, насочена към установяване на лидерска позиция на марката в автомобилната индустрия по отношение на услуги за мобилност и електрификация, свързаност и автономия.

 

‘Plan S’ очертава прогресивното ‘преминаване’ на КИА от двигатели с вътрешно горене към електрификация на продуктовата гама и персонализирани решения за мобилност.

 

Фокусът върху EV (electric vehicles) като част от бъдещата стратегия на компанията вече постига безпрецедентни резултати в Европа. За първото тримесечие на 2020г. продажбите на нови електромобили се увеличиха със 75% до 6 811 броя в сравнение със същия период на предходната година. Това означава, че превозните средства КИА с нулеви вредни емисии заемат 6% от общите продажби на марката в Европа за първото тримесечие на 2020г., спрямо 2.9% за първите 3 месеца на 2019г.

 

За да постигне целите си, КИА планира лансирането на 11 електромобила до 2025г., които ще представляват различни сегменти, включително леки автомобили, SUV и MPV.

 

Следващо поколение 100% електромобил, който ще осъществи своята премиера през 2021г., е конструиран на специална платформа, която акомодира електродвигателя и съвременните технологии в автомобила. Екстериорът на бъдещия електромобил е комбинация от кросоувър дизайн и подчертан динамичен стайлинг. Моделът ще предлага пробег от 500 км и под 20 мин. време за зареждане.

 

Emilio Herrera, Главен оперативен директор, КИА Моторс Европа, коментира: „ Повечето нови електромобили на КИА ще бъдат лансирани в Европа – най-големият пазар към момента за продажби на EV. Обнадеждени сме от успеха на e-Niro и e-Soul, които бяха отлично приети от потребителите на Стария континент. Последните 5г. регистрирахме ръст в продажбите на електромобили и вярваме, че следващо поколение EV ще ускори тази тенденция.”

 

КИА Моторс Европа ще представи голяма част от бъдещите електромобили в световен мащаб веднага след лансирането на специалния модел през 2021г. Всъщност всяка нова моделна линия, която ще дебютира в Европа, ще бъде с електрифицирана версия (mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid или electric).

 

КИА планира разработката и представянето на редици нови превозни средства с възможности за зареждане, които да отговарят на нуждите на европейските потребители по отношение на цена и предпочитан автомобилен сегмент. Капацитетът на бъдещите EV-та ще варира между 400V и 800V, в зависимост от предпочитанията на клиента.

 

Предприетите ранни действия за популяризиране на електромобилите, в сравнение с много други производители, постави основните на План S. КИА планира годишни продажби на 500 000 EV-та до края на 2026г., като 20% от европейските продажби на марката да бъдат на изцяло електрически превозни средства.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 

Последни новини
22 07

НОВИЯТ РЕЖИМ TERRAIN MODE ПРАВИ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ KIA SORENTO ОЩЕ...

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим „Terrain Mode“ от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г.
още
29 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.
още
18 06

КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ...

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone. Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.
още
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още