KIA SOUL EV И TELLURIDE СА ПОБЕДИТЕЛИ В 2020 WORLD CAR AWARDS

Обратно

КИА тържествува на международния конкурс 2020 World Car Awards, заемайки челните места в 2 категории. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината', а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.

 

Kia Telluride бе високо оценен от журито за внушителен дизайн и впечатляваща практичност. Титлата ‘Световен автомобил на годината’ е част от общо 70-те награди, които моделът получи след лансирането му през 2019г. Представителят на SUV сегмента е носител на ‘Автомобил на годината’ в Северна Америка и ‘SUV на годината’ на MotorTrend.

 

100% електромобил KIA Soul бе избран от почитаемото жури за идеалния градски автомобил, който комбинира нулево ниво на вредни емисии и впечатляващ пробег с компактна екстериорна форма, отличителен дизайн и високо ниво на практичност.

 

‘За всички нас в КИА е чест да получим не една, а две награди от престижния конкурс Световен автомобил на годината,’ каза Thomas Schemera, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител производство, КИА Моторс Корпорейшън. ‘Това е един от най-ожесточените конкурси в световната автомобилна индустрия и нашите модели Telluride и Soul EV изпревариха своите конкуренти, заемайки челните места. Отличията са доказателство за таланта и усилията на международните ни екипи, чиято цел бе да създадат завладяващи, високотехнологични и практични автомобили, които спечелиха сърцата на потребителите в цял свят.’

 

Победителите в престижния конкурс ‘Автомобил на годината’ се определят от независимо международно жури, което се състои от уважавани журналисти с дългогодишен опит, представители на 24 страни по света.

 

Kia Telluride е комбинация от внушителен екстериорен дизайн и изключително просторен, високотехнологичен интериор, който предлага съвременни технологии и удобство за 8 пътника. Оборудван с редица иновативни системи в помощ на водача и задвижване 4x4, моделът е изключително подходящ за управление във всякакви условия.

 

Компактният изцяло електрически KIA Soul се предлага с 64kWh или 39.2 kWh батерия. С пробег от 452 км с едно зареждане, електромобилът изминава по-голямо разстояние от конкурентите си, което го прави идеална компания не само в града, но и за пътешествия извън него. Серия иновативни технологии, включително регенеративна спирачна система, осигурява на водачите сигурно и комфортно пътуване само с едно зареждане на батерията.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.  

Последни новини
22 07

НОВИЯТ РЕЖИМ TERRAIN MODE ПРАВИ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ KIA SORENTO ОЩЕ...

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим „Terrain Mode“ от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г.
още
29 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.
още
18 06

КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ...

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone. Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.
още
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още