KIA SOUL EV И TELLURIDE СА ПОБЕДИТЕЛИ В 2020 WORLD CAR AWARDS

Обратно

КИА тържествува на международния конкурс 2020 World Car Awards, заемайки челните места в 2 категории. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината', а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.

 

Kia Telluride бе високо оценен от журито за внушителен дизайн и впечатляваща практичност. Титлата ‘Световен автомобил на годината’ е част от общо 70-те награди, които моделът получи след лансирането му през 2019г. Представителят на SUV сегмента е носител на ‘Автомобил на годината’ в Северна Америка и ‘SUV на годината’ на MotorTrend.

 

100% електромобил KIA Soul бе избран от почитаемото жури за идеалния градски автомобил, който комбинира нулево ниво на вредни емисии и впечатляващ пробег с компактна екстериорна форма, отличителен дизайн и високо ниво на практичност.

 

‘За всички нас в КИА е чест да получим не една, а две награди от престижния конкурс Световен автомобил на годината,’ каза Thomas Schemera, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител производство, КИА Моторс Корпорейшън. ‘Това е един от най-ожесточените конкурси в световната автомобилна индустрия и нашите модели Telluride и Soul EV изпревариха своите конкуренти, заемайки челните места. Отличията са доказателство за таланта и усилията на международните ни екипи, чиято цел бе да създадат завладяващи, високотехнологични и практични автомобили, които спечелиха сърцата на потребителите в цял свят.’

 

Победителите в престижния конкурс ‘Автомобил на годината’ се определят от независимо международно жури, което се състои от уважавани журналисти с дългогодишен опит, представители на 24 страни по света.

 

Kia Telluride е комбинация от внушителен екстериорен дизайн и изключително просторен, високотехнологичен интериор, който предлага съвременни технологии и удобство за 8 пътника. Оборудван с редица иновативни системи в помощ на водача и задвижване 4x4, моделът е изключително подходящ за управление във всякакви условия.

 

Компактният изцяло електрически KIA Soul се предлага с 64kWh или 39.2 kWh батерия. С пробег от 452 км с едно зареждане, електромобилът изминава по-голямо разстояние от конкурентите си, което го прави идеална компания не само в града, но и за пътешествия извън него. Серия иновативни технологии, включително регенеративна спирачна система, осигурява на водачите сигурно и комфортно пътуване само с едно зареждане на батерията.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.  

Последни новини
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още
07 05

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА...

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.
още
09 04

KIA SOUL EV И TELLURIDE СА ПОБЕДИТЕЛИ В 2020 WORLD CAR AWARDS

КИА тържествува на международния конкурс 2020 World Car Awards, заемайки челните места в 2 категории. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината', а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.
още
06 04

КИА ЛАНСИРА ПРОГРАМА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА ГАРАНЦИЯТА ‘KIA PROMISE’

КИА Моторс Корпорейшън обяви лансирането на “KIA Promise” – международна програма за удължаване на гаранцията. Услугата е разработена в помощ на всички потребители на автомобили КИА, за които е ограничено придвижването до сервизните центрове на компанията поради пандемията от COVID-19.
още