КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ НА АВТОСАЛОН ПЛОВДИВ 2010

Обратно

На предстоящия автомобилен салон в Пловдив КИА Моторс България ще покаже за първи път пред българската аудитория новите попълнения в гамата на марката – Спортидж и Венга. С нов дизайн, нови двигатели и атрактивен интериор, изцяло новият КИА Спортидж е градски кросoувър, представител на компактния SUV сегмент. Моделът е с редуциран разход на гориво и минимизирано ниво на вредни емисии. По-дълъг, по-широк и по-нисък от своя предшественик Спортидж 2010 е с типичните за SUV характеристиките – високопоставена позиция на шофьора, високо ниво на сигурност и безопасност и забележително присъствие на пътя.

Интериорът на модела е изработен от висококачествени материали, дискретни акценти в предлаганите тапицерии и редица нововъведения. По-голямата дължина и междуосие осигуряват обширно вътрешно пространство и комфорт за всички пътници. Достъпът до купето на автомобила е улеснен благодарение на намалените с 29 мм седалки и увеличените с 31 мм врати.

Стандартно модификацията LX включва: предни и странични въздушни възглавници, въздушни възглавници завеси - отпред и отзад, активни подглавници за водача и предния пасажер, климатик, ABS + DBC (Down -hill brake control) +VSM (Vehicle Stability Management), ESC, HAC - асистент за потегляне по наклон, предни и задни ел.стъкла, електрически огледала с подгряване, електрохроматично огледало за обратно виждане, RDS Радио CD+MP3 с 6 тонколони, борд компютър, подгряване на седалките - предни и задни, автоматични фарове и функция "Ескорт", извод за USB и други.

Благодарение на компактно оразмереното задно окачване, при изправени седалки багажното отделение на новия Спортидж е с 80 мм по-дълго и 110 мм по-широко. Вместимостта варира от 564 л до 1353 л в зависимост от позицията на седалките и е една от най-добрите в сегмента.

Новият Спортидж е по-обезшумен и по-усъвършенстван от своя предшественик. Изцяло новият дизайн на купето и висока якост на стоманата (71.9%) резултират в по-устойчиво и безопасно превозно средство и осигуряват добра изолация от външни вибрации.

КИА Спортидж се предлага с 4 двигателя – 2 бензинови и 2 дизелови, с мощност от 115 к.с. до 163 к.с., ръчна или автоматична скоростни кутии, с двойно или 4x4 задвижване. Моделът e оборудван и с икономичната Start/Stop система и ниво на вредни емисии под 140 г/км.

КИА Спортидж е оборудван с ново поколение 2.0-литров дизелов двигател. Моторът генерира 136 к.с, максимален въртящ момент от 319 Nm при 1800 об.мин. и среден разход на гориво от само 5.1 л/100км.  

Проектиран в развойно-изследователския център на марката в Германия, 1.7-литровият дизелов двигател с мощност от 115 к.с. е по-чист, по-тих и по-икономичен от предходните U2 двигатели и отговаря на изискванията за норма на изгорели газове Euro 5. Максималният въртящ момент е 255 Nm при 2000 об.мин.

Окомплектован с модерна електроника, подобреният 2.0-литров ‘Theta II’ бензинов двигател е с увеличена мощност, висока устойчивост, икономичен разход на гориво и редуцирано ниво на вредни емисии. Моторът генерира 163 к.с. и максимален въртящ момент от 195 Nm при 4600 об.мин.

За любителите на икономични двигатели Спортидж предлага 1.6-литров бензинов мотор снабден с GDI (gasoline direct injection) технология и 140 к.с. GDI намалява нивото на вредни емисии като същевременно увеличава мощността на автомобила, предоставя 7% по-голям въртящ момент на при ниски обороти, 12% по-голям въртящ момент при високи обороти и 10% по-нисък разход на гориво в сравнение със стандартен двигател с подобна мощност.

Като опция моделът Спортидж предлага и Start/Stop система, която автоматично изключва двигателя на автомобила при състояние на покой и моментално се стартира при потегляне. В типична градска среда, при наличието на голям трафик, системата Start/Stop драстично намалява консумацията на гориво и разхода на вредни емисии. Като допълнение моделът предлага и Еко индикатор за икономично шофиране.

Потребителите на новия Спортидж ще могат да избират между задвижване 2WD или AWD, 5-степенна или 6-степенна механична скоростна кутия или 6-степенна автоматична трансмисия.

Компактният представител на SUV сегмента – Спортидж е първият от няколкото запланувани модела на корейския бранд с внедрена иновативна система DynamaxAWD.

