КИА CEED, OPTIMA И RIO GT LINE ЩЕ ДЕБЮТИРАТ В ЖЕНЕВА ДНЕС

Обратно

Днес Kia Motors ще разкрие най-новите си модели на Автомобилното изложение в Женева 2018. В светлината на прожекторите своя дебют ще осъществят новите КИА Ceed и Ceed Sportswagon, придружени от обновената гама на Optima и новото Rio GT Line.

 

Майкъл Коул, главен оперативен директор на Kia Motors за Европа, сподели: “Всеки от тези модели  – Ceed, Optima и Rio – има съществен принос за устойчивия ръст на марката. Взети заедно, те допринасят за повече от една трета от продажбите на КИА в Европа, а премиерите днес ще бъдат поредна успешна крачка по пътя към осъществяването на амбициозната цел на марката за растеж и достигане на повече от половин милион продадени автомобили в Европа през 2018 г.”

 

Новите КИА Ceed и Ceed Sportswagon

 

Третото поколение Ceed и Ceed Sportswagon са проектирани, разработени и конструирани в Европа. С предстоящата си по-късно тази година поява на пазара като хечбек с пет врати и комби версия Sportswagon, новите модели от семейството на Ceed разширяват присъствието на КИА в европейския C-сегмент със съвременни и иновативни технологии, изчистен и атлетичен дизайн, богато оборудване и усъвършенствано управление.

 

След старта на производството на първото поколение КИА cee’d през декември 2006 г. в Словакия, са произведени повече от 1,28 млн. автомобила. Новият формат на името: cee’d се преименува в Ceed и утвърждава репутацията на автомобил, предназначен за „европейската общност с европейски дизайн“ (the Community of Europe, with European Design). От 2012 г. насам поточната линия напускат над 640 000 бройки от второто поколение на модела. Със своето трето издание новият Ceed ще постигне още по-голям дял в европейските продажби на КИА – надхвърляйки постигнатия през 2017 г. обем от 15%.

 

Новият Ceed е по-нисък и по-широк от своя предшественик, като се отличава с обновен и впечатляващ модерен дизайн. Стандартните за модела LED дневни светлини във формата на кубчета лед напомнят за облика на моделите GT и GT Line. В профил острите и прави линии удължават визуално предния капак и придават на автомобила по-изправен силует. Правите линии по каросерията и финия заден спойлер допринасят за допълнителна стабилност и подчертават цялостното естетично присъствие на Ceed. Обликът на класическо комби при Ceed Sportswagon осигурява вместимост за багаж, достигаща впечатляващите 600 литра – обем, характерен по-скоро за капацитета при повечето турери от D-сегмента. Ceed е и сред най-практичните хечбеци в C-сегмента, предлагайки вместимост за багаж от 395 литра.

 

Ceed и Ceed Sportswagon ще се задвижват от широка гама двигатели, отговаряйки на разнородните потребности на клиентите. Последните ще могат да избират между три вида бензинови двигатели: популярният еднолитров T-GDi на КИА (турбобензинов с директно впръскване), генериращ мощност от 120 к.с.; нов 1,4-литров, развиващ мощност от 140 к.с., както и 1,4литров MPi (с многоточково впръскване) и мощност от 100 к.с.

 

Новият Ceed ще бъде налична и с изцяло новия дизелов двигател U3 на КИА. Проектиран да отговаря на по-строгите ограничения, произтичащи от актуалната норма за емисиите Euro 6d TEMP и дори да предложи още по-добри показатели, новият 1,6-литров CRDi U3 (със система common-rail за електронно директно впръскване на дизеловото гориво) използва технологията за селективна каталитична редукция (SCR) с цел активен контрол на емисиите, което значително спомага за тяхното минимизиране. Наличен с възможност за избор на мощност от 115 или 136 к.с., новият 1,6-литров дизелов двигател гарантира въртящ момент от 280 Нм.

 

Системата за избор на режим на шофиране (Drive Mode Select System) ще позволи на клиентите да настройват характеристиките на двигателя и волана за нормално или съответно спортно шофиране. Всеки от двигателите е окомплектован с 6-степенна ръчна трансмисия, а 1,4-литровият T-GDi и 1,6-литровият CRDi ще бъдат налични и със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител от КИА.

