ЕМИЛИО ХЕРЕРА Е НОВИЯТ ГЛАВЕН ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА КИА МОТОРС ЕВРОПА

Обратно

КИА Моторс Европа назначи Емилио Херера за Главен оперативен директор на компанията. Той ще замести Майкъл Коул, който ще заеме друга ръководна длъжност в глобалната структура на КИА Моторс. Кабинетът на г-н Херера е ситуиран в европейската централа на марката във Франкфурт, Германия, където новият Оперативен директор ще работи съвместно с Президента на компанията – г-н Yong Kew Park.

 

Емилио Херера ще отговаря за устойчивото развитие на КИА в Европа, чийто таргет е реализацията на 500 000 продажби в рамките на 2018г. Той ще проследява разработването и въвеждането на 16 нови модела, които ще осъществят своя дебют до 2025г., включително представянето на изцяло новия електромобил с водородна горивна клетка през 2020г.

 

Г-н Херера е с над 20-годишен опит в европейския автомобилен сектор. От декември 2012г. до сега той заема поста Изпълнителен директор на КИА Моторс Иберия. През този период КИА се превръща в най-бързо развиващия се бранд в Испания, с двоен ръст в продажбите между 2013г. и 2017г. Г-н Херера е изпълнявал и длъжността Управляващ директор на КИА Моторс Белгия. Роден в Лозана, Швейцария през 1961г., Емилио Херера се дипломира през 1984г. в Katholieke Universiteit Leuven, Белгия със специалност Лингвистика и Комуникации. Говори шест езика.  

 

Г-н Майкъл Коул е Главен оперативен директор на КИА Моторс Европа от ноември 2012г. Благодарение на управлението му, корейският бранд постигна безпрецедентен 40% ръст в продажбите на европейския пазар. През първата година от менажирането му на компанията, КИА Моторс Европа отчита продажбата на 337 972 автомобила и регистрира рекорден пазарен дял от 2.7%. 472 125 реализирани през 2017г. продажби резултират в 3.0% пазарен дял в Европа, повратна точка в развитието на КИА на Стария континент. За месеците януари и февруари 2018г. КИА заема 3.1% пазарен дял в Европа.

 

Майкък Коул заяви: "Щастлив съм, че спомогнах за увеличаване продажбите на КИА в Европа, ръстът в пазарния дял и затвърждаване имиджа на марката на региона. Искам специално да благодаря на екипа ми тук във Франкфурт, както и на всички представителства на КИА в Европа за подкрепата и всеотдайността към работата през изминалите 6 години - беше удоволствие да работя с толкова талантливи и отговорни хора."

Емилио Херера сподели: „Майкъл оставя европейския бизнес на КИА в много силна позиция и аз очаквам работата ми да спомогне за поддържане на впечатляващия растеж на компанията в региона. Чрез представянето на нови модели и двигатели, убеден съм, ще имаме възможност да увеличим продажбите и пазарния дял на КИА в Европа.”

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
14 01

КИА ПРЕДОСТАВИ МОДЕЛИ ОТ ГАМАТА НА МАРКАТА ЗА НУЖДИТЕ НА АУСТРЕЛИЪН...

Това е 18-тата поредна година за КИА като Генерален спонсор на Аустрелиън Оупън. КИА ще предостави специално оборудвани автомобили на Тенис Австралия.
още
30 11

НОВИЯТ КИА SOUL EV ‘НАЕЛЕКТРИЗИРА’ ЛОС АНДЖЕЛИС

КИА Моторс представи новия Соул EV, изцяло нова генерация на многократно награждавания компактен кросоувър с нулево ниво на вредни емисии. Новият модел е също толкова магнетичен, колкото своя предшественик, а изцяло електрическото му задвижване го прави привлекателен за всички потребитили със зелено съзнание.
още
01 11

КИА РАЗКРИВА ТЕХНОЛОГИЯТА НА БЪДЕЩЕТО – СОЛАРНО ЗАРЕЖДАНЕ НА...

КИА Моторс обяви плановете си да представи технология за зареждане тип „соларен покрив“ за избрани модели на южно-кореския автопроизводител. Генериращите електричество соларни панели ще бъдат интегрирани в покрива или в предния капак на автомобила и ще подпомагат двигателя с вътрешно горене, хибридната система или батериите на електромобилите с допълнителна електрическа енергия, като намаляват разхода на гориво и увеличават пробега.
още
04 10

РОБЪРТ ДЕ НИРО Е ПОСЛАНИК НА НОВИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА КИА

Холивудската супер звезда Робърт Де Ниро ще заеме главна роля в европейската рекламна кампания на КИА по повод лансирането на 100% електрически кросоувър e-Niro.
още