НОВО ПОКОЛЕНИЕ КИА СИЙД С ТОП РЕЗУЛТАТ ОТ EuroNCAP

Обратно

Изцяло новият КИА сийд получи най-високата оценка 5 звезди за сигурност и безопасност от водещата, независима европейска организация – EuroNCAP.

5-вратият хечбек постигна високи резултати за защита на възрастните пътници – 89%, на децата – 88% и системи за безопасност - 86%, отбелязвайки максимална оценка в теста за защитата на деца. сийд бе отличен от комисията и за наличието на ESC – Електронно Стабилизираща Система, която се предлага серийно за модела на европейските пазари.

„Оригиналният КИА сийд бе първият модел на корейския бранд отличен с 5 звезди за сигурност от EuroNCAP. През последните 5 години тестовите критерии на европейската организация стават все по-взискателни, а максималните оценки са сигурност все по-трудно достижими. В тази връзка високото отличие за второ поколение сийд е доказателство за отговорността на марката към нивото на безопасност в новия модел,” коментира г-н Бени Оуен, Вице Президент Маркетинг и Продуктово Планиране, КИА Моторс Европа.

В базовото оборудване на новия сийд са включени 6 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) система за цялостно управление стабилността на автомобила и ESS (Emergency Stop Signal) система, която спомага предотвратяването на произшествия чрез допълнителен светлинен сигнал при внезапно спиране.

Второ поколение КИА сийд е шестият пореден модел на марката отличен с 5 звезди за сигурност след Рио, Венга, Соул, Спортидж и Соренто.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
03 07

КИА МОТОРС РЕГИСТРИРА 241 275 АВТОМОБИЛА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПАЗАРИ...

КИА Моторс обяви, че общите продажби на пътнически и товарни автомобили на марката за юни 2015г. възлизат на 241 275 броя. През месец юни КИА Моторс отчита ръст в Корея и Северна Америка съответно с 26.8% (45 010 бр.) и 4.7% (60 749 бр.).
още
03 07

EUROPCAR – ПЪРВАТА РЕНТ-А-КАР КОМПАНИЯ В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ПРЕДЛАГА...

За първи път в България рент-а-кар компания предлага електромобили под наем. Клиентите на Europcar ще могат да наемат онлайн изцяло електрическия КИА Соул, като в наемната цена са включени безлимитни километри, пълна техническа поддръжка на автомобила, необходима в резултат на нормалната му експлоатация, такси намалена отговорност при щета и кражба, винетна такса и доставка/прибиране в рамките на София. Рент-а-кар номер 1 в Европа предлага електромобила Соул и на оперативен лизинг.
още
26 06

КИА СИЙД С НОВ ИМИДЖ – НОВА ВИЗИЯ, НОВИ ДВИГАТЕЛИ И ПОДОБРЕНА ДИНАМИКА

Европейските дизайнери на КИА превърнаха интериорния и екстериорен стайлинг на сийд във вълнуващ нов облик, а инженерите на марката разработиха нови двигатели и трансмисии. Моделът е усъвършенстван с изцяло нов, 3-цилиндров, 1.0-литров T-GDI двигател, както и редица нововъведения по отношение на сигурността, комфорта и удобството на пътниците в автомобила. Подобренията са осъществени за всички представители на семейство сийд – 5-вратия хечбек, сийд комби и версия 3 врати (про_сийд).
още
18 06

ВТОРО МЯСТО ЗА КИА МОТОРС СПОРЕД ПРОУЧВАНЕ ЗА КАЧЕСТВО НА J.D. POWER

КИА Моторс получи поредното престижно отличие от американската асоциация J.D. Power, която позиционира марката на второ място след проведено проучването за качество (IQS) през 2015г. Според резултатите от проучването, КИА получи 20 точки повече спрямо най-доброто й представяне миналата година, с което се изкачи с 4 позиции нагоре в класацията и зае престижното 2-ро място сред общо 33 автомобилни марки.
още