ЗВЕЗДИТЕ НА КИА В ЖЕНЕВА – STINGER, PICANTO И PLUG-IN ХИБРИДИ

Обратно

Днес на Международния автомобилен салон в Женева КИА Моторс представя четири нови модела. КИА Stinger ще осъществи своя европейски дебют, а изцяло новият градски автомобил КИА Picanto ще бъде показан премиерно пред широката аудитория. КИА ще демонстрира и усъвършенствана технология на задвижване чрез новите си хибридни модели – кросоувърът Niro Plug-in и елегантната лимузина Optima Sportswagon Plug-in.

 

Майкъл Коул, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: “Разнообразието от модели на КИА, които представяме тук, в Женева, е израз на амбицията на компанията и отговор на нарастващия интерес към нашите автомобили.”

 

“Stinger е най-мощният автомобил в историята на КИА, докато новото Picanto е един от най-продаваните модели на компанията в цял свят. Picanto е с нетрадиционен, модерен дизайн, съвременни технологии за свързаност, подобрена безопасност и възможности за персонализация. Новите plug-in хибридни версии (с възможност за зареждане от електрическата мрежа) на Niro и Optima Sportswagon ще помогнат на КИА да постигне предначертаната си цел: до 2020г. да подобри с 25% икономията на гориво спрямо нивата от 2014г.”

 

Всички модели, представени от КИА в Женева, ще се предлагат с безпрецедентната за Европа гаранция от 7 години или пробег от 150 000 км. Гаранцията на КИА покрива и литиево-йонните полимерни батерии в двата нови хибридни plug-in модела.

 

Европейска спецификация за КИА Stinger

 

Европейската версия на новия КИА Stinger се представя в Женева след глобалната премиера на автомобила по време на Северноамериканския автомобилен салон 2017 в Детройт.

 

Новият спортен фастбек седан следва духа на историческите гранд турър автомобили – мощни, елегантни, вдъхновяващи, завладяващи. Автомобилът предлага спираща дъха естетика, достатъчно място за настаняване на петима пасажери и техния багаж, стабилен, плавен ход и чувствително и за най-малките реакции на водача управление.

 

В Европа Stinger ще предложи избор от три двигателя: 2,0 литров бензинов турбодвигател (с мощност от 255 к.с. и максимален въртящ момент от 353 Нм), 2,2 литров дизелов турбодвигател (200 к.с., 440 Нм) и 3,3 литров туин-турбо V6. 3,3л двигател предоставя 370 к.с. с максимален въртящ момент от 510 Нм и постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Стингър е най-бързо ускоряващият и най-мощен автомобил, произвеждан някога от КИА.

 

КИА Stinger ще се предлага както със задно задвижване, така и със задвижване на всички колела, набор от системи за активна безопасност DRiVE WISE, Електронно регулируема система на окачване (Dynamic Stability Damping Control) и Система за избор на режим на волана и скоростите ( Drive Mode Select).

 

Шест години след като КИА анонсира своите сериозни намерения в сферата на GT концепцията, Stinger влиза в серийно производство и ще бъде пуснат в продажба на Стария континент през четвъртото тримесечие на 2017 г.

 

 

Изцяло новият градски автомобил КИА Picanto залага на качество, технологии и функционалност

 

КИА Пиканто внася нова доза свежест в А-сегмента със младежкия си и енергичен нрав. Автомобилът се отличава със самоуверен дизайн и модерен салон, изработен от висококачествени материали. Актуалният модел ще предложи на клиентите и повече възможности за персонализация.

 

Изцяло новото Пиканто е разработено в дизайнерските центровете на КИА в Намянг (Южна Корея) и Франкфурт (Германия), които работят в синхрон за постигането на един младежки и енергичен облик на автомобила. За първи път КИА ще предложи при Пиканто и GT-линия, вдъхновена от атлетичното излъчване на модели, позиционирани в по-висок клас, като Optima GT.

 

Висококачественият и високотехнологичен салон на модела разполага с информационно-развлекателна система със 7,0-инчов сензорен екран, нови технологии - Android Auto™ и Apple CarPlay™и безжично зарядно устройство за смартфон. Автомобилът осигурява на клиентите по-голям потенциал за персонализация със своите 11 екстериорни цвята и гама от цветови комбинации за интериора.

