КИА XCEED СПЕЧЕЛИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В КОНКУРСА ‘ЗЛАТЕН ВОЛАН’

Обратно

Новият градски кросоувър на КИА – XCeed триумфира по време на конкурса ‘Златен волан’ (Das Goldene Lenkrad). КИА XCeed бе отличен с титлата ‘Най-добър автомобил под 35 000 евро’ от Auto Bild и Bild am Sonntag.

 

Най-младият представител на семейство Ceed се пребори с множество достойни конкуренти в категория ‘Най-добър автомобил под 35 000 евро’. Общо 58 нови автомобили бяха оценени от тестовия екип според критериите: базова цена, базово оборудване, гаранция, допълнителни разходи и удоволствие от управлението.

 

„Редакционният екип на Auto Bild награди със Златен волан КИА XCeed в категория ‘Под 35 000 евро’, защото както значението на самото име на автомобила – той надхвърли очакванията ни, не само заради 7г. гаранция, с която се предлага, но ни впечатли и с просторен интериор и високо качество’, коментира Andreas May, Ръководител отдел Test and Technology.

 

‘Наградата е поредното доказателство за възможностите на нашия бранд’, коментира Steffen Cost, Управляващ директор, КИА Моторс Германия. ‘Да спечелиш отличието за най-добър автомобил в този ценови диапазон, означава че неговите предимства включват комфорт, удоволствие от шофирането, високо качество, което е подплатено от 7г. гаранция. Горди сме с високата оценка от експертното жури на Auto Bild.’

 

Трето поколение на компактното семейство Ceed, което наскоро победи Volkawagen T-Roc в сравнителен тест, проведен от Auto Bild (брой 42/2019), продължава да триумфира, следвайки успеха на Ceed, Ceed Sportswagon и ProCeed. Общо всички представители на гамата Ceed са оглавявали челните позиции в около 20 сравнителни теста, публикувани от водещи международни медии, включително завоюване на първите места срещу конкуренти от премиум марки. Ceed грабна бронза в европейския конкурс ‘Автомобил на годината 2019’ с малка разлика в точките след Jaguar I-Pace и Renault Alpine A110.

 

През последната година в Европа продажбите на трето поколение семейство Ceed се удвоиха: (януари-октомври 2019: 92,050, предходната година: 49,868 броя), в Германия (януари-октомври 2019: 18,003 броя; предходната година: 8,991 броя).

 

КИА XCeed е иновативен градски кросоувър, който комбинира практичността на SUV със спортния пакет и динамично управление на хечбек. Комбинацията от висок клас системи за сигурност, нови функции за свързаност и съвременни информационно-развлекателни системи характеризират XCeed като един от най-високотехнологичните модели в сегмента.

 

КИА XCeed се задвижва от гама бързооборотни, турбо двигатели, които дават избор на водача в зависимост от стила на шофиране. Изборът е между 3 турбо бензинови двигатели с директно впръскване. 1л. T-GDi генерира 120 к.с. и максимален въртящ момент от 172 Нм, докато четири цилиндровият 1.4л T-GDi двигател е с мощност от 140 к.с. и максимален въртящ момент от 242 Нм. Високоефективният 1.6л T-GDi е най-мощният мотор в гамата на новия кросоувър. С мощност от 204 к.с. и въртящ момент от 265 Nm, 1.6 T-GDi мотор осигурява пъргаво поведение и стабилност при различни условия на шофиране. КИА XCeed също така се предлага с опция от два Smartstream двигателя – най-екологичните дизелови двигатели, разработвани от корейския производител и най-ефективните в моделната гама. 1.6л Smartstream може да бъде съчетан със 115 к.с. или 136 к.с.

 

КИА XCeed разполага с богат набор от асистиращи системи за водача и технологии за безопасност, които включват интелигентен автопилот с функция Stop & Go, системата за следене на мъртвата зона, предупреждение за сблъсък с разпознаване на пешеходци, интелигентен асистент за ограничение на скоростта, интелигентен паркинг асистент, автоматично управление на дългите светлини, асистент за поддържане на траекторията в лентата на движение, предупреждение за бдителността на водача. Моделът се предлага със стандартната за марката 7г. гаранция или 150 000 км.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 

Последни новини
02 12

КИА И TIME С ОБЩ ПРОЕКТ

КИА лансира онлайн платформа за електрификация (http://bit.ly/ElectrificationMatters) съвместно с популярното седмично и онлайн издание TIME. Уеб базираният проект, който включва статии, видео материали и инфографики, ще предоставя полезна информация на потенциалните купувачи на електромобили.
още
14 11

КИА XCEED СПЕЧЕЛИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В КОНКУРСА ‘ЗЛАТЕН ВОЛАН’

Новият градски кросоувър на КИА – XCeed триумфира по време на конкурса ‘Златен волан’ (Das Goldene Lenkrad). КИА XCeed бе отличен с титлата ‘Най-добър автомобил под 35 000 евро’ от Auto Bild и Bild am Sonntag.
още
03 07

СЕМЕЙСТВО CEED С ТОП РЕЗУЛТАТ ОТ Euro NCAP

Всички представители на семейство Ceed са отличени с най-високия рейтинг за сигурност от Euro NCAP. С налична технология Advanced Driving Assistance на КИА, моделната гама Ceed, която включва хечбек с 5 врати, комби, шутинг брейк и градския кросоувър XCeed, получи най-високата оценка 5 звезди за сигурност и безопасност от водещата, независима европейска организация – Euro NCAP. Ceed постигна високи резултати на проведените тестове за защита на възрастните пътници – 88%, на децата – 85%, системи за безопасност - 75% и защита на пешеходци (68%).
още