НОВО ПОКОЛЕНИЕ КИА СИЙД С ТОП РЕЗУЛТАТ ОТ EuroNCAP

Обратно

Изцяло новият КИА сийд получи най-високата оценка 5 звезди за сигурност и безопасност от водещата, независима европейска организация – EuroNCAP.

5-вратият хечбек постигна високи резултати за защита на възрастните пътници – 89%, на децата – 88% и системи за безопасност - 86%, отбелязвайки максимална оценка в теста за защитата на деца. сийд бе отличен от комисията и за наличието на ESC – Електронно Стабилизираща Система, която се предлага серийно за модела на европейските пазари.

„Оригиналният КИА сийд бе първият модел на корейския бранд отличен с 5 звезди за сигурност от EuroNCAP. През последните 5 години тестовите критерии на европейската организация стават все по-взискателни, а максималните оценки са сигурност все по-трудно достижими. В тази връзка високото отличие за второ поколение сийд е доказателство за отговорността на марката към нивото на безопасност в новия модел,” коментира г-н Бени Оуен, Вице Президент Маркетинг и Продуктово Планиране, КИА Моторс Европа.

В базовото оборудване на новия сийд са включени 6 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) система за цялостно управление стабилността на автомобила и ESS (Emergency Stop Signal) система, която спомага предотвратяването на произшествия чрез допълнителен светлинен сигнал при внезапно спиране.

Второ поколение КИА сийд е шестият пореден модел на марката отличен с 5 звезди за сигурност след Рио, Венга, Соул, Спортидж и Соренто.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
20 11

КИА МОТОРС ЗАВЪРШИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПЪРВИЯ СИ ЗАВОД В МЕКСИКО

КИА Моторс обяви, че строителството на първата производствена база на компанията в Латинска Америка, е изцяло завършено. Заводът е разположен в област Pesquería, щата Nuevo León, Мексико.
още
19 11

КИА ПРЕДСТАВЯ ИЗЦЯЛО НОВИЯ ХИБРИДЕН КРОСОУВЪР НИРО

КИА обяви намеренията си да лансира изцяло нов модел с ниско ниво на вредни емисии. Компактният хибриден кросоувър Ниро е изцяло нов концепт на корейския бранд, който бележи началото на развитието на екомобили върху специална платформа.
още
18 11

КИА СЪС СИЛНА ЗАЯВКА ЗА ЛИДЕРСТВО В ЕКО СЕГМЕНТА

КИА Моторс обяви своите намерения за проектиране и конструиране на поредица щадящи околната среда автомобили. ‘Зелената автомобилна карта’ на марката отразява амбицията на КИА да се превърне в лидер на пазара на екомобили до 2020г.
още
17 11

КИА МОТОРС ЩЕ ПРЕДСТАВИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА АВТОНОМНО УПРАВЛЕНИЕ ДО 2020Г.

КИА Моторс обяви намерението си да инвестира значителна сума в развитието на нови технологии за автономно управление. Компанията планира до 2020г. да представи серия от частично автономни технологии за управление на модели от продуктовата си гама, като целта на марката е да произведе сериен, напълно автономен автомобил до 2030г.
още