 

Новото Picanto предлага по-голям салон от повечето свои конкуренти и голяма багажна вместимост в сравнение с всички автомобили в А сегмента (255 литра). Приложените нови мерки за намаляване на шума и вибрациите допринасят за превръщането му в най-добре обезшумения автомобил в своя клас. Новото Пиканто е първият автомобил в своя клас, оборудван с torque vectoring  – допълнителна функция на Електронната система за контрол на стабилността (ESC). Внедряването на тази нова технология в автомобил от А-сегмента гарантира по-висока степен на стабилност и безопасност при завиване. Пиканто е първият автомобил в своя клас, който предлага и Система за автономно аварийно спиране (AEB).

 

От старта си на пазара в началото на второто тримесечие на 2017г. новото Picanto ще бъде налично с 1,0 и 1,25 литрови бензинови двигатели с емисии на въглероден диоксид от едва 89 г/км. През четвъртото тримесечие на 2017г. КИА ще предложи Пиканто и с новия мотор, разработен от компанията - 1,0 литров бензинов турбодвигател T-GDI с мощност от 100 к.с.

 

 

Niro Plug-in хибрид – съчетание от практичност и горивна ефективност

 

Plug-in хибридът Ниро, демонстриран за първи път в Женева, е комбинация от кросоувър дизайн и оптимална горивна ефективност. Niro ще бъде първият автомобил на пазара, който отговаря на две важни тенденции: ръст в продажбите на хибридните plug-in модели (с прогноза за увеличение до над 600 000 бройки до края на 2023г.) и стабилно увеличение на пазарния дял на компактните кросоувъри.

 

Хибридният автомобил Niro Plug-in ще се дистрибутира в европейските представителства на КИА от третото тримесечие на 2017 г. и ще предложи комбинация от икономичен 1,6 литров GDI двигател (бензинов с директно впръскване) и литиево-полимерна батерия с висок капацитет (8,9 кВтч). Последното попълнение в гамата от хибридни кросоувъри на КИА е със значително редуцирано ниво на вредни емисии в сравнение с по-конвенционалния хибрид Niro – инженерите на модела целят комбинирани емисии на въглероден диоксид под 30 г/км и изцяло електрически пробег от над 55 километра с нулеви емисии.

 

Внедряването на хибридно plug-in задвижване има минимален ефект върху пространствените параметри на Niro – батерията с висок капацитет на автомобила е разположена под дъното на 324л (VDA) багажник и под задните седалки. Опционалният теглич – рядкост при колите от класа на хибридите – позволява на собственика на колата да тегли товари до 1300 кг.

 

Хибридният автомобил Niro Plug-in разполага с технология за регенеративно спиране, която осигурява акумулиране на кинетична енергия и презареждане на батерията при движение по инерция или спиране - допълнителна подкрепа за постигане на оптимално и икономичното шофиране. Системата Eco Driving Assistant (Eco DAS), подпомага водача за по-ефективно шофиране при всякакви пътни условия. Технологията Eco DAS включва Coasting Guide Control (CGC), Система за управление на инерцията и Predictive Energy Control (PEC), Система за контрол и предвиждане на енергийния разход – иновации, които дават възможност на водача да оптимизира разхода на гориво. Сензорният екран на информационно-развлекателна система на автомобила визуализира нивото на заряд на батерията, както и локациите на най-близките зарядни станции.

 

 

Optima Sportswagon Plug-in - новият хибрид с висока ефективност

 

Optima Sportswagon Plug-in е другият екологичен автомобил на КИА с усъвършенствано хибридно задвижване, представен в Женева. Optima Sportswagon Plug-in съчетава универсалността на туръра, позната от конвенционалната Optima Sportswagon, с високоефективното задвижване, характерно за хибридния седан Optima Plug-in, който се предлага на пазара от 2016 г.

