ЕМИЛИО ХЕРЕРА Е НОВИЯТ ГЛАВЕН ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА КИА МОТОРС ЕВРОПА

Обратно

КИА Моторс Европа назначи Емилио Херера за Главен оперативен директор на компанията. Той ще замести Майкъл Коул, който ще заеме друга ръководна длъжност в глобалната структура на КИА Моторс. Кабинетът на г-н Херера е ситуиран в европейската централа на марката във Франкфурт, Германия, където новият Оперативен директор ще работи съвместно с Президента на компанията – г-н Yong Kew Park.

 

Емилио Херера ще отговаря за устойчивото развитие на КИА в Европа, чийто таргет е реализацията на 500 000 продажби в рамките на 2018г. Той ще проследява разработването и въвеждането на 16 нови модела, които ще осъществят своя дебют до 2025г., включително представянето на изцяло новия електромобил с водородна горивна клетка през 2020г.

 

Г-н Херера е с над 20-годишен опит в европейския автомобилен сектор. От декември 2012г. до сега той заема поста Изпълнителен директор на КИА Моторс Иберия. През този период КИА се превръща в най-бързо развиващия се бранд в Испания, с двоен ръст в продажбите между 2013г. и 2017г. Г-н Херера е изпълнявал и длъжността Управляващ директор на КИА Моторс Белгия. Роден в Лозана, Швейцария през 1961г., Емилио Херера се дипломира през 1984г. в Katholieke Universiteit Leuven, Белгия със специалност Лингвистика и Комуникации. Говори шест езика.  

 

Г-н Майкъл Коул е Главен оперативен директор на КИА Моторс Европа от ноември 2012г. Благодарение на управлението му, корейският бранд постигна безпрецедентен 40% ръст в продажбите на европейския пазар. През първата година от менажирането му на компанията, КИА Моторс Европа отчита продажбата на 337 972 автомобила и регистрира рекорден пазарен дял от 2.7%. 472 125 реализирани през 2017г. продажби резултират в 3.0% пазарен дял в Европа, повратна точка в развитието на КИА на Стария континент. За месеците януари и февруари 2018г. КИА заема 3.1% пазарен дял в Европа.

 

Майкък Коул заяви: "Щастлив съм, че спомогнах за увеличаване продажбите на КИА в Европа, ръстът в пазарния дял и затвърждаване имиджа на марката на региона. Искам специално да благодаря на екипа ми тук във Франкфурт, както и на всички представителства на КИА в Европа за подкрепата и всеотдайността към работата през изминалите 6 години - беше удоволствие да работя с толкова талантливи и отговорни хора."

Емилио Херера сподели: „Майкъл оставя европейския бизнес на КИА в много силна позиция и аз очаквам работата ми да спомогне за поддържане на впечатляващия растеж на компанията в региона. Чрез представянето на нови модели и двигатели, убеден съм, ще имаме възможност да увеличим продажбите и пазарния дял на КИА в Европа.”

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
03 08

КИА РИО И СТИНГЪР С ОТЛИЧИЯ В ГОДИШНОТО ПРОУЧВАНЕТО НА J.D. POWER...

След лансирането на модела Рио и спортния фастбек Стингър, КИА Моторс Америка (КМА) спечели още 2 награди APEAL от J.D. Power за стилния компактен хечбек и мощния автентичен грандтурер. Поредното двойно отличие добавя 8 точки към общия резултат на бранда, с което КИА се подрежда в топ 10 на нелуксозните брандове в американската авто индустрия. Според проучването за качество на J.D. Power (IQS) за четвърта поредна година КИА Моторс заема челна позиция сред масовите авто производители.
още
19 07

KIA NIRO EV ВЕЧЕ Е ДОСТЪПЕН НА ПАЗАРА В КОРЕЯ. В ЕВРОПА МОДЕЛЪТ ЩЕ...

Новият KIA Niro EV вече се дистрибутира в Корея. С автономен пробег от 450 км 100% електромобил комбинира удоволствие от шофирането с атрактивен дизайн, удобството и практичността на кросоувър, и задвижване, което не генерира вредни емисии.
още
21 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

За четвърта поредна година КИА заема челна позиция сред нелуксозните брандове в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2018 с рапортувани 72 проблема на 100 автомобила. КИА затвърди лидерската си позиция с предимствата на водещите в съответните сегменти модели: Соренто (SUV) и Рио (Малък автомобил), докато Оптима (Автомобил от среден клас), Спортидж (Малък SUV) и Седона (Миниван) се класира на престижното второ място, а за Форте (Компактен автомобил) бе отредено трето място. След като спечели IQS наградите през 2015г., 2016г. и 2017г., многогодишният фаворит на американските потребители - Соул за пореден път бе отличен в категорията на компактните мултифункционални модели.
още
08 06

КИА ПОКАЗА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛ КИА НИРО НА BUSAN MOTOR SHOW

КИА Моторс представи новия Ниро EV на изложението в корейския град Пусан. С автономен пробег от 450 км изцяло електрическият Ниро EV комбинира удоволствие от шофирането с атрактивен дизайн, удобствата на кросоувър и задвижване, което не генерира вредни емисии.
още