НОВО ПОКОЛЕНИЕ КИА СИЙД С ТОП РЕЗУЛТАТ ОТ EuroNCAP

Обратно

Изцяло новият КИА сийд получи най-високата оценка 5 звезди за сигурност и безопасност от водещата, независима европейска организация – EuroNCAP.

5-вратият хечбек постигна високи резултати за защита на възрастните пътници – 89%, на децата – 88% и системи за безопасност - 86%, отбелязвайки максимална оценка в теста за защитата на деца. сийд бе отличен от комисията и за наличието на ESC – Електронно Стабилизираща Система, която се предлага серийно за модела на европейските пазари.

„Оригиналният КИА сийд бе първият модел на корейския бранд отличен с 5 звезди за сигурност от EuroNCAP. През последните 5 години тестовите критерии на европейската организация стават все по-взискателни, а максималните оценки са сигурност все по-трудно достижими. В тази връзка високото отличие за второ поколение сийд е доказателство за отговорността на марката към нивото на безопасност в новия модел,” коментира г-н Бени Оуен, Вице Президент Маркетинг и Продуктово Планиране, КИА Моторс Европа.

В базовото оборудване на новия сийд са включени 6 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) система за цялостно управление стабилността на автомобила и ESS (Emergency Stop Signal) система, която спомага предотвратяването на произшествия чрез допълнителен светлинен сигнал при внезапно спиране.

Второ поколение КИА сийд е шестият пореден модел на марката отличен с 5 звезди за сигурност след Рио, Венга, Соул, Спортидж и Соренто.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
14 01

ПРОТОТИПЪТ TELLURIDE СЪС СВЕТОВЕН ДЕБЮТ НА АВТОСАЛОНА В ДЕТРОЙТ

С мимолетен поглед в бъдещето, който се основава на реалността, но е необвързан с настоящето, КИА Моторс представи авангардна концептуална SUV разработка по време на международния автосалон в Северна Америка. Telluride е удивителен, 7-местен SUV прототип с 3 реда седалки, луксозен интериор, мускулеста стойка и супер модерни технологии за изключителен комфорт на всички пътници в автомобила. Kia Telluride се базира на съществуваща вече платформа и демонстрира интереса на марката към потенциално предлагане на премиум SUV, позициониран над бестселъра КИА Соренто.
още
13 01

РАФАЕЛ НАДАЛ ПРЕДСТАВИ НАЙ-НОВАТА КИА X-CAR

Днес в Мелбърн, Австралия, по време на официална церемония във връзка със старта на Аустрелиън Оупън 2016, супер тенис звездата и посланик на брнада КИА – Рафаел Надал, разкри най-новата версия на КИА X-Car. Специално оборудваният Спортидж е създаден в партньорство с Twentieth Century Fox за филма X-Men и е вдъхновен от героя Mystique.
още
12 01

КИА ПОКАЗА СНИМКИ НА ИЗЦЯЛО НОВИЯ ХИБРИДЕН КРОСОУВЪР НИРО

Днес, КИА разпространи снимки на изцяло новия хибриден кросоувър Hybrid Utility Vehicle (HUV) – Ниро, новото свежо попълнение в глобалния пазар на компактните SUV модели.
още
07 01

КИА СЪС ЗНАЧИТЕЛЕН ПРИНОС ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА

Нов доклад публикуван от London Economics, водеща независима консултантска агенция по икономика, разкрива нарасналия принос на KИА Моторс Европа за Европейската икономика.
още