Системата Dynamax непрекъснато проучва пътните условия и ‘предвижда’ необходимостта от включване на AWD системата, докато други подобни системи реагират в случай на моментно установена пътна нередност. Основни предимства на системата са: подобрена стабилност при завой на превозното средство; отстраняване на непредвиденото завиване на задните или предни колела чрез редуциране на нежеланите теглителни сили и адекватно разпределяне към предните и задни оси,  висока термална вместимост, която предпазва от прегряване и последващ отказ на съединителя по време на изкачване по наклон.

В допълнение, максималната продуктивност е постигната чрез електроника, която разпределя въртящия момент в зависимост от пътната обстановка за постигане на оптимално пътно поведение. В резултат, консумацията на гориво е понижена, а нивото на вредни емисии – редуцирано. Нещо повече, електронните компоненти са оптимално оразмерени с цел минимална консумация на енергия. Dynamax предлага система AWD за автомобилни потребители, които търсят вълнуващо управление, но държат на високо ниво на сигурност и безопасност.

Стандартно моделите Спортидж се предлагат с 6 въздушни възглавници, активни подглавници за водача и предния пасажер, ABS, DBC (Downhill brake control) - система за задържане при спускане по наклон, VSM (Vehicle Stability Management), ESC и асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control). Допълнително клиентите на модела могат да поръчат вградена камерата в огледалото за обратно виждане и система за контрол на налягането в гумите TPMS (Tyre Pressure Monitoring System).

КИА Спортидж се предлага с гаранция от 7 г. или 150 000 км. на цена от     32 171лв. с ДДС.

Друг акцент на корейската марка по време на изложението в Пловдив тази година е КИА Венга. Името Венга звучи предизвикателно и красиво и е напълно подходящо за изцяло новия представител на корейския бранд. Името от испански произход създава приятно усещане с модерен привкус и е напълно в унисон с динамиката на съвременните млади европейци.

Проектирана, конструирана и произведена в Европа с дължина от 4 068 мм КИА Венга се характеризира с необичайно дълго междуосие от 2 615 мм и височина от 1 600 мм. Моделът се предлага с гаранция от 7 г. или 150 000 км.

Дизайнът на КИА Венга е заимстван от прототипа No3, който дебютира в Женева през 2009г. – чудесна комбинация от стил и практичност.

Късите надвесвания отпред и отзад в комбинация със самоуверената визия и загадъчната усмивка на вентилационната решетка подканват потребителите за незабавни пътни приключения. Подчертаните странични линии и ‘мускулестите’ калници създават усещане за динамика и атлетична външност. Като опция моделът предлага панорамен електрически люк за повече светлина и усещане за простор.

КИА Венга е с изключително обширно вътрешно пространство. Стилът, цветовете, качеството и цялостната визия са предизвикателство към новите клиенти на модела и напълно в унисон с мотото на компанията „Силата да изненадваш”.

Стандартно модификацията LX включва: предни и странични въздушни възглавници, въздушни възглавници завеси - отпред и отзад, активни подглавници за водача и предния пасажер, климатик,  ABS + BAS (Спирачен асистент), ESP, HAC - асистент за потегляне по наклон, предни ел.стъкла, RDS Радио CD+MP3 с 6 тонколони, USB + AUX входове за външни аудиоизточници, борд компютър, и други. По желание на клиента моделът може да се окомплектова с панорамен електрически люк и навигационна система, както и 17" алуминиеви лети джанти с гуми 205/50 R17.

КИА Венга предлага на своите потребители 2 бензинови и 4 дизелови двигателя с възможност за избор между ръчни скоростни кутии и автоматични трансмисии. Двигателите са конструирани съгласно норма за вредни емисии Евро 5.

Най-търсеният двигател сред потребителите на Стария континент е изцяло новият U2 дизелов мотор, проектиран и разработен в Германия и произведен в Словакия. 1.4-литровата версия е с мощност от 77 к.с. или 90 к.с, докато 1.6-литровият мотор генерира 125 к.с. Последният намира своето приложение и в новия КИА сийд, а 1.4-литровият двигател осъществява своя дебют в новия модел КИА Венга. За оптимално пътно поведение U2 е разработен с цел предоставяне на най-добрата мощност и въртящ момент в сегмента. Максималната мощност е 128 к.с. при 4000 об.мин. и максимален въртящ момент от 260 Nm при 1900-2750 об.мин.

И двата дизелови двигателя се предлагат със Start/Stop система, която редуцира нивото на вредни емисии CO2 до 119 г/км (за 1.6л) и 117 г/км (за 1.4л). Системата автоматично изключва двигателя на автомобила при състояние на покой и моментално се стартира при потегляне. В типична градска среда, при наличието на голям трафик, системата Start/Stop драстично намалява консумацията на гориво и разхода на вредни емисии. Като допълнение моделът предлага и еко индикатор за икономично шофиране.