 

Новият модел е създаден изцяло за европейския пазар и предлага 440 литра (VDA) вместимост на багажника – 133 литра повече от хибридния седан Optima Plug-in. Задвижването комбинира ефективен 2,0 литров "Nu" четирицилиндров GDI двигател с електрически мотор (мощност 50 кВт) и литиево-йонна полимерна батерия (11,26 кВт). С комбинирана мощност от 205 к.с. и внушителния максимален въртящ момент от 375 Нм, Optima Sportswagon Plug-in гарантира електрически пробег от над 60 км при емисии на въглероден двуокис от едва 34 г/км. Ниските експлоатационни разходи и изключителната практичност на автомобила ще го превърнат в привлекателен избор както за индивидуални, така и за флийт клиенти.

 

Моделът е оборудван с информационно-развлекателна система с 8,0 инчов сензорен екран, с Android Auto™ и Apple CarPlay™, както с навигация TomTomTM, която подава актуална информация за трафика и метеорологичните условия и предупреждава за камери, контролиращи скоростта. Хибридният автомобил Optima Sportswagon Plug-in предлага безжичното зарядно, което позволява на водача да зарежда мобилни устройства в движение. Наборът от технологии за активна безопасност помага на шофьорите да избягват евентуален сблъсък и да смекчават последиците.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на качествени автомобили за хора с млади сърца – води началото си от 1944 г. и е най-старият производител на моторни превозни средства в Южна Корея. Годишно KIA произвежда над 3 млн. моторни превозни средства чрез 10 производствени и монтажни звена в пет държави, като след това продукцията се продава и обслужва чрез мрежа от дистрибутори и дилъри, покриваща около 180 страни. Днес Kia има над 50 000 служители в цял свят, а годишните приходи са близо 44 млрд. щ. д. Компанията е главен спонсор на Откритото първенство на Австралия по тенис и е официален автомобилен партньор на ФИФА – управителното тяло на Световната купа по футбол (FIFA World Cup™). Бранд слоуганът на KIA Motors Corporation – "Силата да изненадваш" – изразява глобалния ангажимент на компанията да удивлява света, предоставяйки на хората вълнуващи и вдъхновяващи изживявания, които надминават очакванията.  

Последни новини
10 01

КИА ПРЕДСТАВЯ СВОЯТА КОНЦЕПЦИЯ ЗА БЪДЕЩА МОБИЛНОСТ ПО ВРЕМЕ НА CES...

КИА Моторс представя своята визия за мобилността в рамките на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас. Под наслов „Без ограничения за всеки“ (Boundless for all) КИА отваря вратите към бъдеще, в което възможностите по отношение на мобилността и транспорта няма да имат граници. В същото време – с намерението да разшири палитрата от мобилни услуги – КИА демонстрира набор от най-съвременни технологии като част от новата си стратегия, наречена ACE, целяща да направи автомобилите на марката в още по-голяма степен Автономни, Свързани и Екологични/Електрически.
още
04 01

КИА МОТОРС ДЕМОНСТРИРА ИЗЦЯЛО НОВ КОНЦЕПТУАЛЕН ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА CES...

По време на 2018 Consumer Electronics Show (CES) КИА Моторс демонстрира изцяло нов електрически прототип, който олицетворява бъдещата стратегията на компанията.
още
01 12

КИА СОРЕНТО С ОСВЕЖЕН ВИД И ГОТОВНОСТ ЗА ЛОС АНДЖЕЛИС МОТОР ШОУ

Днес, по време на автосалона в Лос Анджелис, КИА Моторс Америка (КМА) представи рестилизирания КИА Соренто. Освежената версия на модела включва промени в дизайна и интериора. Освен новоконфигурираните предна и задна част, фарове и задни светлини с LED технологии, 2019 Соренто е оборудван с нови технологии като Driver Attention Warning (Предупреждение за умора на водача), Lane Keep Assist (Помощник за проследяване) and QuantumLogic™ Surround Sound. В допълнение, 3.3-литровият V6 двигател на Соренто е окомплектован с 8-степенна трансмисия за по-плавно и адаптивно управление.
още
12 09

КИА СТОНИК – НОВИЯТ КОМПАКТЕН КРОСОУВЪР СЪС ЗАВЛАДЯВАЩО ПРИСЪСТВИЕ...

Със завладяващо присъствие и уверена осанка, КИА Stonic е с напълно европейско излъчване. Новото попълнение в гамата на КИА е най-адаптивният за персонализиране модел на марката до този момент, по отношение както на екстериора, така и на разнообразието от интериорни цветови комбинации.
още