КИА XCEED ГРАБНА 2020 RED DOT ‘PRODUCT DESIGN’ AWARD

Обратно

Градският кросоувър КИА XCeed бе отличен с престижната награда за дизайн 2020 Red Dot. Така звездното семейство Ceed добавя четвъртия пореден приз ‘Product Design’ към своята колекция от награди за дизайн.

 

Отличието за XCeed e е част от прогресивния успех на марката, който включва 25 Red Dot награди от 2009г., когато за победител в конкурса бе избран Soul. Миналата година моделите Ceed, Ceed Sportswagon и ProCeed отбелязаха троен триумф като бяха индивидуално оценени и възнаградени в традиционния престижен конкурс.

 

Karim Habib, Ръководител на дизайнерския център на КИА, коментира: ‘Нашата компания непрекъснато се стреми да предложи на своите клиенти освен високо качество, така и завладяващ дизайн, иновативни технологии и вълнуващо преживяване. Градският кросоувър XCeed е олицетворение на нашата нова визия. Изпитвам огромно задоволство от факта, че усилията на нашите екипи получиха адмирации от потребителите в световен мащаб.’

 

Gregory Guillaume, Вицепрезидент дизайн, КИА Моторс Европа, заяви: ‘XCeed представи нашето популярно семейство Ceed в изцяло нова посока, имплементирайки отличителните акценти на съвременния КИА дизайн. Red Dot е награда за усилената работа на нашия европейски екип и аз съм изключително горд от високата оценка.’

 

Това е втора престижна награда за модела XCeed и всички представители на модерното семейство Ceed след отличието iF по-рано тази година. През изминалата 2019г. XCeed грабна приза ‘Golden Steering Wheel’ в Германия и спечели Urban Car Award в конкурса Women’s World Car of the Year.

 

Kia XCeed

XCeed е новият градски кросоувър на КИА, който комбинира практичността на SUV със спортния пакет и динамично управление на хечбек. XCeed е конструиран, така че да отговори на нарастващия интерес към по-емоционални и динамични модели, по отношение на екстериора и стила на управление. С отличителен, модерен дизайн, обширен и функционален интериор, XCeed е съвършения отговор на взискателните европейски потребители.

 

Въпреки че е спортна алтернатива на традиционните представители в SUV сегмента, XCeed предлага обширно интериорно пространство на своите гости и впечатлява с динамично и прецизно управление, и осигурява по-добра видимост на пътя от конвенционален хечбек.

 

Автомобилът е конструиран и предназначен ексклузивно за европейските потребители в дизайнерския център на марката във Франкфурт, Германия. XCeed се дистрибутира в търговската мрежа от септември 2019г. с реализация над 20 000 продажби. Нова електрифицирана версия на модела бе представена по-рано тази година.

 

Red Dot design awards 

Една от най-известните и почитани награди за дизайн в световен мащаб - Red Dot се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955г. Наградите се превърнаха в едни от най-престижните световни отличия за дизайн. В 40-членното международно жури участват независими експерти по дизайн, професори по дизайн и журналисти от цял свят. Наградите Red Dot са разделени в 3 категории: Продуктов дизайн, Бранд и комуникации и Концептуален дизайн като продуктите се оценяват според критериите иновативност, функционалност, екологична съвместимост и високо качество. През 2020г. са регистрирани над 6 500 заявки от 60 държави.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.  

Последни новини
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още
07 05

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА...

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.
още
09 04

KIA SOUL EV И TELLURIDE СА ПОБЕДИТЕЛИ В 2020 WORLD CAR AWARDS

КИА тържествува на международния конкурс 2020 World Car Awards, заемайки челните места в 2 категории. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината', а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.
още
06 04

КИА ЛАНСИРА ПРОГРАМА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА ГАРАНЦИЯТА ‘KIA PROMISE’

КИА Моторс Корпорейшън обяви лансирането на “KIA Promise” – международна програма за удължаване на гаранцията. Услугата е разработена в помощ на всички потребители на автомобили КИА, за които е ограничено придвижването до сервизните центрове на компанията поради пандемията от COVID-19.
още