 

Ceed ще се предлага с най-новите и усъвършенствани технологии за подпомагане на водача (ADAS) от КИА, включващи новата система за предупреждение  при намаляване бдителността на водача (Driver Attention Warning), която предотвратява състояния на сънливо шофиране, проследявайки данните от работата на автомобила и реакциите на водача. Част от ADAS са и автоматичното управление на дългите светлини  (High Beam Assist), поддържането на траекторията в лентата на движение (Lane Keeping Assist); и предупреждението при опасност от челен сблъсък (Forward Collision Warning) с допълнителна помощ за избягване на фронтална колизия (Forward Collision-Avoidance Assist).

 

Новият хечбек Ceed ще се предлага на европейските пазари от края на второто тримесечие на 2018 г., докато комби версията Sportswagon ще бъде налична през четвъртото тримесечие на годината. И двата модела са със 7г.гаранция или 150 000 километра пробег.

 

Обновената Optima: усъвършенстван интериорен и екстериорен дизайн, нови двигатели

 

Обновената Optima дебютира на Автомобилното изложение в Женева с усъвършенстван дизайн и нови двигатели. През 2017г. в Европа са реализирани повече модели Optima, отколкото през която и да било друга година, а продажбите нарастват от 9 600 на 16 800 бройки – благодарение и на въвеждането на пазара на версиите Sportswagon, Plug-in хибрид и GT-версиите.

 

Обновената Optima седан и Sportswagon предлагат нови опции за избор при двигателите. Изцяло новият 1,6-литров CRDi дизелов мотор U3 на КИА с мощност от 136 к.с. и въртящ момент от 320 Нм ще замени по-стария 1,7 литров CRDi мотор. Optima ще се предлага и с нов 1,6-литров T-GDi двигател с мощност от 180 к.с., който се позиционира между 2.0л със 163 к.с. с въздушно охлаждане и 2.0л T-GDi с 245 к.с. на Optima GT. Новият двигател е окомплектован със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител от КИА.

 

Модификациите при екстериорния дизайн включват рафиниран външен изглед на бронята, нови LED задни светлини, както и обновен стайлинг на фаровете и фаровете за мъгла. Радиаторната решетка тип „тигров нос“ е изработена от бляскав хром, с което се постига един по-изтънчен и целеустремен облик. Дизайнерските решения при Optima GT Line и впечатляващия модел Optima GT водят до по-забележително присъствие на пътя. Рестилизирана е и формата на LED фаровете за мъгла, 18 инчовите алуминиеви джанти и черния гланц, обгръщащ елегантните външни огледала, страничните прагове и предната решетка. GT Line моделите се отличават с нови двойни ауспухови тръби, докато Optima GT е оборудвана с двойни хромирани изпускателни накрайници.

 

Optima предлага най-новата инфо-развлекателна система на КИА със седем или осем инчов сензорен екран и навигация, както и пакет за свързаност, поддържан от TomTom®. Системата работи както с Apple CarPlay™, така и с Android Auto™.

 

Последните усъвършенствани технологии за подпомагане на шофьора (ADAS) на КИА също са представени в модела – с грижа за избягване на евентуален сблъсък или за ограничаване ефекта от него. Новата Optima предлага системата за предупреждение при намаляване бдителността на водача (Driver Attention Warning), налична и в новия Ceed, както и други характеристики за безопасност включително помощ за избягване на челен сблъсък, Forward Collisionavoidance Assist (FCA); поддържане на траекторията в лентата на движение, Lane Keeping Assist (LKA); автоматично управление на дългите светлини, High Beam Assist (HBA); LED фарове с динамично насочване на светлините според промяната в позицията на волана (Dynamic Bending Light), което улеснява особено нощното шофиране.

 

Обновените Optima седан и Sportswagon ще се предлагат на пазара в Европа от третото тримесечие 2018 г.