За любителите на бензинови двигатели, Венга предлага 1.6л и 1.4л мотори. 1.4-литровият двигател е с мощност от 90 к.с. и максимален въртящ момент от 137 Nm при 4000 об.мин. 1.6-литровият двигател генерира 125 к.с. и е добре познат от модела Соул. Серийно моторът е окомплектован с 5-степенна механична трансмисия, но при Венга той се предлага и с 4-степенна автоматична трансмисия. 

Други иновативни технологии използвани при разработването на модела като част от стратегията ‘EcoDynamics’ са енергоспестяваща алтернаторна система, екоиндикатор за икономично шофиране и гуми с ниско съпротивление снабдени с 15” и 16” джанти.

Проектирана, конструирана и произведена в Европа, новата КИА Венга предлага съвременни технологии за активна и пасивна безопасност с цел осигуряване максимална протекция на пътниците в автомобила.

Стандартно моделите Венга са оборудвани с предни и странични въздушни възглавници, въздушни възглавници тип завеса отпред и отзад, активни подглавници за водача и предния пасажер, ABS + BAS (Спирачен асистент), ESP система за контрол на стабилността, HAC - асистент за потегляне по наклон. Допълнително могат да се поръчат AUTO LIGHT система за автоматични фарове, навигационна система, Bluetooth, камера за заден ход.

КИА Венга се предлага на цена от 25 832лв. с ДДС.

На външен щанд с обща площ от 176 м2 КИА Моторс България ще се представи с общо 6 модела - SPORTAGE 2,0 16V D-CVVT 4WD LX 5MT 5D 4x4, SPORTAGE 2,0 16V D-CVVTI 4WD TX 5MT 5D 4x4, Sorento 2.2 16V CRDi EX active M/T 5d 4x4, VENGA 1,6D 16V CRDi 128 h.p  MT 5D TX, cee'd FL 1.4 16V CVVT  L M/T 5d SW и cee'd FL 1.4 16V CVVT  LX M/T 5d.

Във връзка с предстоящото изложението КИА Моторс България ще предостави на своите клиенти и специални оферти при покупка на избрания от тях автомобил.

KIA Motors Corporation (www.kia.com ) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 14-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 1.4 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 165 страни. Днес КИА има 40 000  служители и годишни приходи от 17 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и международен спонсор на Davis Cup. КИА е и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cupкакто и EUROTOP партньор на UEFA. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
17 09

CUV ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ И ДВА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛА ЩЕ ДЕБЮТИРАТ НА...

По време на Автомобилен Салон София 2019 КИА ще представи новия кросувър XCeed. Моделът впечатлява с експресивен дизайн, стилен интериор, динамично и прецизно управление. Комбинацията от висок клас системи за сигурност, нови функции за свързаност и съвременни информационно-развлекателни системи характеризират XCeed като един от най-високотехнологичните модели в сегмента. Заедно с последното попълнение в гамата на марката, своята премиера ще осъществят 100% електромобили e-Niro и e-Soul.
още
01 07

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ И SHELL СЪС СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Една от най-важните характеристики за подобряване работата и живота на двигателя е качеството на маслото. В днешно време хората пътуват все повече, а навъртените километри на различна географска ширина и при различни условия на натоварване, неминуемо оказват влияние върху автомобила. Затова съвременните автомобили се нуждаят от масло, което е в крак с променящите се изисквания и е от важно значение за подобряване на експлоатационните характеристики и живота на двигателя. Ето защо КИА Моторс България избра Орбико България за доставчик на моторни масла Shell за следпродажбено обслужване.
още
08 05

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУЛИКА БЪЛГАРИЯ ЕЛЕКТРИФИЦИРА АВТОПАРКА СИ

Зеленото бъдеще започва от днес. С малки крачки и категорично намерение за промяна. А голямата промяна води до постигане на желаната от всички ни цел - да живеем по-здравословно в по-чиста среда! И България прави своите “малки”, но значими стъпки в тази посока. От днес представители на Народното събрание ще управляват икономични и щадящи околната среда превозни средства. Автомобилният парк на Парламента, в който до момента не е имало хибриди или електрически превозни средства, се допълва с 3 боря plug-in хибрида KIA Niro. Закупуването на електрифицирани автомобили, заедно с 2 зарядни станции тип KEBA KeContact, е част от политиката на Народното събрание за намаляване на общите емисии на парникови газове и за преминаване към ниско въглеродно бъдеще – отговорен подход към околната среда.
още
29 03

СТОЛИЧНА ОБЩИНА С НОВА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

От днес столичани и гости на София ще могат безплатно да зареждат своите електромобили в сърцето на града – ъгъла на ул. ‘Московска’ и ул. ‘11 Август’. Станцията, предоставена от КИА Моторс България, дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин. водачите на автомобили с нулево ниво на вредни емисии могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.
още