НОВО ПОКОЛЕНИЕ КИА СИЙД С ТОП РЕЗУЛТАТ ОТ EuroNCAP

Обратно

Изцяло новият КИА сийд получи най-високата оценка 5 звезди за сигурност и безопасност от водещата, независима европейска организация – EuroNCAP.

5-вратият хечбек постигна високи резултати за защита на възрастните пътници – 89%, на децата – 88% и системи за безопасност - 86%, отбелязвайки максимална оценка в теста за защитата на деца. сийд бе отличен от комисията и за наличието на ESC – Електронно Стабилизираща Система, която се предлага серийно за модела на европейските пазари.

„Оригиналният КИА сийд бе първият модел на корейския бранд отличен с 5 звезди за сигурност от EuroNCAP. През последните 5 години тестовите критерии на европейската организация стават все по-взискателни, а максималните оценки са сигурност все по-трудно достижими. В тази връзка високото отличие за второ поколение сийд е доказателство за отговорността на марката към нивото на безопасност в новия модел,” коментира г-н Бени Оуен, Вице Президент Маркетинг и Продуктово Планиране, КИА Моторс Европа.

В базовото оборудване на новия сийд са включени 6 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) система за цялостно управление стабилността на автомобила и ESS (Emergency Stop Signal) система, която спомага предотвратяването на произшествия чрез допълнителен светлинен сигнал при внезапно спиране.

Второ поколение КИА сийд е шестият пореден модел на марката отличен с 5 звезди за сигурност след Рио, Венга, Соул, Спортидж и Соренто.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
31 03

ДВОЙНА RED DOT НАГРАДА ЗА КИА

Дизайнерският екип на КИА Моторс триумфира за пореден път на годишния конкурс Red Dot, по време на който новите попълнения на марката електрически КИА Соул и КИА Соренто бяха отличени с престижната награда за дизайн.
още
25 03

ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СОУЛ С ТИТЛА ‘ЗЕЛЕН АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА’ В КАНАДА

Електрическият КИА Соул бе отличен от Асоциацията на Автомобилните Журналисти в Канада (AJAC) като ‘Зелен Автомобил на Годината’. Наградата бе официално обявена на церемония по случай старта на международното изложение във Ванкувър.
още
19 03

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА ЗА СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ КИА ОПИТМА В НЮ ЙОРК

След дебюта си на международното изложение в Ню Йорк през 2010г. КИА Оптима се превърна в катализатор за широката популярност на марката в световен мащаб. Сега, 5 години по-късно, КИА се завръща в Ню Йорк за световната премиера на проектираната със страст и умело конструирана изцяло нова версия на популярния в Д-сегмент седан.
още
13 03

КИА МОТОРС Е ПЛАТИНЕН СПОНСОР НА КОПА АМЕРИКА ЧИЛИ 2015

Днес, по време на церемония в Estadio Nacional de Chile в Сантяго, КИА Моторс официално обяви партньорството си като „Платинен Спонсор” на Копа Америка 2015г. Споразумението е второ поредно спонсорство на КИА след участието на компанията като „Златен Спонсор” на турнира в Аржентина през 2011г.
още