 

Спортно излъчване за новото Rio GT Line

 

Днес КИА ще демонстрира за първи път пред широка аудитория и новото Rio GT Line – най-актуалният модел на КИА в GT Line версия. Подобно на други GT Line модели в портфолиото на КИА, Rio GT Line се откроява със стилен екстериорен дизайн и спортно излъчване. Новостите включват решетка тип „тигров нос“ в черен гланц и хром, нов дизайн на 17-инчовите алуминиеви джанти и LED фарове за мъгла тип „кубчета за лед“, напомнящи подобни акценти на cee’d GT и pro_cee’d GT. Други отличителни елементи в екствериора на модела са двойните ауспухови тръби, LED дневните светлини, хромираните лайсни на прозорците, спойлерът на покрива в черен гланц и акценти по праговете.

 

Rio GT Line се задвижва от олекотения еднолитров T-GDi двигател на КИА с мощност от 100 или 120 к.с. През третото тримесечие на 2018 г. еднолитровият T-GDi мотор с мощност от 120 к.с. ще се предлага със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, докато 1,2-литровите и 1,4-литровите бензинови двигатели ще бъдат налични с GT Line спецификации.

 

Опционалният 7” плаващ сензорен екран с интерфейс човек-машина включва навигация,  Apple CarPlay™ и Android Auto™. Моделът предлага също така камера за задно виждане при паркиране, отопляем волан и отопляеми седалки.

 

Новото Rio е най-сигурният автомобил в B-сегмента в историята на КИА с конструкция на каросерията, изработена от подобрена стомана с висока якост (AHSS) и шест въздушни възглавници в стандартното оборудване (предни, предни странични и завеса). С 5 звезден рейтинг от тестовете за безопасност от Euro NCAP при оборудване с опционалната ADAS технология, Rio предлага асистент за избягване опасност от челен сблъсък, Forward Collisionavoidance Assist (FCA), с разпознаване на пешеходци. От третото тримесечие на 2018 г. клиентите ще могат да се възползват и от системата за поддържане на траекторията в лентата на движение, Lane Keeping Assist (LKA). Rio GT Line включва също така новата система на КИА за предупреждение при намаляване бдителността на водача, Driver Attention Warning (DAW), създадена с цел да алармира при регистрирано невнимание от страна на водача.  

 

С едно от най-просторните купета в своя клас Rio предлага на клиентите си багажник, оборудван с под на две нива и вместимостта от 325 литра по VDA.

 

Новото Rio GT Line ще се дистрибутира в Европа от края на първото тримесечие на 2018 г.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

 

Последни новини
14 01

КИА ПРЕДОСТАВИ МОДЕЛИ ОТ ГАМАТА НА МАРКАТА ЗА НУЖДИТЕ НА АУСТРЕЛИЪН...

Това е 18-тата поредна година за КИА като Генерален спонсор на Аустрелиън Оупън. КИА ще предостави специално оборудвани автомобили на Тенис Австралия.
още
30 11

НОВИЯТ КИА SOUL EV ‘НАЕЛЕКТРИЗИРА’ ЛОС АНДЖЕЛИС

КИА Моторс представи новия Соул EV, изцяло нова генерация на многократно награждавания компактен кросоувър с нулево ниво на вредни емисии. Новият модел е също толкова магнетичен, колкото своя предшественик, а изцяло електрическото му задвижване го прави привлекателен за всички потребитили със зелено съзнание.
още
01 11

КИА РАЗКРИВА ТЕХНОЛОГИЯТА НА БЪДЕЩЕТО – СОЛАРНО ЗАРЕЖДАНЕ НА...

КИА Моторс обяви плановете си да представи технология за зареждане тип „соларен покрив“ за избрани модели на южно-кореския автопроизводител. Генериращите електричество соларни панели ще бъдат интегрирани в покрива или в предния капак на автомобила и ще подпомагат двигателя с вътрешно горене, хибридната система или батериите на електромобилите с допълнителна електрическа енергия, като намаляват разхода на гориво и увеличават пробега.
още
04 10

РОБЪРТ ДЕ НИРО Е ПОСЛАНИК НА НОВИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА КИА

Холивудската супер звезда Робърт Де Ниро ще заеме главна роля в европейската рекламна кампания на КИА по повод лансирането на 100% електрически кросоувър e-Niro.
още