WON-JEONG JEONG Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА КИА МОТОРС ЕВРОПА

Обратно

КИА Моторс Европа назначи Won-Jeong Jeong за Президент на компанията. Г-н Jeong ще контролира лансирането и реализацията на новата идентичност на КИА, чрез която компанията се стреми към установяване на лидерска позиция в предлагането на електрическите превозни средства и мобилни решения, особено сред милениум поколението и ‘Gen-Z’ потребителите. С дългогодишна практика в автомобилната индустрия, и богат опит в структурите на КИА, г-н Jeong е в най-добрата позиция да ръководи прехода на компанията към електрификация на продуктовата гама и персонализирани решения за мобилност.

 

Won-Jeong Jeong коментира: ‘Приоритет в новата ни стратегия са потребителите и тяхната удовлетвореност. Европейският пазар играе значителна роля в усилията на КИА да популяризира електрификацията, мобилните услуги, свързаност и автономия, и аз съм развълнуван, че заедно с екипа ще работим върху прогреса на този процес.’

 

Преди да поеме длъжността Президент на КИА Моторс Европа, г-н Jeong е заемал редица ръководни позиции. Кариерата му стартира през 1992г. в Hyundai Motor Group, като последно е заемал поста Вицепрезидент Global Business Planning Group в Корея, а преди това е изпълнявал длъжността Президент на КИА Моторс Русия. Г-н Jeong има голям принос за ръста на европейските продажби през последните години, тъй като е бил част от екипите на КИА Моторс Англия и КИА Моторс Европа.

 

Дългосрочна стратегия ‘Plan S’

 

‘Plan S’ очертава прогресивното ‘преминаване на КИА от двигатели с вътрешно горене към електрификация на продуктовата гама и персонализирани решения за мобилност. Стратегията е предназначена да улесни иновациите на бранда и повиши рентабилността.

 

До края на 2025г. КИА планира представянето на 11 електрически превозни средствa. С лансирането на новите модели компанията цели да заеме 6.6% дял от глобалния EV пазар (с изключение на Китай), като 25% от продажбите ще включват реализация на екологични автомобили.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още
07 05

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА...

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.
още
09 04

KIA SOUL EV И TELLURIDE СА ПОБЕДИТЕЛИ В 2020 WORLD CAR AWARDS

КИА тържествува на международния конкурс 2020 World Car Awards, заемайки челните места в 2 категории. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината', а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.
още
06 04

КИА ЛАНСИРА ПРОГРАМА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА ГАРАНЦИЯТА ‘KIA PROMISE’

КИА Моторс Корпорейшън обяви лансирането на “KIA Promise” – международна програма за удължаване на гаранцията. Услугата е разработена в помощ на всички потребители на автомобили КИА, за които е ограничено придвижването до сервизните центрове на компанията поради пандемията от COVID-19.
още