ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА МЪРТВИТЕ ЗОНИ

Обратно

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.

 

Системата показва видео с висока резолюция от лявата или дясна страна на инструменталния TFT-LCD дисплей, в случай че водачът има намерение да смени лентата на движения и не забелязва друго превозно средство, което попада в мъртвата точка. Визуализацията се появява на дисплея на мястото на скоростомера или оборотомера, като същевременно показва и моментната скорост на автомобила. Видеото се предава чрез дискретни широкоъгълни камери с висока разделителна способност, вградени в страничните огледала.

 

Технологията BVM се предлага на европейските потребители на Sorento заедно с редица системи, които включват Система за контрол на мъртвата зона с асистент за избягване на сблъсък при паркиране – за улеснение и безопасно паркиране. BVM се предлагат за всеки модел Sorento, който е оборудван с функция Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA). Усещането за лукс в интериора се допълва и от аудио системата Bose.

 

Изцяло дигитален инструментален панел

Дигиталният инструментален ‘Supervision’ панел на КИА е проектиран, така че да предоставя максимално ясна информация на водача. С висока разделителна способност на екрана от 1920x720 пиксела, дигиталният панел замества конвенционалните километражи.

 

Мултифункционалният дисплей илюстрира навигационните инструкции, алармира за необходимост от диагностика на автомобила и показва многобройните системи за активна безопасност и асистиращи на водача технологии.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
16 09

KIA MOTORS УСКОРЯВА ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА БИЗНЕСА СИ С ЦЕЛ ДА СЕ...

Днес KIA Motors Corporation разкри подробности около своята глобална бизнес стратегия в сферата на електрическите превозни средства EV (Еlectric Vehicles), демонстрирайки ранни скици на няколко от бъдещите задвижвани изцяло с акумулаторни батерии електромобили BEV (Battery Electric Vehicles) на марката. Подробностите относно бъдещата продуктова стратегия на KIA в EV сферата бяха обявени лично от президента и главен изпълнителен директор на KIA Хо Сун Сонг по време на специално събитие в завода на марката в Хуасун, Южна Корея.
още
27 08

ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ, МОЩНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНИЯ KIA...

Днес КИА представи усъвършенствания Stinger. Динамичният спортен фастбек е получил редица промени за да подсили своя gran turismo характер.
още
26 08

МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV

Днес КИА Моторс представи новия Sorento плъгин хибрид – една версия на глобалния SUV флагман на КИА с ултра ниски вредни емисии. Новият модел съчетава изключителна практичност с ниски експлоатационни разходи и висока мощност.
още
22 07

НОВИЯТ РЕЖИМ TERRAIN MODE ПРАВИ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ KIA SORENTO ОЩЕ...

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим „Terrain Mode“ от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г.
още