КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

Обратно

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.

 

В началото на годината КИА Моторс представи своята стратегия ‘Plan S’, насочена към установяване на лидерска позиция на марката в автомобилната индустрия по отношение на услуги за мобилност и електрификация, свързаност и автономия.

 

‘Plan S’ очертава прогресивното ‘преминаване’ на КИА от двигатели с вътрешно горене към електрификация на продуктовата гама и персонализирани решения за мобилност.

 

Фокусът върху EV (electric vehicles) като част от бъдещата стратегия на компанията вече постига безпрецедентни резултати в Европа. За първото тримесечие на 2020г. продажбите на нови електромобили се увеличиха със 75% до 6 811 броя в сравнение със същия период на предходната година. Това означава, че превозните средства КИА с нулеви вредни емисии заемат 6% от общите продажби на марката в Европа за първото тримесечие на 2020г., спрямо 2.9% за първите 3 месеца на 2019г.

 

За да постигне целите си, КИА планира лансирането на 11 електромобила до 2025г., които ще представляват различни сегменти, включително леки автомобили, SUV и MPV.

 

Следващо поколение 100% електромобил, който ще осъществи своята премиера през 2021г., е конструиран на специална платформа, която акомодира електродвигателя и съвременните технологии в автомобила. Екстериорът на бъдещия електромобил е комбинация от кросоувър дизайн и подчертан динамичен стайлинг. Моделът ще предлага пробег от 500 км и под 20 мин. време за зареждане.

 

Emilio Herrera, Главен оперативен директор, КИА Моторс Европа, коментира: „ Повечето нови електромобили на КИА ще бъдат лансирани в Европа – най-големият пазар към момента за продажби на EV. Обнадеждени сме от успеха на e-Niro и e-Soul, които бяха отлично приети от потребителите на Стария континент. Последните 5г. регистрирахме ръст в продажбите на електромобили и вярваме, че следващо поколение EV ще ускори тази тенденция.”

 

КИА Моторс Европа ще представи голяма част от бъдещите електромобили в световен мащаб веднага след лансирането на специалния модел през 2021г. Всъщност всяка нова моделна линия, която ще дебютира в Европа, ще бъде с електрифицирана версия (mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid или electric).

 

КИА планира разработката и представянето на редици нови превозни средства с възможности за зареждане, които да отговарят на нуждите на европейските потребители по отношение на цена и предпочитан автомобилен сегмент. Капацитетът на бъдещите EV-та ще варира между 400V и 800V, в зависимост от предпочитанията на клиента.

 

Предприетите ранни действия за популяризиране на електромобилите, в сравнение с много други производители, постави основните на План S. КИА планира годишни продажби на 500 000 EV-та до края на 2026г., като 20% от европейските продажби на марката да бъдат на изцяло електрически превозни средства.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 

Последни новини
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още
07 05

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА...

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.
още
09 04

KIA SOUL EV И TELLURIDE СА ПОБЕДИТЕЛИ В 2020 WORLD CAR AWARDS

КИА тържествува на международния конкурс 2020 World Car Awards, заемайки челните места в 2 категории. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината', а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.
още
06 04

КИА ЛАНСИРА ПРОГРАМА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА ГАРАНЦИЯТА ‘KIA PROMISE’

КИА Моторс Корпорейшън обяви лансирането на “KIA Promise” – международна програма за удължаване на гаранцията. Услугата е разработена в помощ на всички потребители на автомобили КИА, за които е ограничено придвижването до сервизните центрове на компанията поради пандемията от COVID-19.
още