НОВО ПОКОЛЕНИЕ КИА СИЙД С ТОП РЕЗУЛТАТ ОТ EuroNCAP

Обратно

Изцяло новият КИА сийд получи най-високата оценка 5 звезди за сигурност и безопасност от водещата, независима европейска организация – EuroNCAP.

5-вратият хечбек постигна високи резултати за защита на възрастните пътници – 89%, на децата – 88% и системи за безопасност - 86%, отбелязвайки максимална оценка в теста за защитата на деца. сийд бе отличен от комисията и за наличието на ESC – Електронно Стабилизираща Система, която се предлага серийно за модела на европейските пазари.

„Оригиналният КИА сийд бе първият модел на корейския бранд отличен с 5 звезди за сигурност от EuroNCAP. През последните 5 години тестовите критерии на европейската организация стават все по-взискателни, а максималните оценки са сигурност все по-трудно достижими. В тази връзка високото отличие за второ поколение сийд е доказателство за отговорността на марката към нивото на безопасност в новия модел,” коментира г-н Бени Оуен, Вице Президент Маркетинг и Продуктово Планиране, КИА Моторс Европа.

В базовото оборудване на новия сийд са включени 6 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) система за цялостно управление стабилността на автомобила и ESS (Emergency Stop Signal) система, която спомага предотвратяването на произшествия чрез допълнителен светлинен сигнал при внезапно спиране.

Второ поколение КИА сийд е шестият пореден модел на марката отличен с 5 звезди за сигурност след Рио, Венга, Соул, Спортидж и Соренто.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
01 10

КИА ОТНЕСЕ 3 ПРИЗА ЗА ДИЗАЙН НА АВТОСАЛОНА В ПАРИЖ

КИА Моторс е сред най-големите победителите в Automotive Brand Contest 2014, годишен конкурс за дизайн на автомобили, управляван от Германски Дизайнерски Съвет. Независимо жури отличи КИА като победител в 3 категории.
още
18 09

ИЗЦЯЛО НОВО СОРЕНТО, РИО И ВЕНГА ФЕЙСЛИФТ ЩЕ ДЕБЮТИРАТ НА...

Изцяло новото КИА Соренто ще осъществи европейската си премиера на 2 октомври тази година по време на международния автосалон в Париж, заедно с фейслифт версиите на моделите Рио и Венга. Към популярните представители на марката в Б-сегмента, се присъединява и прототипът Оптима T-Хибрид, чрез който за първи път КИА ще демонстрира икономична дизел-електрическа хибридна технология.
още
05 09

КИА МОТОРС РЕГИСТРИРА РЪСТ ОТ 1.5% В ПРОДАЖБИТЕ СИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ...

КИА Моторс обяви, че общите продажби на пътнически и товарни автомобили на марката за август 2014г. възлизат на 228 277 броя. С това компанията регистрира ръст от 1.5% за изминалия месец.
още
29 08

ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ КИА СОРЕНТО В ГОТОВНОСТ ЗА СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

В комбинация от стил, практичност и технологии, базиран на успеха на своя предшественик, днес, изцяло новото КИА Соренто бе представено в Корея. С подчертан профил и изваяни екстериорни детайли, новият CUV предоставя премиум усещане, изтънчена визия, повече пространство и множество иновативни технологии.
още