КИА СОРЕНТО С ОСВЕЖЕН ВИД И ГОТОВНОСТ ЗА ЛОС АНДЖЕЛИС МОТОР ШОУ

Обратно

Днес, по време на автосалона в Лос Анджелис, КИА Моторс Америка (КМА) представи рестилизирания КИА Соренто. Освежената версия на модела включва промени в дизайна и интериора. Освен новоконфигурираните предна и задна част, фарове и задни светлини с LED технологии, 2019 Соренто е оборудван с нови технологии като Driver Attention Warning (Предупреждение за умора на водача), Lane Keep Assist (Помощник за проследяване) and QuantumLogic™ Surround Sound. В допълнение, 3.3-литровият V6 двигател на Соренто е окомплектован с 8-степенна трансмисия за по-плавно и адаптивно управление.

 

„В силно конкурентния сегмент на високо проходими превозни средства, Соренто е чудесен пример за съвършена комбинация от изискан стил и иновативни технологии,” заяви Orth Hedrick, вице президент продуктово планиране, КМА. „С усъвършенствана визия, изключително ниво на сигурност и богато оборудване, нашият популярен модел се превръща в още по-атрактивно предложение за любителите на премиум SUV автомобили.”

 

С перфектни пропорции, Соренто запазва солидната си визия, лансирана през 2016г., когато моделът претърпя пълна трансформация, инспирирана от концептуалната разработка 2013 Cross GT. Познатата ice-cube форма на фаровете за мъгла е рестилизирана с инкорпорирани прожекторни крушки за модификациите EX и SX, докато ниво SXL впечатлява с отличителни LED светлини. Соренто е оборудван с нова форма на бронята за по-агресивно излъчване и подчертано динамична визия. Два нови екстериорни цвята допълват освежения екстериор – Rich Espresso и Gravity Blue, както и олекотени джанти с размери 17, 18 и 19 цола.

 

Изисканият и просторен интериор подсилва усещането за лукс и комфорт, благодарение на усъвършенстваните детайли – нов волан, нова форма на измервателните уреди, нова климатична инсталация с LCD дисплей. Промени са осъществени в дизайна на централната конзола и въздъховодите. Седалките с регулируеми подлакътници са конструирани, така че да предложат оптимален комфорт на всички пътници в купето, като предните са с възможност за отопление и вентилация. Облицовката е изпълнена във висококачествена Nappa кожа, подобно на фастебека Стингър. Купето на новия модел предлага различни варианти за аранжировка на седалките, гъвкаво вътрешно пространство и обемно багажно отделение.

 

Актуализираната инфотейнмънт система включва 8-инчов сензорен екран, като кореспондира посредством Apple CarPlay с Android на смартфон и навигира с реални данни. Мобилните устройства могат да се зареждат индуктивно в зареждащ бокс на централната конзола. Соренто е окомплектован с 630-watt Harman/Kardon музикална уредба с 10 тонколони и ел. усилвател с 11-канала Clari-Fi technology и QuantumLogic™ Surround Sound technology. 

 

Новото Соренто се задвижва от 2.4-литров GDI двигател или 3.3-литров V6 GDI мотор. 2.4л двигател със 185 к.с. е куплиран с новоразработена и по-ефикасна 6-степенна автоматична трансмисия с превключване Sportmatic. Популярният V6 двигател с мощност от 290 к.с. е окомплектован с нова 8-степенна автоматична трансмисия за по-бързо превключване, което ще доведе и до минимизиране разхода на гориво. За оптимално управление и в зависимост от стила на шофиране се предлагат 3 модула – Еко, Спорт или Смарт.

 

Новото Соренто е оборудвано с редица системи за сигурност и безопасност -   Forward Collision Warning System (FCWS), Smart Cruise Control (SCC), Blind Spot Detection (BSD), Rear Cross Traffic Alert, Surround View Monitor (SVM), Driver Attention Warning (DAW), Lane Keeping Assist (LKA). Стандартно моделът се предлага с Electronic Stability Control (ESC), Traction Control System (TCS), Brake Assist System (BAS), Hill-start Assist Control (HAC), Electronic Brake Force Distribution (EBD) и Antilock Braking System (ABS).

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
22 07

НОВИЯТ РЕЖИМ TERRAIN MODE ПРАВИ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ KIA SORENTO ОЩЕ...

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим „Terrain Mode“ от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г.
още
29 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.
още
18 06

КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ...

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone. Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.
още
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още