КИА Моторс България подкрепя тенис таланта Далия Зафирова

Обратно

КИА Моторс България ще подпомогне участието на изгряващата тенис звезда – Далия Зафирова в предстоящите международни тенис турнири. В рамките на рождената за КМБ 2012г. Далия ще промотира марката с участието си в състезанията с брандиран екип.

Далия започва да тренира тенис на 7-годишна възраст. След няколко години личен треньор става баща й - Кирил Зафиров, с когото постига и най-големите си успехи до момента. През 2009 година 17-годишната Далия е поканена в националния отбор на България  за Фед Къп в Талин (Естония).

Титли на сингъл ITF – Прокупле (Сърбия) $10 000 през 2009г., където на полуфинал отстранява европейската шампионка  до 18 години - Елора Дабижа, а на финала побеждава надеждата на Домакините - Александра Крунич.

Титли на двойки ITF 3: Анталия (Турция)-2010г. с партньорка Михаела Бузарнеску (Рум); Шибеник (Хърватска)-2010г. с Александра Каданту (Рум); Пирот (Сърбия)-2011г. с Цила Аргелан (Унг).

Финали на двойки 6: 2 в Букурещ (Румъния); Веленье (Словения) и Палич (Сърбия); Дубровник (Хърватска); Тимишоара (Румъния).

Най-висока позиция до момента в WTA: сингъл - 21.09.2009 - 499 и  двойки- 11.06.2012 - 530.

На национално ниво Далия Зафирова има множество спечелени турнири, сред които Републиканска шампионка до 12 години и 2 пъти вице-шампионка за жени. Далия играе само в турнири за жени от 14-годишна възраст. Има победи срещу известни тенисистки, сред които: Надя Павич, Даница Кръстаич, Андреа Миту, Силвия Нийрич, Елора Дабижа, Ганна Пивен, Александра Крунич и др.

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ е българско акционерно дружество, създадено през 2002 година с цел да представлява южнокорейската автомобилна компания KIA MOTORS CORPORATION. КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от KIA MOTORS CORPORATION, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили KIA.  КИА МОТОРС БЛГАРИЯ разполага с 16 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, Пазаржик, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Добрич, Габрово, Казанлък, Хасково, Шумен и Сливен. Дилърите на компанията имат собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал, който обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.

Последни новини
17 09

CUV ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ И ДВА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛА ЩЕ ДЕБЮТИРАТ НА...

По време на Автомобилен Салон София 2019 КИА ще представи новия кросувър XCeed. Моделът впечатлява с експресивен дизайн, стилен интериор, динамично и прецизно управление. Комбинацията от висок клас системи за сигурност, нови функции за свързаност и съвременни информационно-развлекателни системи характеризират XCeed като един от най-високотехнологичните модели в сегмента. Заедно с последното попълнение в гамата на марката, своята премиера ще осъществят 100% електромобили e-Niro и e-Soul.
още
01 07

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ И SHELL СЪС СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Една от най-важните характеристики за подобряване работата и живота на двигателя е качеството на маслото. В днешно време хората пътуват все повече, а навъртените километри на различна географска ширина и при различни условия на натоварване, неминуемо оказват влияние върху автомобила. Затова съвременните автомобили се нуждаят от масло, което е в крак с променящите се изисквания и е от важно значение за подобряване на експлоатационните характеристики и живота на двигателя. Ето защо КИА Моторс България избра Орбико България за доставчик на моторни масла Shell за следпродажбено обслужване.
още
08 05

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУЛИКА БЪЛГАРИЯ ЕЛЕКТРИФИЦИРА АВТОПАРКА СИ

Зеленото бъдеще започва от днес. С малки крачки и категорично намерение за промяна. А голямата промяна води до постигане на желаната от всички ни цел - да живеем по-здравословно в по-чиста среда! И България прави своите “малки”, но значими стъпки в тази посока. От днес представители на Народното събрание ще управляват икономични и щадящи околната среда превозни средства. Автомобилният парк на Парламента, в който до момента не е имало хибриди или електрически превозни средства, се допълва с 3 боря plug-in хибрида KIA Niro. Закупуването на електрифицирани автомобили, заедно с 2 зарядни станции тип KEBA KeContact, е част от политиката на Народното събрание за намаляване на общите емисии на парникови газове и за преминаване към ниско въглеродно бъдеще – отговорен подход към околната среда.
още
29 03

СТОЛИЧНА ОБЩИНА С НОВА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

От днес столичани и гости на София ще могат безплатно да зареждат своите електромобили в сърцето на града – ъгъла на ул. ‘Московска’ и ул. ‘11 Август’. Станцията, предоставена от КИА Моторс България, дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин. водачите на автомобили с нулево ниво на вредни емисии могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.
още